7.5.2018 20:14

Οι αθόρυβοι που δουλεύουν και οι εκείνοι που κάνουν θόρυβο...

Το πρόγραμμα με το οποίο εκλέγεται η κάθε δημοτική αρχή αποτελεί τον καθρέφτη των προσωπικών της επιλογών και το στίγμα που επιθυμεί η ίδια να αφήσει στον τόπο. Σπάνια βέβαια στις μέρες μας συναντάς ομάδα ανθρώπων που να τηρεί πιστά όσα προεκλογικά υπόσχεται και ακόμη πιο σπάνια να έχει καταφέρει στο τέλος της θητείας να εφαρμόσει έστω και το μισό από όσα υπόσχονταν. Κάπου στα μισά ο βερμπαλισμός γίνεται κανόνας στον δημόσιο λόγο, οι υποσχέσεις πάνε περίπατο όταν αντιμετωπίσουν την σκληρή καθημερινή πραγματικότητα και οι σπασμωδικές επιλογές και κινήσεις προσπαθούν να σώσουν τα προσχήματα. 

Και την τετραετία που διανύουμε τα πράγματα δυστυχώς για όλους δεν εξελίχθηκαν διαφορετικά. Κρύες υποσχέσεις, ασυνάρτητες προσδοκίες και ένα «εγώ» που ξεπερνά κατά πολύ το «εμείς» συνθέτουν το σκηνικό μιας παράστασης που δεν έκοψε εισιτήρια...

Το σύνολο λοιπόν χάθηκε κάπου στη μετάφραση των εξαγγελιών της και στην πραγματικότητα που αντιμετώπισε, πολλές φορές βάζοντας τα χέρια της και βγάζοντας τα μάτια της. Μεμονωμένα όμως προκύπτουν αποτελέσματα σε κάποιους τομείς που δεν πρέπει να κρύβονται κάτω από το χαλί των όποιων διαφορετικών προσεγγίσεων καταγράφονται. 

-Η Υπηρεσία Καθαριότητας δείχνει τουλάχιστον να έχει πολιτικό προϊστάμενο που σκαμπάζει (Γιώργος Μπελέγρης) και δεν αφήνει τα πράγματα να εξελίσσονται στην τύχη τους όπως άλλοι συνάδελφοί του. Με παρακαταθήκη, περιουσία και συμμάζεμα θα παραδώσει (χωρίς να γνωρίζω ακόμη τις προθέσεις του) την αντιδημαρχία Καθαριότητας, καθώς οι προσπάθειες του δείχνουν να μην σταματούν. Κάδοι, απορριμματοφόρα, υπόγειοι κάδοι και άλλα πολλά, καταδεικνύουν ότι από μόνος του ο Μπελέγρης λειτούργησε θετικά και συνεχίζει να λειτουργεί. 

-Το Νομικό Πρόσωπο (παρά τις όποιες αντιρρήσεις μπορεί να υπάρχουν) δούλεψε, οργανώθηκε, κλήθηκε να εφαρμόσει απότομα προδιαγραφές και προαπαιτούμενα, ελλείψεις ετών σε αθλητικούς χώρους και στο Κολυμβητήριο. Ο Παντ. Καμπούρης δεν έκανε κάτι το εξωπραγματικό. Έκανε το απόλυτα προφανές και λογικό. Συμμάζεψε ένας χάος. 

-Τέλος υπάρχει και ο Πολιτισμός που διαδραματίζεται στις αίθουσες του Ομηρείου. Εκεί παρέλαβε ο Ηλίας Σμυρνιούδης που έδειξε να συνεργάζεται απόλυτα αρμονικά με τους υπεύθυνους των εργαστηρίων και το Δ.Σ. και έδωσε περισσότερη «ζωή» στον Οργανισμό συνεχίζοντας ότι θετικό άφησε πίσω της η Εύη Καλκούνη. 

Υπάρχουν λοιπόν αυτές οι μικρές παρακαταθήκες, πιο έντονες από άλλες που ίσως λειτουργούν στα πρότυπα της δημοτικής αρχής αποτελεσματικά. Το μυστικό στην αυτοδιοίκηση είναι να μη φοβάσαι να δουλέψεις, να αναλάβεις πρωτοβουλίες, να μην ικανοποιείσαι με το λίγο. Κάποιοι πολύ σωστά και αθόρυβα το έκαναν. Οι άλλοι... απλά θορυβούν μέσα στην απραξία τους. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ