19.4.2016 23:50

Μα τόσο κορόιδα είμαστε;

http://www.kathimerini.gr/857219/article/epikairothta/ellada/a8hna---spa...

Στον παραπάνω σύνδεσμο της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ διαβάζουμε ότι, η διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη θα πραγματοποιείται πλέον σε δυο ώρες. Πραγματικά χαίρομαι που ένα τέτοιο έργο επιτέλους ολοκληρώθηκε και θα εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους της Πελοποννήσου και βεβαίως θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των περιοχών που διασχίζει αυτή η οδική αρτηρία. Πολύ δε περισσότερο ικανοποιεί η υπόσχεση ότι οι συμπατριώτες μας με προβλήματα (ΑΜΕΑ) όταν διέρχονται με το όχημά τους δεν θα καταβάλλουν διόδια.

Με αφορμή το εν λόγω δημοσίευμα συγκρίνω την κατάσταση που επικρατεί στις δικές μας μετακινήσεις και μεταφορές, τις νησιωτικές προς και από το κέντρο, την Αθήνα. Δεν χρειάζεται να πω πολλά διότι όλοι βιώνουμε ταλαιπωρίες και κόστη. Εμφανώς υφίσταται κατάφορη αδικία από την ανισότητα της κρατικής φροντίδας κυρίως των νησιών του Αιγαίου έναντι των ηπειρωτικών περιοχών. Οι δημόσιες επενδύσεις στα μεταφορικά δίκτυα δεν έχουν καμιά σχέση με τις αντίστοιχες στα νησιά.

Είναι βέβαια μια κουβέντα που κρατά χρόνια δίχως αποτέλεσμα. Βεβαίως, οι ευθύνες ανήκουν σε όλους μας, πολύ δε περισσότερο σε όσους διοίκησαν τον τόπο μας όλα αυτά τα χρόνια. Η κατάσταση ξεφεύγει όταν αναφερόμαστε στο κόστος των αεροπορικών μεταφορών για το νησί μας.

Αυτό το κείμενο γράφτηκε στις 19/4 11:00 περίπου και στην ιστοσελίδα της Aegean Air οι ναύλοι συμπεριλαμβανομένων των φόρων κλπ. για μια αεροπορική μετακίνηση (τυχαία επιλογή) την Παρασκευή 3/6 από Αθήνα για τους παρακάτω προορισμούς καταγράφονται ως εξής:  

Αθήνα-Μυτιλήνη: 16:15,   56 ευρώ

Αθήνα-ΚΩΣ: 16:25,  56 ευρώ

Αθήνα-Χανιά: 07:50,   41 ευρώ και στις 17:00,   62 ευρώ

Αθήνα-Κέρκυρα: 10:50,   56 ευρώ

Αθήνα-Χίος: 10:40,  116 ευρώ και στις 17:00,  143 ευρώ

Είναι φανερό ότι η γραμμή της Χίου «επιδοτεί» μια άλλη σύνδεση.

Αναρωτιέμαι δεν χωρεί καμιά κινητοποίηση, όλα θα τα δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα; Τα αποτελέσματα αυτών των συγκρίσεων δικαιολογούνται τόσο εύκολα από την εν λόγω αεροπορική εταιρία;

Σταύρος Μιχαηλίδης 

  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ