27.6.2016 11:26

Το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ…

Να συναντηθούμε στον δρόμο, στο καφενείο, στην πλατεία, στους χώρους εργασίας με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ, που, παρά την παραπληροφόρηση που υφίσταται καθημερινά, μας στηρίζει και ταυτόχρονα περιμένει πολλά από τη διακυβέρνησή μας

Βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, αυτοί που κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια, συνεπικουρούμενοι από τα ΜΜΕ της διαπλοκής και τα παπαγαλάκια τους, απευθύνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση σε υπουργούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με ερωτήσεις του τύπου: “Τι έγινε με το πρόγραμματηςΘεσσαλονίκης;”, “Δεν ντρέπεστε;”και πολλές φόρες με περίσσιο θράσος ρωτούν αν νιώθουμε ότι πρέπει να ζητήσουμε και συγγνώμη… Αυτές τις ερωτήσεις μάς απευθύνουν αυτοί που λεηλάτησαν και κατέστρεψαν τη χώρα. Γνωρίζουν πολύ καλά, όπως γνωρίζει και ο λαός που μας στήριξε σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις το 2015, ότι αυτά που λέγαμε και λέμε τα πιστεύαμε και συνεχίζουμε να τα πιστεύουμε, γι’ αυτό και τα παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις, έχοντας αντιληφθεί πλέον με ποια Ευρωπαϊκή Ένωση έχουμε να κάνουμε. Γνωρίζουμε καλά ότι αυτό που πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού είναι το ηθικό μας πλεονέκτημα, που μας κρατάει μακριά από την αλλοτρίωση και τον κυβερνητισμό.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, μετά από ένα δημοψήφισμα και μια συμφωνία τον Ιούλιο, ο λαός εμπιστεύτηκε δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο τη διακυβέρνηση της χώρας, συνεχίζοντας να πιστεύει και να ελπίζει, σε εμάς, τη μόνη πολιτική δύναμη που θέλει πραγματικά και μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανταποκριθούμε γρήγορα, και θα κριθούμε για το έργο μας και την αποτελεσματικότητά μας στο τέλος της τετραετίας, ξεδιπλώνοντας την πολιτική μας, κρατώντας ταυτόχρονα τις αξίες και τις αρχές μας χωρίς εκπτώσεις και παζάρια.

Το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης είναι γεγονός μετά από έξι χρόνια βαθιάς κρίσης και φτωχοποίησης και δίνει στην οικονομία την αναγκαία ανάσα για επανεκκίνηση. Σε εμάς έτυχε ο κλήρος και η ευθύνη να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και την αναλάβαμε. Η ευκαιρία για την Αριστερά είναι μεγάλη και πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει αυτά που δεν μπόρεσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δίνοντας προτεραιότητα σε μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, με ταυτόχρονη στήριξη των αδυνάτων και των μεσαίων στρωμάτων.

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ να βγούμε στην κοινωνία μεταφέροντας στον κόσμο την αλήθεια, απέναντι στα ψέματα και στην παραπληροφόρηση, να συναντηθούμε στον δρόμο, στο καφενείο, στην πλατεία, στους χώρους εργασίας με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ, που, παρά την παραπληροφόρηση που υφίσταται καθημερινά, μας στηρίζει και ταυτόχρονα περιμένει πολλά από τη διακυβέρνησή μας. Αυτό τον κόσμο που μας στηρίζει να τον πλησιάσουμε και να τον γνωρίσουμε. Να κάνουμε πράξη σήμερα αυτό που δεν καταφέραμε μετά τις εκλογές του 2012, εντάσσοντας το μεγαλύτερο κομμάτι του κοινωνικού ΣΥΡΙΖΑ στον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργώντας τις συνθήκες εκείνες που θα είναι ικανές να στηρίξουν το κόμμα και την κυβέρνηση της Αριστεράς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ