21.12.2017 11:35

Πως μετακινήθηκε η προτομή του Ολυμπιονίκη

Αγαπητέ «π»,

Θα ήθελα να αναφερθώ στο μαστίγωμα των ταγών από το γλύπτη Ι. Κουτσουράδη για το στοργικό τους ενδιαφέρον όσον αφορά την αντιμετώπιση των γλυπτών στο νησί μας, με επιμέλεια του Δημ. Μυωτέρη στο φύλλο της 27 του περασμένου Οκτώβρη.

Τα αναγραφόμενα σχετικά με την προτομή του Ολυμπιονίκη Σύλλα που «σιωπηρώς»  αποκολλήθηκε από το Μουσείο Χίου και βρέθηκε «θαμμένη» κάκιστα τοποθετημένη στο στάδιο Καλλιμασιάς δεν με βρίσκουν σύμφωνο.

Επειδή με αφορά και προσωπικά το θέμα, σας γνωρίζω ότι η προτομή δεν αποκολλήθηκε σιωπηρά, αλλά με παρακλητική προτροπή του αείμνηστου Γιάννη Καράλη, προέδρου του ΦΟΧ, που είχε συμβάλλει στην  κατασκευή της. Τρομοκρατημένος, γιατί είχε σχεδόν καλυφθεί από τα μπάζα των εργασιών επισκευής του Μουσείου, με παρακάλεσε θερμά για τη διάσωσή της.

Μετά από ενθάρρυνση και του τότε δημάρχου Ανέμωνα, Λεων. Σταμούλη, με τη βοήθεια εργάτη του Δήμου τη μεταφέραμε στο Γραφείο Δημάρχου, μέχρι την παραχώρησή της από το Δ.Σ. Χίου, δημαρχούντος του Γιώργη Βαρκάρη.

Τοποθετήθηκε στο Στάδιο Καλλιμασιάς «Νίκος Σύλλας» – ονομασία που ελάχιστοι αρθρογραφούντες χρησιμοποιούν- μέχρι την ανακατασκευή του από την ανεύθυνη στη συνέχεια ΕΠΟ, οπότε μετακινήθηκε στη μόνη κατάλληλη θέση, για να παραδειγματίζει τη νεολαία ο αθλητής του ευ αγωνίζεσθαι, αντί να θαφτεί στο πλαϊνό Λαογραφικό Μουσείο, κατά τον τρόπο που  έκανε συντροφιά στον Μακεδονικό τάφο του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ