31.10.2013 15:43

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται», κ. υπουργέ

Ακούγοντας δια ζώσης τις δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης, κ. Μηταράκη, στο τέλος της παρέλασης, το πρώτο που σκέφτηκα ήταν η  γνωστή σε όλους μας σοφή λαϊκή παροιμία που δεν θα μπορούσε να αναδείξει καλύτερα την πορεία της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Συνεχίζουν να ψεύδονται, εμπαίζοντας τον ελληνικό λαό. Λένε ότι δε θα υπάρξουν νέα «οριζόντια μέτρα», πάντα με την στήριξη και την ανοχή μεγάλης μερίδας των ΜΜΕ, που προσπαθούν εναγωνίως να παρουσιάσουν μια κυβέρνηση που προσπαθεί να αποφύγει το αναπόφευκτο.

Τα «νέα μέτρα» έχουν ήδη ψηφιστεί από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ από 9 Νοεμβρίου 2012 (Ν.4093 Μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής προσαρμογής 2013-2016) στο οποίο ρητά αναφέρονται οι 

παρεμβάσεις ανά έτος και κατηγορία. Για το 2014 : 563 εκ. περικοπές στις συντάξεις, 2.024 εκ. νέα φορολογικά έσοδα, 620 εκ. υγειονομική περίθαλψη κ.α. Αυτό πού μένει είναι η εφαρμογή τους. (Το σχετικό (ΦΕΚ 222/12-11-2012 τεύχος ΑΦΕΚ )

Η κυβέρνηση επιμένει στην πολιτική της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, εφαρμόζοντας πιστά τις οδηγίες των εντολοδόχων της, εγχώριων και ξένων, έχοντας ξεπεράσει  κάθε ηθικό και ιδεολογικό φραγμό. Προσπαθεί να τελειώσει το κοινωνικό κράτος που έχει απομείνει, οδηγώντας τη χώρα και το λαό σε ακόμα πιο σκοτεινά μονοπάτια.   

Πρέπει να δοθεί ένα οριστικό τέλος στις πολιτικές της καταστροφής για να επιβεβαιώσουμε το σοφό λαό και τη γνωστή ρήση. Η εναλλακτική λύση υπάρχει και μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με μια κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα αποτελέσει μέτωπο υπεράσπισης της Δημοκρατίας, της κοινωνικής προστασίας και της εθνικής κυριαρχίας για να μπορέσουμε να ξαναποκτήσουμε την αξιοπρέπεια μας ως πολίτες και ως άνθρωποι. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ