24.1.2013 17:03

Ο Αντώνης ο άξιος...

Η προπαγάνδα συνεχίζεται από μεγάλη μερίδα των Μ.Μ.Ε. της Αθήνας αναφορικά με τα επιτυχή αποτελέσματα της κυβέρνησης που όπως μας ενημερώνουν (γιατί άραγε;) κερδίζουν έδαφος στην εκτίμηση των Ευρωπαίων εταίρων ότι τα καταφέρνουμε καλά.

Να δούμε όμως ποια είναι η επιτυχία Σαμαρά και ποια η επιτυχία Στουρνάρα όταν ο Έλληνας έχει βαπτίσει το ψάρι – κρέας;

Ομολογουμένως δεν είχαμε μετρήσει τις θυσίες που απαιτούνταν για την παραμονή μας στο ευρώ. Θεωρούσαμε ότι όλα όσα έγιναν από την πλευρά των πολιτών μέχρι σήμερα επαρκούσαν για να αποδείξει και το κράτος με το σειρά του τη δική του θέληση για παραμονή στο ενιαίο νόμισμα.

Ο πολίτης έκανε ότι έκανε. Κόπηκε ο μισθός του δια τρία, άδειασε η τσέπη του, η σύνταξή του, το εφάπαξ του, η υγειονομική του περίθαλψη. Και ένα πόδι αν χρειαζόταν να έδινε, θα το είχε κάνει, όλα υπέρ της παραμονής μας στο ευρώ. «Κάτι θα βλέπει ο Αντώνης λέγαμε....». Και δώστου κουπί ο Έλληνας και δώστου κουράγιο και περικοπή.

Αυτά από τη μια πλευρά του νομίσματος.  

Πάμε να δούμε από την άλλη όμως τι έγινε;

Οι περιβόητες μεταρρυθμίσεις αποτελούν τον τραγέλαφο των τεχνοκρατών του Αντ. Σαμαρά. Αναζητούμε μια αποκρατικοποίηση και δεν την βλέπουμε. Αναζητούμε αναδιάρθρωση του Δημοσίου και δεν έρχεται. Παρεμπιπτόντως δε, οι μισοί συνδικαλιστές που απεργούν και έχουν κάνει κουβάρι τη χώρα πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία!

Από που να τα πιάσεις;

Από το ΤΑΙΠΕΔ; Έστειλε τελεσίγραφο το Δ.Ν.Τ. Είπε μελίγα λόγια, ότι αν δεν μπορούν να κάνουν τις μεταρρυθμίσεις οι Έλληνες διορισμένοι της κυβέρνησης θα ξηλωθούν για να τις κάνει το ίδιο το Ταμείο.

Ο ΕΟΠΥΥ φθάνει στα κόκκινα και κοντεύει να πιάσει σε χρωστούμενα το... χρέος του κράτους.

Ο Σαμαράς δε, καλεί τους υπουργούς του να επισπεύσουν το μεταρρυθμιστικό έργο και ο ελληνικός λαός σπάει πλάκα βλέποντάς τους με τι κόπο προσπαθούν να αποδείξουν ότι πράγματι...κάνουν κάτι.

Δεν θέλω να πιστεύω πως ότι είδαμε από πλευράς διακυβέρνησης Ν.Δ. έχει εξαντληθεί και δεν υπάρχει καμία άλλη διάθεση για προσπάθεια. Όμως όσο περνάει ο καιρός γίνεται περισσότερο εμφανές ότι οι επιλογές Σαμαρά μπορεί να γλίτωσαν την χώρα από την χρεωκοπία, δεν καταφέρνουν όμως να δώσουν ώθηση τώρα στις δυνάμεις του κράτους.

Με λίγα λόγια, ο κ. Σαμαράς πρέπει να αποδείξει ότι υπάρχει κι άλλος τρόπος να ορθοποδήσει το κράτος, εκτός από τον επιδιωκόμενο αφανισμό του πληθυσμού του που δεν αντέχει περαιτέρω πίεση.

Νομίζω όμως ότι δεν μπορεί. Νομίζω ότι οι δυνάμεις εξαντλήθηκαν μαζί και με την συνταγή Στουρνάρα πως για όλα θα πληρώνουμε εμείς.

Ο συρφετός συμβούλων, παρατρεχάμενων και διοικητών αποδεικνύεται ανήμπορος να οραματιστεί και προπάντων να ξεκινήσει την εφαρμογή ενός σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας. Αν με τους ρυθμούς που ακολουθούν νομίζουν ότι κάτι θα καταφέρουν, μπορεί και να μη ζουν για να το δουν....όταν αυτό θα γίνει πράξη.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ