16.7.2018 20:05

Μην πάτε στου Τσάκου, θα συνταξιοδοτηθεί ο Σταυρινούδης για να πιάσετε δουλειά!

Τώρα καταλάβατε γιατί οι τύποι είναι επικίνδυνοι; Η Χίος καμαρώνει για το πρώτο ιδιωτικό ναυτικό λύκειο σε όλη την Ευρώπη, που, μεταξύ άλλων θα προσφέρει και θέσεις εργασίας σε κάποιους από τη στρατιά των ανέργων καθηγητών, κι η διοίκηση της ΕΛΜΕ Χίου, αντί να κάνει … τούμπες απ’ τη χαρά της, επειδή κάποιοι από τους αδιόριστους συναδέλφους της, οι οποίοι θα έβρισκαν δουλειά σε χρόνο απροσδιόριστο, θα έχουν ένα μισθό από το Σεπτέμβρη, ενδεχομένως και μεγαλύτερο από το σημερινό μισθό του νεοδιόριστου καθηγητή, εκδίδει ανακοινώσεις καταδίκης του ιδιωτικού λυκείου!  

Το πάει κι ένα βήμα παρακάτω, «χαφιεδίζει» κατά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ζητώντας από τα θεσμικά – επίσης κρατικοδίαιτα όργανα – να ελέγξουν την κακούργα ιδιωτική εκπαίδευση. Θυμίστε μου πότε ακριβώς το έκανε για τον … παράδεισο της δημοσίας εκπαιδεύσεως; Πότε ζήτησε από τις εποπτεύουσες αρχές να δουν αν τηρούνται ωράρια, αν υπάρχει επάρκεια στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν; Ως δια μαγείας στον κόσμο του πατερούλη – κράτους τα πάντα είναι καλώς καμωμένα…

Προσέξτε τώρα δυο λεπτομέρειες. Η διοίκηση της ΕΛΜΕ Χίου γνωρίζει ότι νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο ανοίγουν πια με το σταγονόμετρο κι οι πιο πολλοί αδιόριστοι εκπαιδευτικοί προσμένουν πως και πώς να συνταξιοδοτηθεί καμιά παλιά καραβάνα, μπας και πάρουν τη θέση της.

Πρόεδρος της διοίκησης της ΕΛΜΕ είναι εξέχων μέλος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Συμβάλει, καθοριστικά μάλιστα, στη διαμόρφωση θέσεων για τα τοπικά μας ζητήματα. Συνοδεύει τους υπουργούς και τους κυβερνητικούς απεσταλμένους και τους μεταφέρει το κλίμα στο νησί. Απετάξω καθετί ιδιωτικό. Απεταξάμην.

Εννοείται, φυσικά, ότι ο κ. Σταυρινούδης είναι φύσει αντίθετος σε κάθε μορφή αξιολόγησης. Όποιος πρόφτασε, την παχιά δροσιά του Ελληνικού Δημοσίου απόλαυσε. Ούτε φυσικά έβγαλε ποτέ άχνα για τη στρατιά των διορισμένων συναδέλφων με 18ώρα, 4 ώρες ημερησίως στο δημόσιο σχολείο και 14 στα «μαύρα» ιδιωτικά μαθήματα. Για τον  κ. Σταυρινούδη και τους συν αυτόν δεν υπάρχει μεγαλύτερο αμάρτημα για τον αδιόριστο καθηγητή απ’ το να ενδώσει στην πρόσκληση της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Με τούτα και με εκείνα, αντιλαμβάνεστε ποια θεωρητικά μυαλά μορφώνουν τα παιδιά μας. Οι θεματοφύλακες του κρατισμού διαμορφώνουν στις τάξεις τη νέα γενιά της Ελλάδας των επενδύσεων. Που είσαι 25ο μνημόνιο…

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ