2.3.2018 8:47

Παιδεία: στόχος η αναβάθμιση και η ανατροπή της φυγής των νέων στο εξωτερικό

Tα   συνεχή πλήγματα που δέχονται οι Έλληνες, από την καταστροφική πολιτική της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ασταμάτητα. Δεν έχουν αφήσει τίποτε όρθιο, στην οικονομία, στην υγεία, στην δημόσια διοίκηση. Εκείνο όμως που είναι το χειρότερο είναι η κατάσταση στην Παιδεία μας.

Όλοι μιλούν για  «brain drain», δηλαδή για μαζική εγκατάλειψη της χώρας μας, από επιστήμονες, από ερευνητές, από πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, ο αριθμός των νέων που έχουν εγκαταλείψει την χώρα μας ανέρχεται στις 400.000, ενώ οι χώρες υποδοχής έχουν αυξήσει το ΑΕΠ κατά 13 δις.

Οι νέοι αυτοί  επιστήμονες δεν έχουν καμία προοπτική να μείνουν στη χώρα μας όσο η κατάσταση παραμένει έτσι. Και δυστυχώς δεν υπάρχει καμία προθυμία από την παρούσα Κυβέρνηση να την αλλάξει.

Η Νέα Δημοκρατία, έχει όραμα, πρόταση και επεξεργασμένο πρόγραμμα για το θέμα: Αριστεία, αξιολόγηση, αξιοκρατία, είναι το τρίπτυχο που βασίζει τις θέσεις της για την Παιδεία.

Η παροχή κινήτρων, η επιβράβευση θα ανεβάσει και το επίπεδο σπουδών. Ξεκινώντας από την προνηπιακή ηλικία θα γίνει προσπάθεια σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης να υπάρξει ουσιαστική αναβάθμιση.

Ενδεικτικά αναφέρω κάποια μέτρα όπως:

-Ο εξορθολογισμός της διδακτέας ύλης

-Η ενίσχυση του ψηφιακού σχολείου

-Η αναβάθμιση του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού

-Η διαρκής κατάρτιση των εκπαιδευτικών

-Η στήριξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης αλλά και της ειδικής αγωγής

-Η παροχή της αυτονομίας στα  ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας

Τα παραπάνω αναμένεται να βελτιώσουν το επίπεδο σπουδών σε όλες τις βαθμίδες. Ειδικότερα όμως για τον Πανεπιστημιακό χώρο, ο στόχος της ΝΔ είναι, όχι μόνο να αποτραπεί το φαινόμενο  της φυγής  επιστημόνων  στο εξωτερικό, αλλά αντίθετα να μετατραπεί η χώρα μας σε ένα διεθνές επιστημονικό και εκπαιδευτικό κέντρο με συνεργασίες με ξένα ιδρύματα, διεθνείς φορείς και Οργανισμούς.

Ένα σύγχρονο ακαδημαϊκό περιβάλλον  που παρακολουθεί τις επιστημονικές εξελίξεις και προσαρμόζεται σ’ αυτές, είναι η πιο βασική προτεραιότητα.

Το πρόγραμμα της ΝΔ για την Παιδεία εξασφαλίζει όλες τις  προοπτικές αναστροφής αυτού του σαθρού οικοδομήματος, που δημιούργησε και εκτρέφει η παρούσα κυβέρνηση. Βεβαίως για όλα αυτά  απαραίτητη είναι παράλληλα και η εφαρμογή ενός επιχειρηματικού μοντέλου που θα στηρίζεται στην καινοτομία και τη γνώση, με μείωση των συντελεστών υπερφορολόγησης και προσέλκυση των ιδιωτικών επενδύσεων.

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ