24.4.2017 11:47

Μπροστά στο αδιέξοδο

Αυτή την περίοδο πολλοί γονείς με τα παιδιά τους έχουν βρεθεί μπροστά στο μεγάλο ερώτημα της επιλογής επαγγελματικής κατεύθυνσης, της επιλογής των σπουδών που θα ακολουθήσουν, καθορίζοντας το μέλλον τους.
Ένα μέλλον που μόνο ευοίωνο δεν προδιαγράφεται. Για ποια επιλογή μιλάμε, για ποιες σπουδές και κυρίως για ποια επαγγελματική αποκατάσταση. Η γενιά των 450 ευρώ με πτυχία και μεταπτυχιακά που φιλοξενείται στο σπίτι των γονιών είναι πλέον καθημερινότητα. 
Τα ίδια τα παιδιά που έχουν τα πτυχία τους κορνιζωμένα βαστούν τους δίσκους και κάνουν ντιλίβερι ή στην καλύτερη περίπτωση κάνουν ιδιαίτερα στα σπίτια. Ποιες προοπτικές;
Ο πρωτογενής τομέας βάλλεται από τις πολιτικές των κυβερνήσεων, λες και είναι εχθρός. Ο δευτερογενής τομέας είναι ήδη τελειωμένος, οπότε πού πάμε;
Η απάντηση δυστυχώς έρχεται εύκολα. Στο γραφείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου για έκδοση διαβατηρίου, από τώρα, από χθες ίσως. Και δυστυχώς, έτσι όπως πάμε, θα μείνουν στο νησί μόνο οι συνταξιούχοι.
 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ