25.2.2015 13:43

Μικροκοσμική Δημοτική Αρχή

Το Σάββατο 21 τρέχοντος η Πρωτοβουλία για τη Χίο (Νέα Δημοτική Αρχή) συνεδρίασε στο ΟΜΗΡΕΙΟ για να συζητήσει θέματα που την απασχολούν και την αφορούν καθώς και την εντύπωση που αποκομίζουν οι πολίτες από τη μέχρι τώρα πορεία της.

Σήμερα η στήλη δημοσιεύει σημείωμα που έγραψε για να διαβαστεί στη συνεδρίαση αλλά για διαφόρους λόγους δεν έγινε δυνατό.

Το σημείωμα αναφέρεται στην αίσθηση που διακατέχει τους δημότες και τις δημότισσες απέναντι στη νέα Δ. Αρχή.

Στις εκλογές του Μαΐου 2014 η τοπική κοινωνία ενημερώθηκε για την ουσιαστικήανεπάρκεια της χρηστής διοίκησης των προηγούμενων, ψήφισε νέους διαφορετικούς και ο τόπος γύρισε σελίδα.

Για να ακριβολογούμε όμως, την παραπληροφόρηση την απόκρυψη στοιχειών και την ανεξέλεγκτη δράση προϊσταμένων, διαδέχθηκε σταδιακά μια νέα άσκηση Δημοτικής Διοίκησης σε μεγάλο βαθμό άχρωμη, άοσμη και σε μερικές περίπτωσης αδρανής και ενδοτική.

Είναι αλήθεια ότι: Οι παλαιοί άφησαν στη νέα Δ.Α καμμενη γη και μπόλικες καυτές πατάτες όπως: Η αναξιοπιστία της ποιότητας του νερού, το αθωράκιστο λιμάνι χωρίς μπούσουλα (master plan) τα μηδενικά αποτελέσματα στον τουρισμό, το αεροδρόμιο σε τέλμα, ο περιφερειακός σε απένταξη, η ανακύκλωση σε εμβρυακή κατάσταση, το Νοσοκομείο και ο Βερόπουλος απέναντι, χωρίς κυκλοφοριακές αδειοδοτήσεις, τους μύλους του Νοσοκομείου υποσκαμμένους, την τεράστια περιουσία του Δήμου παντελώς αναξιοποίητη και πολλά άλλα μεταξύ των οποίων την παραβατικότητα στο κόκκινο και την εικόνα της πόλης στο μαύρο.

Αυτά ως ένα βαθμό για όποιον γνώριζε πρόσωπα και πράγματα, ήταν γνωστά και αναμενόμενα, αυτό όμως που περίμενε ο δημότης και η δημότισσα είναι ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα είχε το σθένος, την οξυδέρκεια και την μεθοδικότητα να τα αντιμετωπίσει με σύμμαχο την τοπική κοινωνία, δηλ τους φορείς και τους πολίτες.

Οι δημότες δεν ψηφίσαν Δημοτική Αρχή υπαλλήλων, ούτε Δημοτική Αρχή προϊσταμένων λοιπών υπηρεσιών.

Ψηφίσαν νέους, άφθαρτους  συμπολίτες και συμπολίτισσες και είναι φυσικό να απαιτούν από αυτούς να συνεργάζονται  με όλους, αλλά και να συγκρούονται- αν χρειαστεί- ώστε να κερδίσει από κάθε πλευρά ο τόπος και οι σωστοί πολίτες.

Περίμεναν και περιμένουν από τον κύριο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, να βγουν από τη σκιά στο φως της μέρας, δηλαδή στη κοινωνία, να την πείσουν και αν χρειασθεί να πιέσουν ένα μικρό παραβατικό τμήμα της να αλλάξει νοοτροπία και αντικοινωνική συμπεριφορά.

Περίμεναν και περιμένουν να ρίξουν το ανάλογο βάρος για να παραχθεί πλούτος από την τεράστια περιουσία του δήμου και να επενδυθεί πολλαπλασιαστικά σε όφελος των Δημοτών, αντί να αυξάνονται τόσο πολύ τα δημοτικά τέλη, χωρίς αντίστοιχες προσφορές υπηρεσιών.

Σε λίγες μέρες έρχεται η άνοιξη και μαζί της οι συνεχώς μειούμενοι ευρωπαίοι και λοιποί επισκέπτες.

Θα τους υποδεχθούμε και πάλι με τις ανύπαρκτες διαβάσεις πεζών, τα διπλοπαρκαρίσματα, τις κατειλημμένες θέσεις στάθμευσης  Α.Μ.Ε.Α, διαβάσεων πεζών, πεζοζρόμιων και πεζοδρόμων, στην αγορά και την  προκυμαία;

Επί τέλους κύριε Δήμαρχε ενεργοποιηθείτε, οργανωθείτε, κατηχήστε, κατηχηθείτε και τολμήστε .

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ