16.2.2015 14:25

Σε δυο μήνες... καλοκαίρι

Αγώνας δρόμου απαιτείται για να μπορέσει η πόλη να συνεφέρει από το βαρύ χειμώνα, τις καθημερινές ελλείψεις που παρουσιάζονται σε διάφορους τομείς και την οργάνωση που της λείπει για να μπορέσει να υποδεχθεί τους επισκέπτες της.

Τα γράφουμε έγκαιρα γιατί φαντάζει αδιανόητο να επικρατεί η σημερινή εικόνα όταν στο νησί το κυκλοφοριακό θα πολλαπλασιαστεί, οι υποδομές θα δοκιμαστούν, η καθαριότητα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και φυσικά η υπομονή θα περισσεύει.

Ας τα δούμε όμως με τη σειρά τους.

Στο κυκλοφοριακό έχουν γίνει ελάχιστα για την βελτίωση της... ινδικής συμπεριφοράς αυτοκινήτων και δικύκλων που λειτουργούν παντελώς άναρχα αυτορυθμιζόμενα τις περισσότερες φορές σε θέσεις στάθμευσης και κυκλοφορίας.

Στο λιμάνι, εικόνες όπως εκείνες που ζήσαμε στο παρελθόν με τις ορδές αυτοκινήτων και επισκεπτών – ταξιδιωτών να συναγωνίζονται για την προτεραιότητά τους, την μόνιμη έλλειψη χώρου αναμονής των οχημάτων και την οργανωμένη επιτήρηση του χώρου από το Λιμεναρχείο τις ώρες άφιξης και αναχώρησης, δείχνουν να μην έχουν τεθεί σε ένα τραπέζι διαλόγου για την εύρεση πιθανών διεξόδων στο πρόβλημα.

Στην καθαριότητα, η φιλότιμη προσπάθεια θα πρέπει να ενταθεί, φυσιολογικά αν υπολογίσουμε ότι και ο όγκος των απορριμμάτων και των... απαιτήσεων αυξάνεται.

Σχέδιο χρειάζεται και για τις παραλίες – χωματερές, όπως κατάντησαν από τη μήνη των ανέμων το προηγούμενο διάστημα.

Γενικότερα ο ευπρεπισμός, η διανομή ρόλων- αρμοδιοτήτων, οι ξεκάθαροι κανόνες που να ισχύουν για όλους δεν μπορούν να περνούν απαρατήρητα ή να κωλυσιεργούν άσκοπα με πρόφαση την έλλειψη αντίστοιχων πιστώσεων για να αναληφθούν πρωτοβουλίες. 

Άμεσα και υπεύθυνα οφείλει ο Δήμος να καθορίσει τη στάση του ενεργοποιώντας λυτούς και δεμένους προκειμένου η πόλη να δείχνει έτοιμη να υποδεχθεί επισκέπτες, αλλά και να γίνει ελκυστική και για το μόνιμο πληθυσμό, όπως εξάλλου υποσχέθηκε η Δημοτική Αρχή Βουρνού προεκλογικά.

Υπάρχουν πολλά να γίνουν, δεν φαίνεται όμως φως στον ορίζοντα. Κι όλα αυτά προκαλούν μια εύλογη ανησυχία για τους δυο μήνες που απομένουν προκειμένου το Μάη να μπορούμε να ανοίξουμε τις πόρτες του νησιού διάπλατα σε όσους επιθυμούν να έρθουν. Ο χρόνος δυστυχώς, κυλάει αντίστροφα.  

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ