12.6.2017 9:56

Κόντρα σε αυτούς που ήθελαν τον ΣΥΡΙΖΑ παρένθεση

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε έναν ασφυκτικά πυκνό πολιτικό χρόνο, με τη χώρα και τον λαό σε επιτροπεία, σηματοδότησε από το 2012 με την ενοποίησή του, ότι είναι η μόνη πολιτική δύναμη που θέλει και μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση που την οδήγησαν οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.) λεηλατώντας τη. 

Τον Ιανουάριο του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτη δύναμη στις εκλογές και αναλαμβάνει μαζί με τους ΑΝ.ΕΛΛ. τη διακυβέρνηση, χαρίζοντας στον λαό την ελπίδα. Η προσπάθεια σκόνταψε στην αδιάλλακτη στάση των δανειστών και στους εγχώριους υποστηρικτές τους, οι οποίοι στο μυαλό τους είχαν την αριστερή παρένθεση. Ο λαός τούς έκλεισε και πάλι την πόρτα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, για πρώτη φορά με τη συμφωνία ψηφισμένη, στηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση. Με την στήριξη της κοινωνίας η οποία δημιουργεί σύγχυση και πανικό στο παλιό και βουτηγμένο στη διαφθορά και την παραπληροφόρηση σύστημα. Με τα ΜΜΕ να προσπαθούν με πείσμα και αντίθετα με τις προηγούμενες πρακτικές τους, να δημιουργήσουν εντυπώσεις με διακαή πόθο να βγάλουν τον λαό στον δρόμο· μάταια όμως, γιατί αυτή η κυβέρνηση έχει τη λαϊκή στήριξη, παρά τις στημένες δημοσκοπήσεις και τον καθημερινό πόλεμο. Είναι κυβέρνηση ελπίδας, παρά τη λάσπη που εκτοξεύουν καθημερινά, παραπληροφορώντας και τρομοκρατώντας, στοχεύοντας στο να πλήξουν με κάθε τρόπο το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, στη λογική τού όλοι ίδιοι είναι. 

Σχεδιάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο που στην περίπτωσή μας είναι ο ίδιος ο λαός, ο οποίος, παρά τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ελπίζει, υπομένει και προσδοκά, έχει εμπιστοσύνη σ’ αυτήν την κυβέρνηση, γνωρίζοντας ότι είναι η μόνη που μπορεί να τον ξαναβγάλει στο ξέφωτο μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης. Αυτός είναι και ο λόγος που οι αντιδράσεις της κοινωνίας είναι ήπιες, παρά τις σοβαρές και αντικειμενικές δυσκολίες. Ο λαός γνωρίζει καλά τους υπευθύνους και δεν υπάρχει περίπτωση να εμπιστευτεί ξανά αυτούς που τον οδήγησαν στην καταστροφή. 

Επόμενος στόχος και στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση του προγράμματος με σχεδιασμό και ορίζοντα τετραετίας, αύξηση των θέσεων εργασίας, ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, ενίσχυση των επενδύσεων και επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν την καθημερινότητα του πολίτη και την επαφή του με τις υπηρεσίες. Δεν πρέπει να υπάρξει καμία περίπτωση εφησυχασμού, αλλά προσήλωση στον σκοπό: την έξοδο από τα Μνημόνια και την επιτροπεία με την κοινωνία όρθια. Όλα αυτά μαζί συνιστούν το αριστερό, προοδευτικό και πατριωτικό καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ και θα κριθεί από τον λαό στο τέλος της τετραετίας.

 Η ευθύνη είναι σίγουρα μεγάλη και οι προκλήσεις πολλές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ