20.2.2015 13:01

Πολιτισμός, Τουρισμός και κατοικίδια

Έχει γραφεί πολλές φορές ότι: o πολιτισμός μια κοινωνίας καταγράφεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει και προστατεύει τις ευπαθείς ομάδες της, μέσα στις οποίες είναι και τα κατοικίδια ζώα. 

Τα τελευταία: μας δίνουν πολλά και μας ζητούν λίγα. Φαγητό, ιατρική φροντίδα, καθαριότητα και ένα μικρό χώρο για να κοιμηθούν, μαζί με την κίνηση τους μαζί μας, τα κάνει ευτυχισμένα και εμάς χαρούμενους και υγιείς.

Εξυπακούεται ότι: σε αστικές  περιοχές με ασφαλτοστρωμένους δρόμους και ανάλογα  πεζοδρόμια και πεζόδρομους, η άμεση συλλογή των κοπράνων τους είναι ελάχιστο προαπαιτούμενο κοινωνικής συμπεριφοράς του συνοδού τους.

Το σημείωμα συνεχίζεται από τον φίλο κ. Παναγιώτη Καλαμπόκη, με τη στήλη να δηλώνει ότι θα προσπαθήσει, ώστε μαζί με το νέο αντιδήμαρχο καθημερινότητας κ. Γ. Καραμανή, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Μ. Κριμιζή και τον πρόεδρο του Φιλοζωικού κ. Β. Αγιαννίδη  να τοποθετηθούν σε ορισμένα σημεία του κέντρου μικρά στέγαστρα με ρολά πλαστικών σακουλών και χαρτιών κουζίνας για να χρησιμοποιούν ακόμη και επαγγελματίες που είχαν την «τύχη» να τους «φιλοδωρήσουν» με τα κόπρανα τους αδέσποτα σκυλάκια, όπως κάνει η στήλη για τη δική της σκυλίτσα. Ακολουθεί η επιστολή του κ. Καλαμπόκη τον οποίο η στήλη ευχαριστεί για το χρόνο που διέθεσε.

 

Αγαπητέ μου Δήμη

Πηγαίνοντας σήμερα προς το Ταχυδρομείο βάδιζε μπροστά μου μια όμορφη κοπέλα στο πεζοδρόμιο μπροστά στη Νομαρχία και στη γωνία ξαφνικά γλιστρά και ευτυχώς πιάστηκε στο στύλο της ΔΕΗ και δεν έπεσε να χτυπήσει, αφού πάτησε τα σκατά σκύλου, που ο λαμπρός ιδιοκτήτης του φρόντισε να καμαρώνει βγάζοντας τον περίπατο.

Δεν είναι το μοναδικό περιστατικό, αφού η πόλη μας είναι γεμάτη από ακαθαρσίες και κανένας δεν ενδιαφέρεται.

Όμως για σκέψου, αν στη θέση της κοπέλας ήταν μια γιαγιά, θα έπεφτε και θα έσπαζε τουλάχιστον το χέρι της και όχι μόνο αυτό.

Οι ζωόφιλοι καλά κάνουν και μπράβο τους που προστατεύουν τα ζώα, όμως πρέπει να προστατεύουν και το περιβάλλον, την πόλη μας και όχι να τη λερώνουν

Ένα γάντι, μια χαρτοπετσέτα και ένα νάιλον σακουλάκι στην τσέπη, δεν βαραίνουν.

Σου τα γράφω γιατί σε καμαρώνω που τελευταία βολτάρει με το σκυλάκι σου και ανακατεύεσαι με τους συλλόγους.

Και ο άλλος φίλος σου ο κ. Αγιαννίδης επιβάλλεται να οργανώσει καμπάνια για ενημέρωση και προστασία της πόλης μας από αυτή τη βαρβαρότητα που δυσφημεί όλους μας.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Καλαμπόκης

Συνταξιούχος Τραπεζικός

Υ.Γ. Προχθές επισκέπτης από Αθήνα μας γνώρισε ότι στη Βιέννη με τα πολλά και μεγάλα πάρκα υπάρχουν θέσεις  μέσα σε αυτά που αφοδεύουν υποχρεωτικά τα συνοδευμένα κατοικίδια, στις οποίες τα χώματα αναδεύονται με μηχάνημα, και τα διαστήματα λιπαίνουν και επαναχρησιμοποιούνται όπως θα μπορούσε κατ’ αρχήν να γίνεται στον Κήπο. Ο υπεύθυνος του κήπου δημοτικός σύμβουλος κ. Λεωνίδας Πυργάρης πως το βλέπει; 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ