8.4.2013 11:50

«Περί κλεφτών και κλεπταποδόχων»

Θύμα παρανόησης –θέλω να πιστεύω- έπεσε ο συμπαθής πολιτευτής Γιάννης Ξενάκης και με σχόλιο του επικρίνει τον Σύλλογο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν.Χίου, για την ανακοίνωσή που εξέδωσε σχετικά με το απαράδεκτο φαινόμενο της μαύρης εργασίας που ενδημούσε και συνεχίζει να ενδημεί παντοιοτρόπως, κεκαλυμμένο στους κόλπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Είναι δεδομένο, αποτελεί άλλωστε παραδοχή και του ιδίου ότι την κύρια ευθύνη για τις προσλήψεις που διενεργούνται από το παράθυρο,  φέρουν οι εκάστοτε Δημοτικοί Άρχοντες, (κλέφτες χάριν της λαϊκής ρήσης τους ονομάζει), προκείμενου να διευρύνουν την εκλογική τους πελατεία και να διαιωνίζουν το απαράδεκτο- από όλες τις απόψεις νομικές αλλά και ηθικές- πελατειακό σύστημα.

Δεν το αναφέρει ο κύριος Ξενάκης, το λέω εγώ, το διάτρητο αυτό πελατειακό σύστημα που χρόνια τώρα ανθεί στη χώρα μας έχει για βασικούς πυλώνες τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία της οποίας εξ όσων γνωρίζω, ο ίδιος παραμένει σημαίνον και ενεργό στέλεχος. 

Το θέμα μας βέβαια δεν είναι η παντελής έλλειψη για διάθεση αυτοκριτικής του κυρίου Ξενάκη ως στελέχους της Νέας Δημοκρατίας αλλά η κριτική που ασκεί τελείως άδικα στο Σύλλογο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Χίου για τον οποίο πρέπει να αναγνωρίσει ότι ουδεμία ρουσφετολογική πρόσληψη διενήργησε στο Δήμο.

Στο σχόλιο του αναπτύσσει ένα σκεπτικό το οποίο προφανώς δεν αποδέχθηκε το δικαστήριο αφού δικαίωσε εργαζόμενους( κλεπταποδόχους κατά τη λαϊκή ρήση ) που δεν προσλήφθηκαν με νόμιμο τρόπο και τους επιδίκασε ποσά που θα πρέπει τώρα να τα καταβάλει ο Δήμος και όχι ο Δήμαρχος ( κλέφτης πάντα κατά τον κύριο Ξενάκη και τη λαϊκή ρήση που επικαλείται).

Επικαλείται ο κύριος Ξενάκης τον ποινικό κώδικα όμως θεωρούμε ότι αυτόν έλαβε υπόψη το δικαστήριο που επιδίκασε τις υποθέσεις προκειμένου να διατυπώσει τη θετική για τους εργαζόμενους ετυμηγορία.

Δικαίωμα του κυρίου Ξενάκη είναι βεβαίως να ασκεί κριτική στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης που δικαίωσαν τους εργαζόμενους όμως είναι άδικο να εγκαλεί το Σύλλογο των Εργαζομένων για αυτές τις αποφάσεις.

Ο Σύλλογος με την ανακοίνωση που εξέδωσε και που προφανώς παρανόησε ο κύριος Ξενάκης στηλίτευσε απλά τις προσλήψεις με τον τρόπο που έγιναν κάτι που κατά την άποψή μας συνιστά οιονεί μαύρη εργασία και βεβαίως επέκρινε το καθεστώς ασυλίας που απολαμβάνουν αυτοί που είχαν την ευθύνη για τη διενέργεια των προσλήψεων και δεν είναι άλλοι από τους αιρετούς.

Συνεπώς τα κροκοδείλια δάκρυα για τα παιδιά του υπόλοιπου κόσμου «τους νοικοκυραίους όπως λέτε» κύριε Ξενάκη, τα επιστρέφουμε γιατί απλά αποδέκτης των αιτιάσεων σας δεν είναι ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Χίου αλλά είναι και το κόμμα που ακόμα υπηρετείται.

Κλείνοντας τη διευκρινιστική μου παρέμβαση στο σχόλιο του κυρίου Ξενάκη, του υπενθυμίζω ότι το δικαίωμα στην αμοιβή για παρασχεθείσα εργασία είναι θεμελιώδης κατάκτηση κάτι που μόνο σε μια κοινωνία δούλων μπορεί να αμφισβητηθεί και ειλικρινά απεύχομαι να βιώσουμε.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ