8.1.2013 14:33

Ποιους αδικεί η λίστα Λαγκάρντ;

Το να κράζουμε και να κραυγάζουμε ουρανομήκεις κραυγές διαμαρτυρίας για τον έλεγχο γνωστών αθώων, σημαίνει να μην κάνουμε έλεγχο των ονομάτων αυτού του καταλόγου για να μη ενοχλήσουμε αθώους συμπολίτες μας. Να την επιστρέψουμε συνεπώς στις κλώσες που την κλωσούσαν την περιεργαζόταν, και την μαστόρευαν τρία χρόνια στα λαγούμια τους, για να εξακολουθήσουν να την κλωσούν μέχρι να ξεχαστεί.

Κανένας δεν είπε ότι όλα τα ονόματα που περιλαμβάνει είναι ένοχα, αντίθετα όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να ‘’ξεκαθαρίσει η Ήρα από το σιτάρι’’. Είναι λοιπόν αναγκαίο κακό η παρενόχληση των αθώων γιατί χωρίς αυτήν είναι αδύνατον οι ένοχοι να ανακαλυφθούν.

Βέβαια, στην ‘’όμορφη και παράξενη πατρίδα’’ που ζούμε, όλα μπορούν να συμβούν. Η κομπίνα θριάμβευσε στο παρελθόν και ακόμη υπάρχει σε μεγάλο βαθμό και όλοι γνωρίζουμε ένα πλήθος εξωφρενικών μηχανορραφιών που έγιναν από την πλούσια Ελληνική φαντασία που αντί να θαυματουργεί δημιουργώντας επιτεύγματα, κατέστρεφε την χώρα της. Γι’ αυτό, εύλογο είναι οι ελέγχοντες τον κατάλογο να είναι καχύποπτοι και να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Επομένως κανένας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να σκεφτούν ότι με την κάλυψη της ψευδούς φιλανθρωπίας βγήκαν από τη χώρα παράνομα χρήματα. Εμείς βέβαια που ανήκουμε στη μικρή κοινωνία γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα, γνωρίζουμε ότι η εξαγωγή χρημάτων από τον κ. Πυρόβολο είναι θεμιτή και ότι είναι άτοπο να φορολογούνται χρήματα που συλλέχθηκαν για ένα φιλανθρωπικό σκοπό. Όμως όσοι χειρίζονται τον λίστα γνωρίζουν και έχουν ηθική υποχρέωση αφ’ ενός να προστατέψουν τους αθώους και αφ’ εταίρου να ανακαλύψουν τους ένοχους και για το λόγο αυτό πρέπει να κάνουν σε όλους έρευνα σοβαρή.

H νοοτροπία ότι ότι γίνεται είναι λάθος πρέπει να σταματήσει πια και εμείς που κρίναμε και κατακρίναμε συνεχώς τους κατέχοντες πρέπει να παραδεχτούμε ότι αυτή τη φορά είναι σωστοί. Ας ηρεμήσουν λοιπόν οι αθώοι και ας χάσουν τον ύπνο τους οι φοροφυγάδες που παράνομα εξήγαν χρήματα στο εξωτερικό, δημιουργώντας έτσι πόνο, δάκρια και απόγνωση σε πέντε περίπου εκατομμύρια αθώους συνανθρώπους τους.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πριν 2 ημέρες

SUPER FALL OFFERS στα Entos