24.2.2015 13:18

Μόστρα: Η απρόσμενη σιγή λίγο πριν το τέλος

Έμεναν δυο ακόμα άρματα να περάσουν για να κλείσει η πολύ επιτυχημένη παρέλαση των αρμάτων, όταν ξαφνικά από μια απρόοπτη διακοπή ρεύματος σίγησαν τα μικρόφωνα  και οι μουσικές της Μόστρας. Κάπου εδώ λίγο πριν το τέλος χάθηκαν ο ρυθμός και η ζωντάνια. Έτσι λοιπόν ξαφνικά και αναπάντεχα έληξε η φετινή παρουσίαση της Θυμιανούσικης Μόστρας.

 Ανεξάρτητα όμως από αυτό το τυχαίο και απρόβλεπτο γεγονός, που συνέβει πια στο τέλος, η οργάνωση και η παρουσίαση της Μόστρας ήταν τέλεια. Άρματα που σατίριζαν όλα τα καυτά θέματα της επικαιρότητας, από τη φιλόδοξη  Καγκελάριο της Ευρώπης, τον Ένφια, το άπαρτο οικονομικό κάστρο της Ευρώπης, την σημερινή Οδύσσεια της Ελλάδας, μέχρι και τον ξανθομάλλη Ξηρό. Ποιοτική σάτιρα  χωρίς βωμολοχίες, χωρίς να θίγει πρόσωπα, και χωρίς να οξύνει καταστάσεις. Ωραίες και προσεγμένες οι στολές των καρναβαλιστών, καλοφτιαγμένες όλες από τις γυναίκες που εθελοντικά επί δυο μήνες έκοβαν και έραβαν στα γραφεία του Μ.Ε.Ο.Θ.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλες και σε όλους που επί δυο μήνες δούλεψαν εθελοντικά για να στηθεί η Μόστρα. Σημαντική ακόμα ήταν και η βοήθεια αυτών που οικονομικά στήριξαν την όλη προσπάθεια.

Τέτοια έθιμα σαν τη Μόστρα πρέπει να μένουν ζωντανά και να παραδίδονται αναλλοίωτα σαν κληρονομιά στις νεώτερες γενιές. Αυτά τα έθιμα είναι οι ρίζες και οι παραδόσεις μας που δεν μας αφήνουν να πολτοποιηθούμε στο μίξερ της παγκοσμιοποίησης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ