9.2.2022 21:44

Πριν δικάσετε τους Χιώτες τουλάχιστον απαντήστε μας σε αυτό

Το τι ακριβώς προηγήθηκε της συγκεκριμένης παρέμβασης, νομίζω είναι πλήρως γνωστό από όλους.

Ακόμα και αυτοί που επιμελώς κρύβουν -μερικά χιλιόμετρα παρά έξω-, τι πραγματικά συμβαίνει στη Χίο, έχουν πληροφορηθεί με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι, στο νησί μας, για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του, ποινικοποιείται και διώκεται – προς παραδειγματισμό- η αυθόρμητη ΕΙΡΗΝΙΚΗ παρουσία και αντίδραση του κόσμου ενάντια στον σχεδιασμό για νέα δομή.

Είναι όμως ικανή μία τέτοια δίωξη να κάμψει τις αντιδράσεις στο νησί; Μάλλον όχι… Και αυτή η εκτίμηση έρχεται όχι μέσα από μία εμμονική στάση του «όχι σε όλα» αλλά επειδή ακριβώς μία τέτοια δίωξη «μπάζει» από 10 πλευρές.

Πρώτα και κύρια, μπάζει, διότι το πλοίο δεν εκφόρτωσε οχήματα της αναδόχου εταιρείας, με τη σύμφωνη γνώμη και άρα τη συγκατάθεση και του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Ελευθέριου Ντουρουντού αλλά και του Κεντρικού Λιμενάρχη Χίου Παντελή Βατούση, ο οποίος στη συνέχεια διέταξε προκαταρκτική εξέταση. (Η συμφωνία μεταδόθηκε ζωντανά από το Politischios.gr).

Δεύτερον, μπάζει, διότι όταν ανάμεσα σε εκατοντάδες Χιώτες, βρίσκεις 20 άτομα – που όλως τυχαίως- αποτελούν τη ραχακοκαλιά των αιρετών και της Συντονιστικής Επιτροπής, τότε πάμε στο επόμενο στάδιο. Αυτό της ξεκάθαρης πολιτικής δίωξης που ενέχει σαφώς και το στοιχείο του παραδειγματισμού. Δηλαδή λέει το κράτος: «Βλέπετε αυτούς που βγαίνουν μπροστά; Αυτά παθαίνουν».

Τρίτον μπάζει, διότι χρονικά η – ο Θεός να την κάνει δίωξη- έρχεται σε μία περίοδο, μέσα από την οποία επιχειρείται να ταυτιστούν οι βανδαλισμοί οχημάτων στη Βάστρια, με το επιχείρημα των «μπαχαλάκηδων» αντιφρονούντων στη Χίο. Και αυτό φυσικά έρχεται, όχι τυχαία. Αλλά αφού προηγουμένως έχει καταρρεύσει το επιχείρημα ότι στη Χίο αντιδρούν μερικοί γραφικοί του αριστερού χώρου. Είναι όμως η Χίος ίδια περίπτωση με τους βανδαλισμούς στη Βάστρια; Θα το ήθελε πολύ η Κυβέρνηση αλλά δυστυχώς στο νησί μας τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Και είναι διαφορετικά γιατί η μέχρι σήμερα στάση των Χιωτών, έχει αποδείξει -πολλάκις- ότι οι αντιδράσεις δεν προέρχονται από ακροδεξιούς, γραφικούς αριστερούς, ψεκασμένους και αναμεμειγμένους με ολίγο αντιεμβολιαστικό κίνημα και μπόλικη δόση πατριωτισμού. Αλλά από ολόκληρο το πολιτικό και δημοκρατικό φάσμα του νησιού, πέρα από κομματικές γραμμές και ακραίες συμπεριφορές.

Όμως το σημαντικότερο για εμένα είναι το Τέταρτο σημείο. Αυτό το σημείο που μέχρι σήμερα αποτελεί την καυτή πατάτα για την Κυβέρνηση και στο οποίο ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν μπορεί να απαντήσει κανένας Εισαγγελέας Χίου και κανένας αξιότιμος Δικαστής.

Και πάμε σε αυτό…

Ποιος Δικαστής και ποιος Εισαγγελέας θα δικάσει Χιώτες για… άσκηση βίας, όταν εδώ και 2 χρόνια οι τραμπούκοι, χουλιγκάνοι, παρακρατικοί των ΜΑΤ, έσπασαν, έδειραν, κατέστρεψαν, πρόσβαλλαν έναν ολόκληρο λαό και επιβιβάστηκαν στο πλοίο χωρίς να ανοίξει ρουθούνι;

Αδυνατώ να πιστέψω ότι μία πολιτεία, έστω και με διαφορά ενός μήνα, ταυτοποιεί και καλεί σε κατάθεση 20 αιρετούς επειδή βρέθηκαν ανάμεσα σε εκατοντάδες κόσμου να διαδηλώνουν και από την άλλη αδυνατεί να εντοπίσει, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ, των οποίων υπάρχουν βίντεο και φωτογραφίες στα τοπικά Μ.Μ.Ε. την ώρα που σπάνε, καταστρέφουν και αποκαλούν τους Χιώτες Τουρκόσπορους, ντυμένοι με πολιτικά και φορώντας κράνη.

Μέχρι να απαντηθεί αυτό το ερώτημα κύριοι Δικαστές και κύριε Εισαγγελέα, συγχωρέστε στον Χιώτη που σας περιβάλλει με αγάπη και σεβασμό, να δυσπιστεί.


Υ.Γ.1: Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο κ. Λιμενάρχης να μας εξηγήσει τα αποτελέσματα της διαδικασίας που κίνησε η υπηρεσία του όταν στο Λιμάνι των Μεστών, οι Αστυνομικοί των ΜΑΤ τα έκαναν γυαλιά – καρφιά, μπροστά στους Λιμενικούς φυσικά. Κινήθηκε διαδικασία; Και αν κινήθηκε σε ποιο συμπέρασμα κατέληξε το Κεντρικό Λιμεναρχείο;

Υ.Γ.2: Κάποια στιγμή μία από τις πιο αγαπητές προέδρους Πρωτοδικών που πέρασαν από τη Χίο, η αείμνηστη Μαρία Τομπάζη, μου είχε πει σε ιδιωτική συζήτηση, λίγο πριν αποχωρήσει οριστικά από το νησί: «Όταν το κράτος αδυνατεί να επιβληθεί τότε είναι σίγουρο ότι την πληρώνει η Δικαιοσύνη. Κι εκεί φαίνεται η πραγματική αξία του να είσαι λειτουργός της Δικαιοσύνης».  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ