13.1.2013 17:57

«Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά»

Ένα από τα κυρίαρχα προεκλογικά συνθήματα στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ. Ένα σύνθημα που ήθελε να αναδείξει το σκληρό κοινωνικό πρόσωπο της «δεξιάς» των τελευταίων δεκαετιών και να  δώσει ένα διακριτό πολιτικό στίγμα για το ΠΑΣΟΚ.

Το άκουσμα του συγκεκριμένου συνθήματος από τους εναπομείναντες υποστηρικτές του κόμματος του Βενιζέλου, μόνο ως ανέκδοτο θα μπορούσε να εκληφθεί.  Η κυρίαρχη πολιτική αντίληψη του νεοφιλελευθερισμού, της αντι – αριστεράς και της  στοχοποίησης κάθε κοινωνικής αντίδρασης, δεν εφαρμόζεται μόνο από τον κύριο εκφραστή της, τη ΝΔ αλλά και τους αυτοαποκαλούμενους«σοσιαλιστές» και «δημοκράτες αριστερούς».

Οι τρεις πόλοι που συντάσσουν την «νέου τύπου δεξιά» στην προσπάθεια τους να συνεχίσουν την εφαρμογή της πολιτικής που εφαρμόζεται.

Όλοι αυτοί μαζί με το παρασιτικό κεφάλαιο των ΜΜΕ προσπαθούν να πείσουν τον Έλληνα πολίτη πως ευθύνεται ο ίδιος για όλα τα δεινά που του έχουν συμβεί ή προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη συνδέοντας τις κοινωνικές αντιδράσεις με καταλήψεις κτιρίων και αναζητώντας χαμένα «στικάκια» με ύποπτους φοροφυγάδες ενώ η πραγματική ληστεία του έλληνα φορολογούμενου συντελείται με την «νόμιμη» φοροδιαφυγή, φοροαπαλλαγές εφοπλιστικού κεφαλαίου, εξαίρεση από τα χαράτσια μεγάλων εμπορικών καταστημάτων, μείωση φορολογίας για τα μερίσματα των κερδών των μετόχων κ.α. Η Βουλή των Ελλήνων δίνει την χαριστική βολή στον έλληνα εργαζόμενο και στην πολυπόθητη «ανάπτυξη» με το «νέο φορολογικό νομοσχέδιο».

Περικοπή φοροαπαλλαγών για τις οικογένειες με παιδιά, ποινή για όσους δεν αποδείξουν ότι καταναλώνουν το 25% του εισοδήματος, εξαιρώντας όμως ιατρικές και ασφαλιστικές δαπάνες.  Η δικαιοσύνη τους σταματάει στην ανακατάληψη της «Βίλλας Αμαλίας» και στην προπαγάνδα των ειδήσεων των 8.

Επίσης τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου προτίθενται να ψηφίσουν το εθνικά προδοτικό ΦΕΚ 240 στο οποίο αναγράφεται :

«ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης» 
Ουσιαστικά ενσωματώνεται στο εθνικό δίκαιο ο όρος πως όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Κράτους και τα πάσης φύσεως ιδιοκτησιακά δικαιώματά του υπόκεινται σε κατάσχεση, αν το ζητήσουν οι δανειστές.

Όλα αυτά σε λιγότερο από μια εβδομάδα ενώ ο ελληνικός λαός βομβαρδίζεται καθημερινά με αποπροσανατολιστικές ειδήσεις και η κοινωνία οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο γκρεμό της ύφεσης και της ανεργίας. Το κατεστημένο με τη «νέου τύπου δεξιά» που έχει δημιουργήσει έχει συσπειρωθεί και φαίνεται να κερδίζει τη μάχη, διαλύοντας το κοινωνικό κράτος και χαρίζοντας την περιουσία του ελληνικού λαού  σε ντόπιο και ξένο παρασιτικό κεφάλαιο.  Είναι καθήκον και ευθύνη όλων όσων θέλουν να αποκαλούνται αριστεροί, πατριώτες, δημοκράτες, προοδευτικοί να συσπειρωθούν για να αντιμετωπίσουν το νέο κράτος δεξιάς που δημιουργείται που θα είναι πολύ χειρότερο από την δεξιά που  δεν ήθελαν να ξεχάσουν οι ψηφοφόροι της «πάλαι ποτέ μεγάλης δημοκρατικής παράταξης».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ