11.9.2023 11:17

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά!

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 τα σχολεία θα ανοίξουν τις πύλες τους να υποδεχτούν τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά 2023-2024. Οι σχολικές αυλές θα γεμίσουν πάλι με το χαρούμενο βουερό μελίσσι, που τους δίνει αστείρευτη ζωντάνια!

Μια νέα χρονιά ξεκινά με όρεξη για δουλειά, αισιοδοξία, χαμόγελο. Οι εκπαιδευτικοί υποδέχονται τους μαθητές, παλιούς και νέους, με αγάπη και ζήλο για το κοινό ταξίδι στα μονοπάτια της γνώσης αλλά και για την ανακάλυψη της βιωματικής, διερευνητικής και επικοινωνιακής πλευράς της μάθησης. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή, δύναμη και πίστη για την επίτευξη των στόχων. Μένοντας προσηλωμένοι σε αυτούς και με μεθοδικότητα έρχεται η επιτυχία και η ανταμοιβή των κόπων. Δεν πρέπει όμως να διαφεύγει της προσοχής ότι κοντά στη γνώση, υπάρχει και ο άνθρωπος. Στη σημερινή κρίσιμη εποχή είναι λοιπόν απαραίτητη, εκτός από την μαθησιακή διαδικασία και η διαμόρφωση της προσωπικότητας των μαθητών έτσι, ώστε οι αυριανοί πολίτες να είναι άτομα με ευαισθησίες, κοινωνική συνείδηση και υπευθυνότητα. 

Σ’ αυτό το έργο των εκπαιδευτικών είναι αδήριτη ανάγκη  να σταθούν αρωγοί οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών. Χρειάζεται όλοι, εκπαιδευτικοί και γονείς, να συνεργαστούν με γνώμονα  την κοινή τους αγάπη για τα παιδιά, ώστε να στεφτεί η προσπάθεια  με επιτυχία. Με πνεύμα συνεργασίας είναι δυνατό να διασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες για το σχολείο, την εκπαίδευση γενικότερα αλλά και τους μαθητές. 

Με ελπίδα και αισιοδοξία, όπως πρέπει πάντα να μας διακρίνει για το καινούργιο που αρχίζει, ευχόμαστε από καρδιάς καλή, εποικοδομητική, δημιουργική και επιτυχημένη σχολική χρονιά 2023-2024!!!!!

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ