2.11.2021 9:20

Περί αξιοποίησης του Κολλεγίου

Κύριε Διευθυντά του «ΠΟΛΙΤΗ» διάβασα το κείμενο του συναδέλφου και καθηγητή μας κ. Κ. Φραγκομίχαλου περί της προτομής του αειμνήστου Καλουτά στο «Γαλλικό Κολλέγιο» που αναφέρεται και στο πρόσωπό μου.

Σας ενημερώνω ότι το πρώτο έγγραφο προτάσεων αξιοποίησης του Κολλεγίου που εστάλει από εμένα και την συντονιστική επιτροπή Φραγκομαχαλά φέρει ημερομηνία 20-6-94 και απευθύνεται στους τότε κυρίους Νομάρχη και Δήμαρχο.

Είχε δε δημοσιευτεί στην «ΑΛΗΘΕΙΑ» και στην «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ» της επόμενες ημέρες μπορείτε να το βρείτε στο αρχείο των εφημερίδων και να το επανεμφανίσετε στη δημοσιότητα.

Μάλιστα τότε δεν ήταν ακόμη εκλεγμένος ο αείμνηστος Γ. Καλουτάς αφού οι εκλογές έγιναν Οκτώβριο του 94 και εκείνος ανέλαβε καθήκοντα Νομάρχη την 1-1-95.

Μετά πιά ακολούθησαν άπειρες επισκέψεις στη Νομαρχία και τηλεφωνήματα στους Καθολικούς αρμόδιους και τον δικηγόρο τους κ. Σαβόπουλο, από εμένα αφού σταδιακά πείσθηκε ο Γ. Καλουτάς να το αγοράσει για λογαριασμό της Χίου. Μόλις πέθανε ο Γ. Καλουτάς έκανα νέο κύκλο επαφών με όλους τους Νομαρχιακούς συμβούλους και τους πωλητές Καθολικούς για να υλοποιηθεί η συμφωνία που είχε επέλθει στις 30-11-2001 κι εκείνος έφυγε λίγες μέρες μετά. Τελικά αγοράστηκε επί νομάρχη Ι. Γαϊσίδη το 2002.

ΤΟΝΙΖΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΕΓΩ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΟΜΗ. Αλλά το έγγραφο της 20-6-94 για αξιοποίηση του Κολλεγίου μαρτυρεί πώς άρχισε η ιδέα μάλιστα ανέφερα αξιοποίηση για πολιτιστικά πράγματα. Ύστερα είπα στον αείμνηστο Νομάρχη σε κάποια συνάντηση «δεν το παίρνομε να το βάφουμε μέσα (το Κολλέγιο) για να βάλουμε καμιά Νομαρχιακή Υπηρεσία;». Αυτό ήταν και μου λέει: «Γιατί όχι και πολλές Νομαρχιακές υπηρεσίες». Έτσι πήρε μπροστά για το Διοικητήριο.

Δηλαδή ο Κ. Φραγκομίχαλος καλά θυμάται πώς άρχισαν τα πράγματα…

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ