14.8.2017 12:55

Ο Κωστής της διπλανής πόρτας

Την ώρα που αποτυπώνονται αυτές οι γραμμές, λίγες ώρες πριν το μεγάλο τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο Νέων Ανδρών στο Βελιγράδι, την όμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας, κανένας, ούτε καν οι πιο ειδικοί περί του αθλήματος του πόλο, μπορούν να προβλέψουν την έκβαση της κρίσιμης αναμέτρησης, μεταξύ των δύο κατά τεκμήριο καλύτερων ομάδων του παγκόσμιου πόλο σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία, των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων της Ελλάδας και της Κροατίας. 

 

Ανεξάρτητα του όποιου αποτελέσματος και του ποιοι τελικά θα είναι οι νέοι παγκόσμιοι πρωταθλητές πόλο στους νέους άντρες, η Κυριακή 13 Αυγούστου του 2017 θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη του κάθε ενός και κάθε μίας από εμάς καθώς θα αντικρύσουμε τον δικό μας Κωστή ψηλά στο βάθρο, να στέφεται παγκόσμιος πρωταθλητής και να γράφει το όνομα του σε μία από τις πιο λαμπρές σελίδες του ελληνικού αθλητισμού.   

 

Ο Κωστής της διπλανής πόρτας, ο γιός του Γιώργη και της Κατερίνας, δε συγκαταλέγεται στους γόνους της αθλητικής αριστοκρατίας με πλάτες και άκρες σε αθλητικά τζάκια. Ο Κωστής έφθασε στην κορυφή του Κόσμου με μεγάλες προσωπικές θυσίες αφού αναγκάσθηκε να εκχωρήσει μεγάλο μέρος της ανέμελης νιότης του στις καθημερινές σκληρές προπονήσεις, στις γνώσεις που του παρείχαν οι προπονητές που τον διαμόρφωσαν στα πρώτα του αθλητικά βήματα, στο σύλλογο που τον άνδρωσε αθλητικά τον ιστορικό Ναυτικό Όμιλο Χίου, και στην αμέριστη συμπαράσταση των γονιών του, του Γιώργη και της Κατερίνας.

 

Άφησα τελευταίους τους γονιούς γιατί ξέρω ότι δεν τα γουστάρουν αυτά. Δεν αρέσκονται ο Γιώργης και η Κατερίνα σε διθυράμβους για κάτι που θεωρούν αυτονόητη υποχρέωση προς στον μοναχογιό τους και παγκόσμιο πρωταθλητή πλέον τον Κωστή. Τον Γιώργη και την Κατερίνα τους γνωρίζω χρόνια αρκετά πριν από τη γέννηση του Κωστή. Είμαι σε θέση να γνωρίζω τους κόπους και τις αγωνίες τους για να φθάσουν σήμερα να καμαρώνουν το γιό τους στην κορυφή του Κόσμου. Η ζωή πολλές φορές στάθηκε άδικη στους φίλους και συναδέλφους μου, τον Γιώργη και την Κατερίνα, και θεωρώ ότι ήρθε η ώρα τώρα να τους ανταμείψει.  

 

Κωστή, Γιώργη και Κατερίνα σας ευχαριστούμε για όλα. Ο Κωστής Γκιουβέτσης μας έφθασε στην κορυφή του Κόσμου. Ο δικός μας Κωστής.

 

Ο Κωστής της διπλανής πόρτας…

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ