Απόψεις

27/12/17 11:05

τελ. ενημ.: 27/12/17 11:05

Μήνυμα ελπίδας για ασφαλή αναπτυξιακά οδικά έργα (κ. Δήμαρχε πάρε το… μαστίγιο)

Οι «Ποδηλάτες Χίου», οι «Φίλοι του Πεζού» και οι άπειροι πλέον μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες από την κοντινή γείτονα έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους και συναγωνίζονται για ασφαλή, σύγχρονα και όμορφα οδικά έργα (δρόμους, νησίδες, διαβάσεις, κόμβους, ποδηλατόδρομους και πεζόδρομους) με τα οποία θα προχωρήσει ο τόπος μας μπροστά ακολουθώντας – έστω και καθυστερημένα- άλλους προοδευτικούς και ελκτικούς στον επισκέπτη τόπους της πατρίδας (Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βόλος, Σύρος, Καλαμάτα, Μύκονος, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Σάμος, Μήλος, Ρόδος, Κως κ.λπ.), που έχουν προηγηθεί, ενσωματώνοντας ευρωπαϊκές κατευθύνσεις που ξεκίνησαν από την Αγγλία και εξαπλώθηκαν σε όλο τον προηγμένο και μη κόσμο.

Κυκλικοί κόμβοι, διαχωριστικές  νησίδες, διαβάσεις για πεζούς και οι σοβαρές οδοσημάνσεις που κατευθύνουν με ασφάλεια την κυκλοφορία ακόμη και σε δρόμους που δεν φωτίζονται το βράδυ, είναι κατάκτηση της κοινωνίας των πολιτών, που αναβαθμίζει την καθημερινότητα και θέτουν τις βάσεις για οποιαδήποτε σωστή και βιώσιμη ανάπτυξη.

Υπενθυμίζουμε προεκλογικές και μετεκλογικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής για το σχεδιασμό, τη χρηματοδότηση και την κατασκευή διευρυμένου παράκτιου μετώπου από τη Δασκαλόπετρα μέχρι τον Καρφά, όπου η αναβάθμιση των δύο πιο επικίνδυνων δρόμων του νησιού (παραλιακοί Βροντάδου και Αεροδρομίου) με τους πάρα πολλούς νεκρούς και τις δεκάδες τραυματίες, μαζί με τις διαχωριστικές νησίδες, τους κόμβους, τους ποδηλατόδρομους και πεζόδρομους θα αλλάξουν προς το καλύτερο την ποιότητα ζωής  των μόνιμων κατοίκων και θα προσελκύσουν επισκέπτες.

Ειδικότερα ο «Ποδηλάτες Χίου» και οι «Φίλοι του Πεζού», που έχουν αναπτύξει και διατηρούν αθλητικές και κοινωνικές επαφές με ποδηλάτες και επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης, τα γειτονικά νησιά και τον υπόλοιπο ελληνικό χώρο, δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι η μέχρι σήμερα αδράνεια ή αντίθεση πάνω στα προηγούμενα δημοτικής αρχής και Τεχνικής Υπηρεσίας έχουν κάποια εξήγηση.

Για το λόγο αυτό παρίστανται και καταθέτουν προφορικά και γραπτά τις απόψεις τους στα αρμόδια όργανα, έστω και αν προκαλούνται από φραστικές επιθέσεις θεσμικών και υπηρεσιακών προσώπων του Δήμου.

Εξ άλλου, πέραν των άλλων, η δημοτική αρχή, προκειμένου να αποτρέψει το ξήλωμα όλης της παράκτιας έκτασης και των πεζοδρομίων στη Bella Vista, την οποία υποβοήθησε και η Περιφερειακή Ενότητα Χίου με κοινό έγγραφο που υπογράφτηκε από τους αντιπεριφερειάρχη και δήμαρχο Χίου, από τις 20/01/2016, έθεσαν  - και σωστά - θέμα αναβάθμισης – επέκτασης του παράκτιου μετώπου ώστε να περιλάβει τις χρήσεις που περιγράφτηκαν πρωτύτερα, πετυχαίνοντας την αναστολή- όχι ακύρωση- του πρωτόκολλου καθαιρέσεων .

Τα ίδια και χειρότερα έχουν συμβεί και παραμένουν από το Τάγμα μέχρι και το Γουβί για τα έργα για τα οποία, ο Δήμος (προγενέστερα) έχει τιμωρηθεί και οφείλει στο Δημόσιο 111.000 ευρώ.

Ανάγκη λοιπόν να παραμερισθούν οι δημοτικές και υπηρεσιακές εμμονές, που μόνο ζημιά προκαλούν στους ίδιους που διαχειρίζονται τα θέματα αλλά και στον τόπο και τους πολίτες του γενικότερα και να τρέξουν ενέργειες και διαδικασίες που – έστω και καθυστερημένα- έχουν δρομολογηθεί μεταξύ Περιφερειακής Ενότητας  και Δήμου για να πάψουμε να τρέχουμε καταϊδρωμένοι και αναποτελεσματικοί, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους αιγαιοπελαγίτες.

Επομένως, εκτός από χρόνια πολλά και καλή φώτιση κ. δήμαρχε Μανώλη. Οι δημότες περιμένουν να βάλεις τα πράγματα στη θέση τους και να μην επιτρέπεις  στο εξής να διασύρεται από οποιονδήποτε η δημοτική αρχή.

Υ.Γ:  Τα πιο πάνω πρέπει να τύχουν της προσοχής και ενέργειας, τόσο του Εμπορικού Συλλόγου όσο και του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χίου, μιας και αφορούν θέματα συνολικής οικονομικής ανάπτυξης.

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση