19.5.2015 16:36

Μία απάντηση για τον «άστοχο»

Στο δημοσίευμά σας χθες 18-5-2015 αναφορικά με την πώληση οικοπέδου ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου νοτιοανατολικά του καταστήματος Lidl, εκφράζετε την απορία σας για την επιφυλακτική στάση μου στην απόφαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου να πωλήσει το εν λόγω οικόπεδο και ενδεχομένως και ένα όμορο ακόμα, το καθένα έκτασης πάνω από τέσσερα στρέμματα με σκοπό τα χρήματα από την εκποίηση να χρησιμοποιηθούν για την επισκευή της παθολογικής κλινικής.

Το συγκεκριμένο θέμα απασχόλησε την Ανωτέρα Ενοριακή Επιτροπή, στην οποία έχω την τιμή να συμμετέχω ως μέλος, δύο φορές αποκλειστικά. Η πρώτη ήταν την 7-5-2015 και η δεύτερη την Παρασκευή 15-5-2015. Στην πρώτη ήταν παρόντες και ο Σεβασμιώτατος και ο κ. Α. Μιχαηλίδης ενώ στη δεύτερη απουσίαζαν.

Κατ’ αρχήν να σημειωθούν τα εξής ως αναμφισβήτητες παραδοχές:

Η παθολογική κλινική επιβάλλεται να επισκευασθεί.

Η επισκευή, αναμόρφωση κλπ της παθολογικής, αν δεν απατώμαι, είχε συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό για την κατασκευή της νέας πτέρυγας και δεν πραγματοποιήθηκε γιατί τα χρήματα, όπως και για την κατασκευή ή επισκευή άλλων αντικειμένων του συγκεκριμένου έργου, πήγαν υπέρ «πίστεως και πατρίδος …… » με αποτέλεσμα να κληθεί στο παρελθόν η περιουσία του νοσοκομείου πάλι να συμβάλει για την εκτέλεση αυτών των έργων.

Τούτων δοθέντων και λαμβάνοντας υπόψη την ανακοίνωση στην πρώτη συνεδρίαση του μέλους και κυβερνητικού Βουλευτή Χίου κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, ότι τις επόμενες ημέρες το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Χίου αντικαθίσταται (σημειώνω ότι είμαι αντίθετος στην παραίτηση του Δ.Σ. και του Προέδρου του Νοσοκομείου), αλλά και των δικών σας δημοσιευμάτων της 12 και 24ης Μαρτίου 2015, που έφεραν σφόδρα πιθανή την ανάληψη εκ μέρους του Ιδρύματος Νιάρχου της δαπάνης για την επισκευή της παθολογικής, εξέφρασα τον ενδοιασμό μου για την επείγουσα όπως είχε χαρακτηρισθεί διαδικασία πώλησης.

Επιπρόσθετα να σημειώσω τα εξής, το εν λόγω οικόπεδο δεν είναι τυφλό, όπως αναφέρεται, το δε ενδιαφέρον από το συγκεκριμένο κατάστημα είναι αφέλεια να πιστεύει κανείς ότι υφίσταται σήμερα και δεν θα υπάρχει αύριο, αφού η αγορά του εν λόγω οικοπέδου, αποτελεί τη μοναδική δυνατότητα επέκτασής του.

Συμπερασματικά, η άποψή μου συνοψίσθηκε και καταγράφηκε στην Επιτροπή, στην λογική να περιμένουμε τις εξελίξεις από το Ίδρυμα Σ. Νίαρχος και βλέπουμε. Επιπλέον, δεν με άφησε και ασυγκίνητο και η άποψη που εξέφρασε άλλο μέλος της Επιτροπής, για το ενδεχόμενο το προϊόν της πωλήσεως των δυο οικοπέδων, που προσδοκάται να ξεπεράσει το ποσό των 700.000 ευρώ, να δεσμευτεί και αυτό από την Κυβέρνηση και να μην εξυπηρετήσει τελικά τον αρχικό σκοπό.

Όσο για την περιουσία του Νοσοκομείου, έχω πολλές φορές εκφράσει δημοσίως την άποψη, ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος αυτή να αποδίδει, μάλιστα δε η ίδια Ανωτέρα Ενοριακή Επιτροπή και με δική μου πρόταση, ομόφωνα αποφάσισε πριν δυο περίπου χρόνια και εισηγήθηκε στο Νοσοκομείο, την ίδρυση από το ίδιο (για λόγους ευελιξίας)  μιας εταιρείας, η οποία θα συμπεριλάβει όλη αυτή την ακίνητη περιουσία με αποκλειστικό σκοπό την αποδοτικότερη εκμετάλλευσή της. Ακόμα περιμένουμε. 

Όσο για την αναφορά σας, ότι επηρέασε την απόφασή μου η στάση του κ. Γ. Επιτροπάκη στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, το υπαινίσσεστε και εσείς εμμέσως πλην σαφώς, φυσικά και δεν ευσταθεί.Θα ήταν μικρόψυχο και απαράδεκτο να εμποδίζει κανείς την εξέλιξη τόσο σπουδαίων και αναγκαίων έργων για πολιτικάντικους λόγους. Τέτοιες συμπεριφορές δεν με εκφράζουν, ενδεχομένως όμως να βολεύουν όποιους τις ισχυρίζονται.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ