23.4.2015 12:03

Κόκκινη γραμμή παραμένει η λαϊκή εντολή

Η ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί γεγονός ιστορικής σημασίας, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την  ανθρωπότητα και φυσικά για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε μπροστά στην πρόκληση της ιστορίας και ανταποκρίθηκε σε αυτήν αφήνοντας πίσω επιφυλάξεις που εκφράστηκαν από τον σκεπτικισμό του ερωτήματος αν είμαστε ή δεν είμαστε έτοιμοι.

Ή ανταποκρίνεσαι θετικά και μπαίνεις στη μάχη, ή η ιστορία απλά σε παρακάμπτει και σε αφήνει πίσω.

 Η κυβέρνηση της Αριστεράς αποτελεί  την μόνη ρεαλιστική εκδοχή για την διακυβέρνηση της χώρας.  Μία  κυβέρνηση σταθερή στις προγραμματικές της δηλώσεις που προχωράει και υλοποιεί το πρόγραμμα της ,καταθέτει νομοσχέδια απαραίτητα  για την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου που η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ είχαν καταλύσει. Τα πρώτα νομοσχέδια που κατατέθηκαν προς ψήφιση είναι το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και το νομοσχέδιο για τον εκδημοκρατισμό της δημόσιας διοίκησης.  Η κυβέρνηση προχωράει σταθερά στην υλοποίηση τον δεσμεύσεων της παρά τον «βρόμικο» πόλεμο των διαμορφωτών της κοινής γνώμης, ελληνικής και διεθνή και  αυτό γιατί  ενώ από συγκεκριμένα ΜΜΕ υπερτονίζονται δηλώσεις που υπογραμμίζουν το αδιέξοδο, την ίδια στιγμή αποσιωπούνται αναφορές που λειτουργούν θετικά υπέρ της ελληνικής άποψης . Τα ΜΜΕ παραπληροφορούν και τρομοκρατούν προσπαθώντας να δημιουργήσουν κατάσταση αστάθειας στους πολίτες με μοναδικό σκοπό την αποδόμηση και την φθορά της. Καλλιεργούν τον φόβο και την τρομοϋστερία για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών και συντάξεων, αλλά και των υποχρεώσεων μας απέναντι στους δανειστές. Δυστυχώς για αυτούς  μέχρι τώρα συνεχώς διαψεύδονται.

Η χώρα μας έχει να εισπράξει χρήματα από τον Αύγουστο του 2014 όμως πληρώνει τις υποχρεώσεις της κανονικά στους δανειστές, κάτι πρωτόγνωρο στα παγκόσμια χρονικά Ο πόλεμος των συμφερόντων απέναντι στην κυβέρνηση εντάθηκε ιδιαιτέρα μετά την συγκρότηση της επιτροπής για το χρέος. Η αναγκαστική επιλογή μέσω πράξης  Νομοθετικού Περιεχομένου για την μετακίνηση των διαθεσίμων  των ΟΤΑ στην ΤτΕ, δεν απηχεί την αντίληψη του Σύριζα και της κυβέρνησης και δεν πρόκειται να καταστεί κανόνας . Ο λόγος για τον οποίο επιλέχθηκε η ρύθμιση μέσω ΠΝΠ σχετίζεται με το γεγονός ότι η εν λόγω κίνηση είναι επείγουσα, ενώ στη Βουλή δεν βρίσκεται αυτές τις μέρες προς ψήφιση κάποιο νομοσχέδιο που να ολοκληρώνεται άμεσα. Η τοποθέτηση των διαθεσίμων των ΟΤΑ στην ΤτΕ έναντι των εμπορικών τραπεζών είναι ασφαλέστερη και στην υποθετική περίπτωση κατά την οποία κάποιος Δήμος ή κάποια Περιφέρεια υποστεί εξ αυτού του χειρισμού ζημία, προβλέπεται ρητά ότι έχει δικαίωμα αποζημίωσης από το Δημόσιο. Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται, βάζοντας ταυτόχρονα κόκκινες γραμμές (αύξηση του ΦΠΑ ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό προστασία της απασχόλησης στις ιδιωτικοποιήσεις) ασκώντας πίεση προς ΕΈ και δανειστές, κάτι που η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν διανοήθηκε να πράξει, με αποτέλεσμα την φτωχοποίηση της χώρας και του λαού. Η ΕΕ και κυρίως η Γερμανία πρέπει κάποια στιγμή να κατανοήσουν ότι ο Ελληνικός λαός και η εθνική οικονομία δεν αντέχουν άλλα μέτρα.

Πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι κόκκινη γραμμή παραμένει η λαϊκή εντολή.                                                                        

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ