6.3.2015 15:10

Ο Κολόμβος και τα διλλήματα της κυβέρνησης

Με πολλούς τρόπους περιγράφεται η πορεία της κυβέρνησης ενάμιση μήνα μετά τις εκλογές. Οι λύσεις για όλα τα ζητήματα που προεκλογικά υπόσχονταν έχει αρχίσει να εξασθενεί ενώ η έλλειψη συντονισμού και κοινής στρατηγικής μεταξύ των παραγόντων της προκαλεί ήδη ένα κύμα χαλαρής αμφισβήτησης των τελικών επιτυχιών που προσδοκά. Αυτό λίγο πολύ το περιμέναμε. Ζητήματα όπως εκείνα της συνοχής της κυβέρνησης, της εκτέλεσης των προεκλογικών δεσμεύσεων, της αναστροφής του δυσμενούς οικονομικού κλίματος και μιας σειρά από άλλα δευτερεύοντα απομακρύνονται από την καθημερινή ατζέντα που όλο και πιο κοντά πλησιάζει στα όσα άφησε πίσω της η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ.

«Η Κυβέρνηση…»  μου είπε φίλος χθες, «…είναι σαν τον Κολόμβο. Όταν ξεκίνησε δεν ήξερε που πήγαινε. Όταν έφτασε δεν ήξερε που βρίσκονταν. Όταν γύρισε, δεν ήξερε από πού είχε φύγει». Μια τέτοια κατάσταση είναι δύσκολο να μπορείς να την περιγράψεις ωστόσο όλα συντείνουν στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα διπλό μέτωπο προβλημάτων και μέσα και έξω από την Ελλάδα. Στην Ευρώπη δεν παίρνει αυτά που ζητάει και μέσα στη χώρα τα στελέχη της κυβέρνησης δεν κάνουν εκείνα που πρέπει. Σταματάνε οι ιδιωτικοποιήσεις, παγιώνεται ο ΕΝΦΙΑ, αδυνατούν να ξεκαθαρίσουν το πλαίσιο πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών και ο Παν. Λαφαζάνης ικανοποιεί  στο ακέραιο τα παράλογα αιτήματα των «Φωτόπουλων», λες και όλο το πρόβλημα της κρίσης το πέρασε μόνο η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ. Άλλος υπόσχεται προσλήψεις, άλλος υπόσχεται επιδόματα, άλλος υπόσχεται μειώσεις στα φάρμακα, άλλος υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια κι ο κόσμος, ιδιώτες, επαγγελματίες, μικρομεσαίοι, συνταξιούχοι, μισθωτοί, συνεχίζουν το επεισόδιο της κρίσης από εκεί ακριβώς που το άφησε η Νέα Δημοκρατία.  Τι  λοιπόν αλλάζει ακριβώς που ο μέσος Έλληνας το έχει αντιληφθεί;

 Όταν η παροχολογία δεν σταμάτησε μετά τις εκλογές αλλά συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, όταν βελτίωση δεν υφίσταται παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, όταν αναζητούνται χρήματα από ασφαλιστικούς οργανισμούς και ταμεία προκειμένου να αποφευχθεί ένα πιστωτικό γεγονός μέσα στις επόμενες εβδομάδες κι όταν οι ίδιοι οι βουλευτές της κυβέρνησης τα βάζουν με τον πρωθυπουργό, αρνούμενοι να παραχωρήσουν μέρος των κοινοβουλευτικών προνομίων τι ακριβώς έχουμε πετύχει που να μας προκαλεί αισιοδοξία;

Ο δρόμος είναι μακρύς και τα αποτελέσματα που οι πολίτες αναζητούν δεν είναι τα αναμενόμενα στο μικρό αυτό διάστημα που την ευθύνη διακυβέρνησης την έχει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Με δεσμεύσεις  χωρίς υλοποίηση και με σχέδια που ξεκινούν με τους καλύτερους οιωνούς και καταλήγουν σχεδόν εφιάλτες, το κλίμα αλλαγής απομακρύνεται. Ας ελπίσουμε ότι στο τέλος θα αντιστραφεί. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ