17.5.2018 13:32

Ναι σε μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά, όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά!

Δεν πρόλαβε καλά - καλά να στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών που φαρδιά πλατιά έβαλε η κυβέρνηση στο νόμο για τη ''φαρμακευτική κάνναβη'' και οι διάφοροι ''φορείς'' όλο και πυκνώνουν τις δράσεις τους για τη νομιμοποίηση στο μυαλό του λαού και της νεολαίας της «ναρκωκουλτούρας», της ανοχής απέναντι στα ναρκωτικά. 
Γνωρίζουμε ότι η χρήση τοξικών ουσιών στις μέρες μας, που η οικονομική κρίση δημιουργεί πολλά αδιέξοδα, αυξάνεται σημαντικά δίπλα στα προβλήματα που βιώνει η νέα γενιά και ιδιαίτερα στη μαθητική νεολαία. Με πρόσχημα τη «θεραπευτική κάνναβη» στοχεύουν να διαμορφωθεί - στη συνείδηση της κοινωνίας- ανοχή απέναντι στο κοινωνικό φαινόμενο των ναρκωτικών, ώστε να είναι έτοιμο το έδαφος για τη νομιμοποίηση ουσιών που οδηγούν στην τοξικοεξάρτηση. Καμία έρευνα δεν αποδεικνύει ότι η κάνναβη αποτελεί το φάρμακο πρώτης επιλογής για την αντιμετώπισή συγκεκριμένων ασθενειών.
Nομοθετικό πλαίσιο για τη χρήση κάνναβης για φαρμακευτικούς λόγους, ήδη υπήρχε. Η επιστημονική κοινότητα το αξιοποιούσε όποτε το έκρινε απαραίτητο, όπως γίνεται άλλωστε για κάθε ναρκωτικό (μορφίνη κ.ά.). Η νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης για «φαρμακευτικούς» σκοπούς αποτελεί το δούρειο ίππο για την «ψυχαγωγική» χρήση της. Αυτό έχει ήδη συμβεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής. Θέλουν τη νεολαία παραδομένη στα ναρκωτικά, απαθή και ανίκανη να αντισταθεί και να παλέψει για τα δικαιώματά της στη μόρφωση, στη δουλειά, στην πραγματική ψυχαγωγία. Θέλουν τη νεολαία να κινείται στο περιθώριο της ζωής, ώστε να είναι ακίνδυνη για το σύστημα και αμέτοχη σε ο,τι σχεδιάζεται για το παρόν και το μέλλον της.
Η λεγόμενη ''θεραπευτική'' κάνναβη είναι το πρόσχημα με στόχο να διαμορφωθεί στη συνείδηση της κοινωνίας ανοχή απέναντι στο κοινωνικό φαινόμενο των ναρκωτικών, ώστε να είναι έτοιμο το έδαφος για τη νομιμοποίηση ουσιών που οδηγούν στην τοξικοεξάρτηση. Δεν διστάζουν ακόμα και να αξιοποιούν τον πόνο ανθρώπων που υποφέρουν από ασθένειες όπως ο καρκίνος, η σκλήρυνση ή διαταραχές όπως ο αυτισμός, για να προωθήσουν αυτή τη νομιμοποίηση. Όμως το είδος της κάνναβης είναι ένα και μοναδικό, με τη βασική περιεκτικότητα στη ναρκωτική ουσία, με υψηλό κίνδυνο κατάχρησης και εξάρτησης που προκαλεί βλάβες σε όλα τα βασικά συστήματα του οργανισμού, στον εγκέφαλο, στο αναπνευστικό, στο ανοσοποιητικό στο αναπαραγωγικό σύστημα. 
Δεν υπάρχει φυσική ακίνδυνη κάνναβη, δεν υπάρχει ιατρική - φαρμακευτική, ακόμα περισσότερο δεν υπάρχει θεραπευτική κάνναβη. Συγκεκριμένες δραστικές ουσίες που απομονώνονται από την κάνναβη θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για φαρμακευτικούς, παρηγορητικούς σκοπούς σε περιπτώσεις που τα ήδη υπάρχοντα φάρμακα δεν επαρκούν. Για την ασφάλεια όμως των ασθενών πρέπει να αντιμετωπιστούν ως φάρμακα και να ακολουθηθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι που θα καθορίσουν την ακριβή σύνθεσή τους, τις ενδείξεις χρήσης τους κ.λπ.

-Όχι στην αλλαγή της κάνναβης από τον πίνακα των ναρκωτικών. 
-Όχι, σε όλα τα ναρκωτικά. Καμιά νομιμοποίηση κανενός είδους ναρκωτικού. 
-Όχι στο διαχωρισμό σε σκληρά και μαλακά. 
-Ναι σε μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά, όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά!

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ