16.5.2014 11:36

Και πάλι τάζουν, μην τους πιστεύετε

Φίλες και Φίλοι, Συντρόφισσες και Σύντροφοι, Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, στις 18 του Μάη μαζί, μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση, το σύστημα και τους μηχανισμούς που έστησαν περίτεχνα αυτοί που κυβερνούν τη χώρα μας δεκαετίες.

Να σπάσουμε πρώτα απ’ όλα, στις 18 του Μάη, τα δεκανίκια και τα υποστυλώματα των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τους Δήμαρχους και τους Περιφερειάρχες που στήριξαν τις πολιτικές τους μαζί με τα τσιράκια τους.

Να τους γυρίσουμε την πλάτη. Μην τους σταυρώσετε, μαυρίστε τους.

Μην εξαντλήσετε την αγανάκτησή σας στα καφενεία και στις μεταξύ σας κουβέντες και συζητήσεις. Έχουμε μια ευκαιρία τώρα στις 18 του Μάη να αλλάξουμε τις ζωές μας. Να ανατρέψουμε την παγίδα θανάτου και εξαθλίωσης, που μας έχουν στήσει αυτοί και οι μέντορές τους, το ΔΝΤ και ΕΕ.

Το πιστεύουμε όλοι, θέλουμε και μπορούμε, στις 18 και 25 του Μάη, πρέπει να τους τιμωρήσουμε, ΟΧΙ για να τους εκδικηθούμε αλλά για να διεκδικήσουμε και να δικαιωθούμε. Να πάρουμε πίσω αυτά που μας έκλεψαν, τα όνειρα μας, για τις δικές μας ζωές και των παιδιών μας

Μην αισθάνεστε τύψεις, δεν τα φάγαμε μαζί. Όλοι μας ψάχναμε λύσεις για να στηρίξουμε τις ζωές μας, τις ζωές που μας ρήμαξαν. Δεν πρέπει να ξανακάνουμε το ίδιο λάθος. Να μην στηρίξουμε τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας πάνω τους, είναι αφερέγγυοι.

Να πάρουμε πίσω τα ταξίματά τους. Και πάλι τάζουν, μην τους πιστεύετε. Μας εξαπατούν για άλλη μια φορά. Εκβιάζουν, εξαγοράζουν, βασανίζουν τις ψυχές μας και τις συνειδήσεις μας, πρώτα μας εξαθλιώνουν και τώρα πάλι υπόσχονται. Πατάνε πάνω στις βασικές μας ανάγκες, υπόσχονται τα αυτονόητα, δουλειά για μας και τα παιδιά μας, δικαίωμα την ασφάλιση, να μπορούμε να πάμε σε ένα γιατρό, να πάρουμε τα φάρμακα μας, να στείλουμε τα παιδιά μας σ’ ένα υγιές σχολείο χωρίς να εξοντώνουμε τις ζωές τους και τις τσέπες μας με φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα. Τα πληρώνουμε, τα έχουμε πληρώσει και τα σχολεία και τα φάρμακα και τους γιατρούς και αντ’ αυτού μας τάζουν στον καθένα ξεχωριστά και σε όλους μαζί, μας καθιστούν συνένοχους για να μας αναγκάσουν μετά να μη μιλάμε και να ανεχόμαστε τις αθλιότητές τους.

Φερθείτε συνειδητά κάτοικοι της Χίου της Μυτιλήνης, της Σάμου, της Ικαρίας, της Λήμνου, των Οινουσσών, των Ψαρών, των Φούρνων, του Αη-Στράτη, παραιτηθείτε ακόμη και τώρα από τα ψηφοδέλτια της διαπλοκής και της ρεμούλας.

Στις 18 και 25 του Μάη, όλοι εμείς αντί να γίνουμε για άλλη μια φορά θύματά τους, τους καταδικάζουμε, λέμε ΟΧΙ στο σάπιο κατεστημένο τους.

Για να φτιάξουμε μαζί μια Νέα Ελλάδα, την Ελλάδα που ονειρεύονται οι Έλληνες και τους αξίζει.

ΟΧΙ στην Ελλάδα της υποτέλειας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, της Ανεργίας και της Μιζέριας .

ΝΑΙ στην Ελλάδα των πολλών και όχι των λίγων. Που σέβεται τον Άνθρωπο, το περιβάλλον, που αναπτύσσει την Αγροτική Παραγωγή, την Οικοτεχνία, τη Βιοτεχνία, την Βιομηχανία, την Καινοτομία, τον Τουρισμό, την Εναλλακτικής Μορφής Ενέργεια, με οικονομίες κλίμακας, χωρίς αναρχία για γρήγορο και εύκολο κέρδος που πάει στα χέρια των λίγων. Που δεν ξεπουλάει την Κληρονομιά της, τη Γλώσσα της, τον Πολιτισμό της. Την Ελλάδα που παράγει από τον Ήλιο, τον Αέρα, τη Θάλασσα, τη Γη (την Ελιά, το Μαστίχι, το Αμπέλι), την Επιστήμη και την Τεχνολογία μαζί με τους Ανθρώπους της, το μυαλό και τα χέρια τους.

Αυτό πρέπει να είναι το σχέδιο μας. Μια Ελλάδα Νέα, που όμως πηγάζει από την παλιά, που δε γυρίζει την πλάτη σε αξίες που οι πρόγονοί μας πρώτοι απ όλους δίδαξαν στην ανθρωπότητα. Δημοκρατία – Δικαιοσύνη – Φιλοσοφία – Τέχνες – Πολιτισμό.

Στις 18 του Μάη θέλουμε να εμπιστευτείτε το Βόρειο Αιγαίο ΟΧΙ στα χέρια μας, αλλά στα δικά σας χέρια. Όλοι μαζί στους αγώνες για την ανατροπή, για να αλλάξουμε όλοι μαζί τις ζωές μας. Συνοδοιπόροι και συναγωνιστές.

Το γνωρίζουμε γιατί είμαστε όλοι στην ίδια μοίρα. Χάνουμε τις δουλειές μας, κλείνουμε τα μαγαζιά μας, κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις μας, απολύουν. Μακροχρόνιοι Άνεργοι χωρίς κανένα φως στον ορίζοντα, κανένα φως στο μακρύ βαθύ τούνελ που έσκαψαν, κανένα γυρισμό από τους 7000 τάφους των απελπισμένων αυτόχειρων, χωρίς κανένα μέλλον για τα παιδιά μας.

Το είδαμε και από κοντά τώρα που σας ψάξαμε στις πλατείες, στα καφενεία, στα χωριά και στις γειτονιές, που μπήκαμε στα σπίτια σας και μας καλοδεχτήκατε, που σας ακούσαμε και μας ακούσατε χωρίς ταξίματα και κάλπικες υποσχέσεις, απλά μπορέσαμε και κοιτάξαμε ο ένας τον άλλο στα μάτια και είπαμε την αλήθεια μας.

Στις 18 του Μάη είναι η ευκαιρία μας, ή αυτοί ή εμείς, ή θα σώσουμε την αξιοπρέπεια μας ή θα πέσουμε στο ποτάμι που δε γυρίζει πίσω. Εδώ δεν υπάρχουν διλήμματα. Ή αυτοί, ή εμείς.

Να υποσχεθούμε ότι στις 18 του Μάη θα τους ανατρέψουμε.

Το Μάη φυσάει άλλος Αέρας στο Αιγαίο

Με την Αγλαΐα Κυρίτση στο

Β. Αιγαίο

Το Μανώλη Στάθη στη Χίο

Τη Μαρία Νικολάρα στη Μυτιλήνη

Την Ευαγγελία Μαρώλια στη Σάμο

Ανήκω στις γραμμές του Συνδυασμού Βορείου Αιγαίου – Γόνιμη Γραμμή

Συντάσσομαι με την Αγλαΐα Κυρίτση

Για να Φυσήξει Άλλος Αέρας στο Αιγαίο

Υποστηρίζω Χιακή Συμπολιτεία

Στηρίζω Ερμιόνη Φρεζούλη

Γιατί μπορούμε και μας αξίζει!

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ