29.10.2012 11:24

Πόσα χρόνια χρειάζεται ο κ. Λαμπρινούδης;

 
πρώην νομάρχης, κ. Π. Λαμπρινούδης, ξεκίνησε τη διαδικασία κατασκευής νέου λιμένα στην περιοχή Λευκωνιά.  Για την επιλογή του τόπου, για τις αδυναμίες της πρότασης κ.λπ. έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε δηλώσει ότι δεν αντιτιθέμεθα στην κατασκευή νέου λιμένα. 
 
Από τότε μέχρι σήμερα ο κ. Λαμπρινούδης έχει το τιμόνι της Χίου στα χέρια του. Το γεγονός λοιπόν ότι στα δέκα χρόνια που διαφεντεύει τον τόπο δεν έχει δρομολογήσει σωστά το πρωτεύον θέμα της πολιτικής του, δηλαδή την κατασκευή του νέου λιμένα, δε θα διαφωνήσει κανείς εχέφρων ότι η αποτυχία είναι όλη δική του.
 
Η σημερινή μου παρέμβαση συνίσταται σε δύο πράγματα. Πρώτον για το γεγονός ότι ο κ. Λαμπρινούδης άφησε να παρέλθουν δέκα χρόνια χωρίς να προβεί σε καμία είδους βελτίωση του σημερινού λιμένα, παρά τις προτάσεις, απαξιώνοντας την εν λόγω λιμενική υποδομή και ταλαιπωρώντας τους χρήστες της, και δεύτερον να εκφράσω την απορία γιατί συγκλήθηκε σε ανώτατο επίπεδο η σχετική σύσκεψη της Πέμπτης 25-10-2012 στο Υ.ΝΑ.;
Η σύσκεψη, σύμφωνα με σχόλια συμμετεχόντων, κατέληξε χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ποιος ο λόγος να συγκληθεί σε ανώτατο επίπεδο η σύσκεψη για το νέο λιμένα, χωρίς προηγουμένως να έχουν επιλυθεί τα όποια προβλήματα σε κατώτερα κλιμάκια ώστε, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, το ανώτατο αυτό πολιτικό όργανο να βάλει τις «πινελιές» του ή να ξεμπλοκάρει ό,τι είχε κολλήσει στους τεχνικούς; Δύο πράγματα περιμέναμε από τον κ.  γ.γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, το λιμάνι ξεκινά ή το λιμάνι δεν γίνεται γι’ αυτούς και γι’ αυτούς τους λόγους. Αντ’ αυτού ανακοινώθηκε ότι δε θα ανακοινωθεί τίποτα και ότι θα επανέλθουμε σε 15 ημέρες.
 
Ελπίζω, μετά κι από τη δεύτερη σύσκεψη να μην έχουμε ανακοινώσεις όπως αυτήν της κ. Σοφίας Θεολογίτου (τότε περιφερειάρχης) στις 17 Ιουνίου 2010, που ανακοίνωσε-προεκλογικά- την ένταξη του νέου λιμανιού στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Μεταφορών, ούτε ανακοινώσεις τύπου Π.Ε. Χίου 27/1/2012 ότι ο «….το Περιφερειακό Συμβούλιο δεσμεύτηκε για την ένταξη των έργων της χερσαίας ζώνης του νέου λιμένα Χίου-προϋπολογισμού περίπου 35 εκατ. ευρώ- στο περιφερειακό σκέλος του ΕΣΠΑ 2007-2013 …..».
 
Πέρα από τα παραπάνω, ο γ.γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υ.ΝΑ. κ. Μουτζούρης απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη δημοσιογράφο κ. Χ. Ψυλλή  (25-10-2012) στο ραδιόφωνο ΑΛΗΘΕΙΑ, είπε ότι και καλά να πάνε τα πράγματα για το νέο λιμάνι, θα περάσουν «…πολλά-πολλά..» χρόνια για να δοθεί σε χρήση, δηλαδή, δέκα που πέρασαν βάλε και άλλα τόσα και βλέπουμε, μέχρι τότε θα κρατάμε στο ψυγείο το υπάρχον, οι επιβάτες θα διακινούνται σαν… και η ανάπτυξη θα περιμένει.
 
Τι να πει κανείς για αυτόν τον τόπο;

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ