19.6.2015 11:48

Οι συμπολίτες των συμπολιτών, οι συνεργάτες των συνεργατών και εμείς οι συνδικαλιστές του Δημοσίου

Σε ένα απομονωμένο νησί του κεντρικού Ειρηνικού, λένε μάλιστα, ότι εκεί υπήρχαν μέχρι πρόσφατα τα υπολείμματα ενός αρχαίου πλοίου, σαν μια Αθηναϊκή τριήρης, ενώ κάποιοι άλλοι λένε ότι ούτε καν υπάρχει η δημοκρατία, πάντως κάτι υπάρχει, ή θα υπάρξει.

Σ’ αυτήν την απομονωμένη δημοκρατία λοιπόν, που θα μπορούσε να ήταν και παγκόσμια αν μάθαιναν οι άνθρωποι από τα λάθη τους, οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν πληρώνουν άμεσους φόρους διότι θεωρείται ανοησία να προσθέτεις ένα ποσό στον μισθό του υπαλλήλου σου, να του το δίνεις και αμέσως μετά να του το παίρνεις πίσω.

Σ’ αυτό το μικρό Κοινοβούλιο παρουσιάζεται κάθε χρόνο με επιμονή και ακρίβεια το ποσό που έχει καταβληθεί στους δημοσίους υπαλλήλους των πολιτών για μισθούς, ιατρική περίθαλψη και συντάξεις και την πηγή αυτού του ποσού. Η πηγή των χρημάτων είναι βέβαια γνωστή, είναι οι φόροι που πληρώνουν οι πολίτες, οι ενοικιάσεις δημοσίων γαιών και γενικά ακινήτων, π.χ. τα έσοδα από τις εκδηλώσεις που οργανώνονται στο δικό μας Ζάππειο, ενοικιάσεις πεζοδρομίων και πλατειών για τραπεζοκαθίσματα και άλλα έσοδα. Ο λόγος που οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν πληρώνουν φόρους και ο λόγος για τον οποίο γίνεται η παρουσίαση του συνολικού ποσού το οποίο ξοδεύουν οι πολίτες αυτής της χώρας για να πληρώνουν τους δημόσιους υπάλληλους τους, είναι για να ξέρουν και να μην ξεχνούν ποτέ ποιος είναι το αφεντικό τους, που δεν άλλος από τον κυρίαρχο λαό. Πρόκειται για μια μεγάλη τελετή στον Άγνωστο Πολίτη.

Το Κέντρο Μεσογειακών Μελετών ανακοίνωσε χθες ότι η διαφθορά του δημοσίου τομέα στην Ελλάδα, φακελάκια σε γιατρούς του δημοσίου, σε τεχνικές υπηρεσίες, Δήμων, Πολεοδομίες, άγρα μαθητών από εκπαιδευτικούς για ιδιαίτερα και όλα γενικώς τα λαδώματα, ανέρχονται σε δεκαοκτώ δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Μιλάμε για διαπλοκή δημοσίων υπαλλήλων και πλουτοκρατίας που μόνο έτσι μπορεί να επιβιώσει και να κάνει την δουλειά της σε όλο της το μεγαλείο.

Εξακόσιοι και πλέον εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα απολύονται και πολλές επιχειρήσεις κλείνουν κάθε μέρα. Σήμερα Ιούνιος του 2015 κανείς δεν αμφισβητεί αυτά τα στοιχεία.

Σε αυτό το κλίμα ακούστηκαν οι απολυμένοι του ΟΑΕΕ να ωρύονται μέσα στα γραφεία του οργανισμού και να διαμαρτύρονται λέγοντας ότι όχι μόνο οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι ίδιοι, γι’ αυτόν τον λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ τους χρωστάει την επαναπρόσληψη όπως το έκανε και με τις καθαρίστριες.

Δηλαδή μιλάνε ανοικτά για πελατειακές σχέσεις.

Σας φαίνεται αρκετά εξοργιστικό; Αν ναι τότε κρατηθείτε. Μέρα και νύχτα στις τηλεοράσεις οι διάφοροι κατρούγκαλοι, μιλάνε διαρκώς για τους δημοσίους υπαλλήλους και τι καλό πρόκειται να κάνουν για αυτούς και αν κάποιος τολμήσει να ψελλίσει: μα κύριοι δεν υπάρχει μόνο ο δημόσιος τομέας αλλά υπάρχει και ο .... ιδιωτικός, τότε τον αποστομώνουν λέγοντάς ότι θα φροντίσουμε να γίνουν επενδύσεις για να δουλέψει και ο ιδιωτικός τομέας και συνεχίζουν να μιλάνε για τον εαυτό τους, δηλαδή τον δημόσιο τομέα, υπονομεύοντας παράλληλα κάθε πιθανότητα για επενδύσεις.

 

«Είμαστε δέκα εκατομμύρια πολίτες και έχουμε, λένε, εφτακόσιες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και αντί οι πολιτικοί που έχουμε εκλέξει να μιλάνε δέκα ώρες για μας τους πολίτες και τα προβλήματά μας και μια ώρα για τους υπαλλήλους μας, τους δημοσίους υπαλλήλους μας, κάνουν ακριβώς το αντίθετο».

 

Οι εχθροί του λαού και η ύβρις

Είμαστε δέκα εκατομμύρια πολίτες και έχουμε, λένε, εφτακόσιες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και αντί οι πολιτικοί που έχουμε εκλέξει να μιλάνε δέκα ώρες για μας τους πολίτες και τα προβλήματά μας και μια ώρα για τους υπαλλήλους μας, τους δημοσίους υπαλλήλους μας, κάνουν ακριβώς το αντίθετο.

Ξέρετε γιατί; Γιατί δεν μας κυβερνάνε οι πολιτικοί που εκλέγουμε, αλλά μας κυβερνάνε οι υπάλληλοί μας, οι δημόσιοι μας υπάλληλοι. Έχουν έρθει τα πάνω κάτω.

Εδώ στην Χίο είχε καταντήσει ανέκδοτο για το ποιος ήταν ο δήμαρχος επί δημαρχίας π.χ. Λαμπρινούδη. Ρωτήστε όποιον ασχολείται με τα κοινά να σας πει το όνομά του.

Κάθε νεοεκλεγείς δήμαρχος, οι πάντες, ακόμα και οι υπουργοί, μόλις πάνε στο γραφείο τους και τελειώσουν τα τυπικά και οι ευγένειες, τους την πέφτουν αυτοί που ήταν εκεί από πριν και θα συνεχίσουν να είναι εκεί αφού φύγουν αυτοί που εμείς έχουμε εκλέξει για να μας αντιπροσωπεύσουν και τους «εξηγούν» πώς γίνετε η δουλειά.

Μα, δεν έχει μα... δήμαρχε ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ! Μα, δεν έχει μα... έχουμε βάλει τα πράγματα σε μια σειρά, οι πελάτες περιμένουν, θα πας με τα νερά μας για να κάνεις και εσύ τίποτα για κάποιους από τους ψηφοφόρους σου γιατί αν κάνεις του κεφαλιού σου, θα σου δημιουργήσουμε τόσες καθυστερήσεις και δυσκολίες που δεν θα μπορείς να κάνεις κανένα έργο. Μιλάμε για φασισμό.

Μέχρι να «γνωριστεί» ο δήμαρχος ή ο υπουργός με την γραφειοκρατία συμβαίνουν πολλά δυσάρεστα πράγματα, που όσοι δεν γνωρίζουν πως γίνεται η δουλειά μιλάνε για αναλγησία του δημοσίου, έτσι γενικά και αόριστα.

Αυτοί που γνωρίζουν (τα κόλπα) και δεν έχουν πρόβλημα να το αποδεχθούν (σ’ αντίθεση με εμένα π.χ.) πάνε κατ’ ευθείαν στον διευθυντή της υπηρεσίας που τους ενδιαφέρει και κάνουν την δουλειά τους. Μιλάμε για δουλεία δεκαοκτώ δισεκατομμυρίων ευρώ το χρόνο. Ακόμα και οι επαγγελματίες συνδικαλιστές του δημοσίου που αγωνίζονται διαρκώς για νέες κατακτήσεις και νέα δικαιώματα μάλλον δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να ξέρουν την αλήθεια.

Όταν ένας φίλος κομουνιστής μου λέει το ίδιο πράγμα εδώ και δεκαετίες, ότι δηλαδή οι εφοπλιστές και η πλουτοκρατία γενικώς δεν πληρώνουν φόρους, και συνεχίζει να απαιτεί διαρκώς δικαιώματα και νέες προσλήψεις, νέα έξοδα δηλαδή, δεν ξέρει ποιος θα τα πληρώσει; Αφού μόνος του το λέει ότι η πλουτοκρατία όχι μόνο δεν πληρώνει φόρους, αλλά τρώει και το παγωτάκι της παρεΐτσα με διεφθαρμένους δημοσίους υπαλλήλους.

Ο φτωχός λαός και την συγκεκριμένη εποχή, ο πεινασμένος λαός θα τα πληρώσει! Ελπίζω όταν καταλάβουν ποιος τους πληρώνει να μην πάνε να αυτοκτονήσουν.

 

«Λένε ότι στις αρχαίες τριήρεις δεν τραβούσαν κουπί σκλάβοι αλλά ελεύθεροι πολίτες. Οι σκλάβοι κάνανε όλες τις άλλες δουλειές του δημοσίου. Ίσως γι’ αυτό να μην υπάρχουν σκλάβοι σ' αυτήν την δημοκρατία του Ειρηνικού ή την ειρηνική δημοκρατία, γιατί εκεί δεν έφτασαν σκλάβοι ποτέ».

 

Προς απογόνους σκλάβων

Λένε ότι στις αρχαίες τριήρεις δεν τραβούσαν κουπί σκλάβοι αλλά ελεύθεροι πολίτες. Οι σκλάβοι κάνανε όλες τις άλλες δουλειές του δημοσίου. Ίσως γι’ αυτό να μην υπάρχουν σκλάβοι σ' αυτήν την δημοκρατία του Ειρηνικού ή την ειρηνική δημοκρατία, γιατί εκεί δεν έφτασαν σκλάβοι ποτέ.

Μπορεί οι δημόσιοι υπάλληλοι στην δημοκρατία να μην έχουν πολιτικά δικαιώματα επειδή η ιδιότητα του πολίτη είναι εντελώς ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου, επειδή μπορεί να κάτσουν κάποια στιγμή στο σβέρκο σου και να μην ξέρεις πώς να τους βγάλεις και από κυρίαρχος λαός να σου κάνουν κουμάντο εκείνοι, να σε τσαλαπατούν, να σε προσβάλουν, να σε αδικούν, να σε θεωρούν βλάκα και απόγονο σκλάβων, γι’ αυτό το κοινοβούλιο αυτής της χώρας σύσσωμο είναι στο πλευρό των δημοσίων υπαλλήλων της.

Τους δίνουν καλό και αφορολόγητο μισθό, καλή ασφάλεια, το μεγάλο πλεονέκτημα της μόνιμης εργασίας, καλή σύνταξη και με την συνταξιοδότηση τους επιστρέφονται τα πολιτικά δικαιώματα και το δικαίωμα ψήφου από τα οποία όφειλαν να παραιτηθούν προκειμένου να υπηρετήσουν τους πολίτες.

Με τέτοιους τρόπους γίνεται η διαπλοκή ανώφελη και η αλαζονεία αδιανόητη.

Με τέτοιους τρόπους όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ποιος, έτσι όταν οι πολίτες απεργούν στο εργοστάσιο ή την επιχείρηση ενός άλλου πολίτη, αυτός που πονάει είναι ο ιδιοκτήτης, ο οποίος αναγκάζεται να σταματήσει την αδικία που προκάλεσε την απεργία.

Όταν απεργεί ο δημόσιος τομέας όμως, υποκρινόμενος ότι τα βάζει με το κυβερνών κόμμα, στην πραγματικότητα τα βάζει με τον λαό, ο οποίος πληρώνει την νύφη έμμεσα αλλά και άμεσα, μη μπορώντας να κάνει την δουλειά του με τα κλειστά γραφεία, τις διακοπές ρεύματος, τα προβλήματα μετακίνησης, κλ.π.

Σε μια δημοκρατία, ο μηχανισμός του κράτους, πρέπει να λειτουργεί συνεχώς και στην εντέλεια για να εξυπηρετεί τον λαό.

Όσο και αν αυτό φαίνεται ανέφικτο σήμερα, οφείλουμε να αναζητήσουμε τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουμε να το επιτύχουμε για να απαλλαγούμε από την διαφθορά, την διαπλοκή και την αλαζονεία του Ελληνικού δημοσίου. Η δημοκρατία του Ειρηνικού είναι ένα παράδειγμα.

 

«Σε μια δημοκρατία, ο μηχανισμός του κράτους, πρέπει να λειτουργεί συνεχώς και στην εντέλεια για να εξυπηρετεί τον λαό».

 

Οι σοβιετικού τύπου δημοκρατίες έχουν και σοβιετικού τύπου καταρρεύσεις. Όλοι γνωρίζουν ότι η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε από την διαφθορά της γραφειοκρατίας και του στενού δημοσίου τομέα και όχι από την διαφθορά του εργάτη στο εργοστάσιο, του επιστήμονα στο εργαστήριο και του καλλιτέχνη στο ατελιέ του.

Με την εξουσία που τους είχε δώσει ο λαός και την δυνατότητα να δανείζονται από το εξωτερικό εξ' ονόματος του, όπως και στην Ελλάδα, ικανοποιούσαν τις δικές τους, (και όχι του λαού) αρρωστημένες φιλοδοξίες, την αλαζονεία της νομενκλατούρας, την πλεονεξία των δημοσίων υπαλλήλων με τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, τα υπερβολικά εφάπαξ και λοιπά και τυφλωμένοι από την «δύναμη» όπως και στην Ελλάδα, πέτυχαν την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και την είσοδο της Ρωσίας στο Δ.Ν.Τ. όπως και της Ελλάδας.

Δεν είναι κακό να προσπαθεί κανείς να αποφύγει την τιμωρία για τις υπερβολές που έχει διαπράξει, είναι όμως μάταιο. Η υπερβολή, δηλαδή η ύβρης σύμφωνα με την αρχαία Ελληνική αντίληψη, κουβαλάει μαζί της μια κουστωδία από Ερινύες οι οποίες τιμωρούν αυτομάτως, έτσι και αλλιώς, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αυτόν που έχει διαπράξει την ύβρη, δηλαδή την υπερβολή.

Είναι κάτι σαν νόμος της φύσης που δεν έχει να κάνει με την μοιρολατρία, αλλά με την αρμονία και την ισορροπία της φύσης. Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν πολύ καλά αυτόν τον νόμο της φύσης και τον χρησιμοποιούσαν παντού, στην ηθική, στην τέχνη και την ζωή γενικά. Ακολουθούσαν το μέτρο σαν χρυσό κανόνα και απέφευγαν την υπερβολή, δηλαδή την ύβρη και την τιμωρία που την ακολουθεί.

Τώρα έχουμε μία κυβέρνηση που προσπαθεί να κοροϊδέψει την φύση, το σύμπαν.

Κάνει ότι δεν βλέπει τα υπερβολικά εφάπαξ , (100.000 - 200.00-300.000 ευρώ), ισχυρίζεται ότι δεν ήταν πρόωρη συνταξιοδότηση στα 35 - 40 - 50-60 χρόνια και ένα σωρό άλλες παροχές προς τους δημοσίους υπαλλήλους ή ότι δεν είναι ΠΑΣΟΚ, λες και το ΠΑΣΟΚ μετακόμισε σε άλλον πλανήτη και γενικά δεν βλέπει την ύβρη, λες και μ αυτόν τον τρόπο θα γλυτώσουμε από τις επιπτώσεις της.

Αυτή η κουτοπονηριά μεγαλώνει το πρόβλημα, δηλαδή την ύβρη με ότι αυτή συνεπάγεται.

Εγώ προτείνω ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΟ ΤΩΡΑ ή έστω μεταπολεμικά, γιατί μάλλον είναι πολύ αργά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ