4.3.2015 16:06

Ο Γιώργης και το αυτονόητο

Πριν αρχίσω να περιγράφω αυτό που έχω στο μυαλό μου θα πω ότι ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ο Γιώργος Μπελέγρης, καταβάλει μια δύσκολη προσπάθεια να καθαρίσει την πόλη όχι μόνο από τον τεράστιο όγκο απορριμμάτων και άλλων αποβλήτων που παράγουμε καθημερινά, αλλά και από τις συνήθειες που αδυνατούμε να ξεπεράσουμε. Αυτό είναι πράγματι δύσκολο και θέλει το χρόνο του. Όμως το διάστημα που μας χωρίζει από το καλοκαίρι είναι μικρό και ο Γιώργης που το έχει καταλάβει, θα πρέπει να ξεπεράσει ένα βουνό προβλημάτων, ώστε να μπορούμε να παραδεχθούμε ότι η πόλη διαθέτει ένα ανεκτό, τουλάχιστον, επίπεδο καθαριότητας. 

Μέσα λοιπόν στο Facebook ο αγαπητός αντιδήμαρχος ανέβασε φωτογραφίες με τις αλλαγές σακούλας σε «καδάκια» όπως ανέφερε, στον παραλιακό του αεροδρομίου, στο Επιμελητήριο, στο Δημαρχείο και προφανώς αλλού. Στις φωτογραφίες, άνθρωποι του τομέα καθαριότητας κρατούσαν τις μαύρες σακουλίτσες και τις τοποθετούσαν στα «καδάκια», όπως περιγράφει ο Γιώργης, προφανώς ως αποτέλεσμα του σχεδιασμού (θέλω να πιστεύω) που ήδη υλοποιείται. Για αρκετή ώρα προσπαθούσα να καταλάβω για ποιο λόγο η σημαντικότατη αυτή ανάρτηση του αντιδημάρχου.

- Υπήρχε περίπτωση να μην αλλαχθούν οι σακούλες από τα «καδάκια»;

- Είναι τόσο σπάνιο να αλλάζουν οι σακούλες από τα «καδάκια» που το θέαμα άντεχε μια ανάρτηση στο Facebook;

- Πρώτη προτεραιότητα χθες της Υπηρεσίας ήταν να βάλει σακούλες στα «καδάκια» και το θέμα έπρεπε να δημοσιοποιηθεί;

- Τίποτα από τα παραπάνω, έτσι γούσταρε και έκανε ο Γιώργης;

Δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό στις προθέσεις του αγαπητού Γιώργου Μπελέγρη. Μακάρι και άλλοι σύμβουλοι να είχαν τη δική του διάθεση να ανακατευτούν με την καθαριότητα, τομέας που αν δεν πετύχεις, στιγματίζεσαι μια ζωή. (Ο Παν. Αναγνώστου έμεινε στην ιστορία από την αποτελεσματικότητα του στην καθαριότητα επί δημαρχίας Π. Παντελάρα).

 Ο Γιώργης μπέρδεψε τα αυτονόητα πράγματα. Η αλλαγή μιας σακούλας δεν χρειάζεται δημοσιότητα. Αντίθετα, δέκα φρεσκοβαμμένοι κάδοι, άλλοι τόσοι πλυμμένοι, μια γειτονιά καθαρή από σκουπίδια, ένας δρόμος χωρίς σκουπιδόνερα και ένας κανονισμός που θα βαράει στο ψαχνό όσους παραβατούν γεμίζοντας κάθε γωνιά με ακατάλληλα απορρίμματα, θα ήταν μια πολύ καλή αρχή για δημοσιότητα του έργου της υπηρεσίας που σίγουρα θα έρθει.

Αγαπητέ Γιώργο, μην κάνουμε... κατόρθωμα την αλλαγή της σακούλας που επιβάλλεται, ούτε και του χαλασμένου «καδακιού» που αντικαταστάθηκε όπως λες στην οδό Δημοκρατίας. Συνέχισε τη δουλειά σου και προσπάθησε να μην εντρυφήσεις στην λογική των άλλων που ο μεγαλύτερος κίνδυνος τους είναι πλέον η οκνηρία. Μη βαφτίζουμε το ψάρι κρέας... 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ