19.6.2022 7:15

Οι “γκρίζοι λύκοι” απαντούν στον μπάρμπα Ανέστη

Μπάρμπα Ανέστη,

     Δεν σε γνωρίζω όπως και συ δεν γνωρίζεις εμένα. Αν γράφω τούτο το γράμμα σε έναν άγνωστο, είναι γιατί, τα γραφόμενά σου προ ημερών για τον Εξοχώτατο Πρόεδρό μας, ήταν ειρωνικά και πολύ προσβλητικά.

   Αν και μεγάλος σε ηλικία, όπως ο ίδιος γράφεις, είσαι πολύ μικρός για να ρωτάς τον κύριο Ερντογάν, αν ξέρει τί κάνει ο γάϊδαρος όταν ψοφά. Ο Εξοχώτατος, ούτε γάϊδαρος είναι ούτε και βρίσκεται στο τέλος του. Έχει αποδείξει ότι είναι εφτάψυχος και σκληρό καρύδι. Και αυτό φαίνεται σας προκαλεί φόβο.

    Σου θυμίζω μπάρμπα Ανέστη ότι, με τη θέληση του Λαού της ένδοξης Χώρας μας, έχει κυβερνήσει σαν Δήμαρχος την Ισταμπούλ και, κοντά είκοσι χρόνια, κυβερνά την Τουρκία ως Πρωθυπουργός και Πρόεδρος.

    Εσεις, στα χρόνια αυτά, έχετε αλλάξει πέντε Πρωθυπουργούς. Σήμερα σας κυβερνά ο έκτος. Αυτό σημαίνει ότι, σεις οι ίδιοι, όλους αυτούς τους πολιτικούς, τους θεωρήσατε ανάξιους να πολυκαιρέψουν στην Πρωθυπουργία.

     Αντίθετα με σας, εμείς οι Τούρκοι, όλους τους Πρωθυπουργούς σας τους σεβαστήκαμε και τους τιμήσαμε όσο κανένας άλλος Λαός. Σου θυμίζω μπάρμπα Ανέστη ότι, ο κ. Ερντογάν, αν και φανατικά πιστός Μουσουλμάνος, ζήτησε από έναν Έλληνα Χριστιανό, τον κ. Κώστα Καραμανλή, να γίνει κουμπάρος στο γάμο της αγαπημένης του κόρης, της Εσρά. Σου θυμίζω τα παλαμάκια που έπαιζαν οι συμπατριώτες μου πολιτικοί, στον κ. Γιώργο Παπανδρέου, κάθε φορά που χόρευε τα αγαπημένα του ζεϊμπέκικα.

    Σου θυμίζω επίσης τις εγκάρδιες επαφές και συνομιλίες που είχαν κατά καιρούς ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας με τον κ. Ερντογάν. Τον κ. Σημίτη τον γνώρισε λίγο.

    Με όλους όμως τα πήγαινε πολύ καλά. Δυστυχώς, όλοι του φέρθηκαν μπαμπέσικα. Τον πρόδωσαν. Τον κορόϊδεψαν αμέτρητες φορές. Σου θυμίζω μπάρμπα Ανέστη ότι, πριν λίγα χρόνια, ο κ. Τσίπρας, υποσχέθηκε στον κ. Ερντογάν ότι θα του παραδώσει οκτώ πραξικοπηματίες Τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα. Ακόμη τους περιμένει.

    ΄Ασε πια την κοροϊδία του σημερινού σας Πρωθυπουργού, του κ. Μητσοτάκη, του πιο μπαμπέση από όλους. Γι΄αυτό και ο Εξοχώτατος Πρόεδρός μας είπε “Μητσοτάκης γιοκ.” Τον ξέγραψε από φίλο του. Σκέψου μπάρμπα ότι τον κάλεσε τιμητικά στο σπίτι του ο κ. Ερντογάν και τον τραπέζωσε. Μέχρι που αγκάρεψε την κ. Εμινέ να του φτιάξει τον περίφημο χαλβά από ρεβύθια.

    Αυτός όμως φέρθηκε με αγένεια. Όση ώρα έτρωγε, άκουγε σιωπηλός τον κ. Πρόεδρό μας να του λέει ποιά είναι τα δικά μας σχέδια για το Αιγαίο.

     Κάποια στιγμή, πολύ ευγενικά, ο κ. Ερντογάν, τον ρώτησε αν συμφωνεί με όλα αυτά. Τί του απάντησε; ΄Οτι “αυτά σηκώνουν πολύ κουβέντα¨. ΄Ετσι έγραψε μια εφημερίδα μας.

    Πες μου τώρα εσύ μπάρμπα Ανέστη, αν άκουγες αυτήν την απάντηση, τί θα καταλάβαινες; Ο Εξοχώτατος Πρόεδρός μας, κατάλαβε ότι, ο κ. Μητσοτάκης, δέχεται να κάμει κουβέντα. Όμως, λίγες μέρες μετά, όταν βρέθηκε στην Αμερική, τους είπε τα τελείως αντίθετα, κατηγορώντας την Τουρκία και ζητώντας να μη μας δώσουν οι Αμερικανοί άλλα αεροπλάνα.

     Μπάρμπα Ανέστη, σου γράφω ευγενικά και φιλικά. Αυτό γιατί σε θεωρώ δίκαιο και λογικό άνθρωπο. Ο Θεός σας, εσάς των Χριστιανών, έχει πει ότι, όποιος έχει δυό χιτώνες, πρέπει να δίνει τον έναν σ΄αυτόν που δεν έχει.

     Η Χώρα σας, διαθέτει χιλιάδες μικρά και μεγάλα νησιά και βραχονησίδες. Η Τουρκία, μια τεράστια Χώρα με ογδόντα εκατομμύρια πληθυσμό, έχει ελάχιστα νησάκια. Δεν είναι λοιπόν λογικό και δίκαιο να τραβήξουμε μια γραμμή στο χάρτη από τη Σαμοθράκη μέχρι το Ηράκλειο της Κρήτης, και όσα νησιά, νησάκια και βραχονησίδες είναι ανατολικά αυτής της γραμμής, να τα πάρει η αδικημένη Τουρκία; Δηλαδή τί θα πάθει η Ελλάδα αν λαφρώσει από το βάρος και την ευθύνη που έχει για Σαμοθράκη, Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Οινούσσες, Ψαρά, Σάμο, Ικαρία, Φούρνους αλλά και για όλα τα Δωδεκάνησα και τις μισές Κυκλάδες;

     Σας ζητάμε κάτι παράλογο μπάρμπα Ανέστη; Δώστε μας πενήντα, άντε το πολύ εκατό νησιά και νησάκια και κρατείστε εσείς όλα τα υπόλοιπα. Εμεις δεν θα διώξουμε τους Έλληνες από τα νησιά αυτά. Θα μπορούν να έχουν τις εκκλησίες τους, τα σχολεία τους τα χωράφια τους και τα μαγαζιά τους. Αυτό δηλαδή που, πολιτισμένα εφαρμόζουμε επί χρόνια στην Ισταμπούλ και στα υπόλοιπα μέρη όπου υπάρχουν λιγοστοί Έλληνες. Με Τουρκική υπηκοότητα και με την τουρκική λίρα, που είναι τώρα πολύ φθηνή, θα είσθε όλοι ευχαριστημένοι.

    Βέβαια εδώ οι νόμοι μας είναι πολύ αυστηροί. Αυτό πρέπει να το ξέρετε. Οικολόγοι, αρχαιολόγοι, δασολόγοι και επαναστάτες της αριστεράς, εδώ ξέρουν ότι, οι Τουρκικοί νόμοι δεν χορατεύουν. Αντίθετες φωνές και κριτικές επιτρέπονται, φθάνει να μη θίγουν τον Πρόεδρο και την Εξουσία του.  Αλί και τρισαλί στους αντίθετους και τους φωνακλάδες που τον αμφισβητούν.

   Αναρχικοί, Κούρδοι, μπαχαλάκηδες και χουλιγκάνοι φοιτητές και δημοσιογράφοι, εδώ χαρακτηρίζονται τρομοκράτες και οδηγούνται στα μπουντρούμια. Αυτά προβλέπει η Τουρκική νομοθεσία.

    Στα νησιά λοιπόν που σας ζητάμε, θα επικρατήσει τάξη και ασφάλεια. ΄Ετσι θα αναπτυχθούν οικονομικά και θα αυξηθεί ο τουρισμός. Και μη μου πεις μπάρμπα Ανέστη ότι και τώρα έχετε τουρισμό. Από τις εφημερίδες μαθαίνουμε ότι, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, φέτος δεν βρίσκουν προσωπικό. Εμείς , με τα ογδόντα εκατομμύρια, έχομε αμέτρητους εργάτες και υπαλλήλους πρόθυμους να δουλέψουν παντού, αφού καμμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Άσε που οι δικοί μας είναι ευτυχισμένοι και με τα λίγα.

      Ακούμε επίσης ότι, στα χωράφια σας παίρνετε Πακιστανούς και Αλβανούς για να σας μαζέψουν τις σοδιές κάθε χρόνο. Ακόμη και στα βαπόρια σας, Φιλιππινέζους, Ρώσους, Ρουμάνους και Ουκρανούς προσλαμβάνουν οι εφοπλιστές σας αφού δεν πάνε πια Έλληνες που είτε έχουν καλομάθει με τα επιδόματα είτε σπουδάζουν και μετά φεύγουν στο εξωτερικό.

    Να σου θυμίσω μπάρμπα Ανέστη και κάτι άλλο; Οι Ελληνίδες έχουν περιορίσει τις γεννήσεις και ας έχει πει ο Θεός σας “αυξάνεσθε και πληθύνεσθε”. Σ΄εμάς, οι Μουσουλμάνες γυναίκες, γεννούν τρία, τέσσερα, πέντε και βάλε παιδιά, γι' αυτό σε λίγα χρόνια, η Τουρκία θα φθάσει τα εκατό εκατομμύρια, ενώ η Ελλαδίτσα σας, από δέκα εκατομμύρια που είναι σήμερα, θα πέσει στα έξι, άντε οκτώ εκατομμύρια το πολύ.

    Νά λοιπόν ένας ακόμη λόγος που πρέπει να μας δώσετε ειρηνικά και φιλικά τα νησιά που ζητάμε. Θα είναι κρίμα και άδικο να σας τα πάρουμε με το ζόρι, δηλαδή με πόλεμο. Πάψετε μπάρμπα Ανέστη να είστε αχόρταγοι και μοναχοφαγάδες.

    Επι τετρακόσια χρόνια είσασθε υπήκοοι του δικού μας Κράτους. Πάθατε τίποτα; Πριν διακόσια χρόνια, σηκώσατε κεφάλι και στήσατε το δικό σας Κράτος από την Πελοπόνησο μέχρι τη Στερεά Ελλάδα. Και, όπως λέει ο στρατηγός και Υπουργός μας, ο κ. Ακάρ, από τότε σας άνοιξε η όρεξη.

   ΄Αρπαξε η Ελλαδίτσα τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Δυτική Θράκη, την Κρήτη, όλα τα νησιά του Αιγαίου και στο τέλος ακόμη και τα Δωδεκάνησα.... Ε, κάπου πρέπει να μπει ένα τέλος. Φάε και μην παραφάς που λέει και μιά παροιμία. Καιρός, λοιπόν κάτι να μας δώσετε πίσω. Μη μας αναγκάσετε να το ζορίσουμε πολύ το πράμα...

     Ο Θεός, να σας δώσει φώτιση. Άλλο τίποτα δεν σου γράφω μπάρμπα.....

                                                              ΄Ενας πιστός “Γκρίζος Λύκος” του Μπαχτσελί

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ