14.9.2015 11:12

Ισχυρή Εντολή - Αυτοδύναμη Κυβέρνηση

Στους επτά μήνες διακυβέρνησης, μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο της σκληρής διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατάφερε αρκετά και έβαλε τις βάσεις για πολλά ακόμη. Διαπραγματεύτηκε μέσα  σε ένα εχθρικό περιβάλλον, από  την πλευρά των Ευρωπαίων συμμάχων μας, συνεπικουρούμενοι από τους  ντόπιους χειροκροτητές των μνημονίων που υπονόμευαν την κυβέρνηση στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, προσδοκώντας την «αριστερή παρένθεση». Παρόλα αυτά η κυβέρνηση,  κατάφερε να αναδείξει τα προβλήματα της χώρας σε όλη την Ευρώπη. Δίνοντας σκληρή μάχη για ένα έντιμο συμβιβασμό, μια έντιμη συμφωνία, ικανή να επανεκκίνηση άμεσα την Ελληνική οικονομία. Το παλιό και φθαρμένο πολίτικο κατεστημένο που κυβέρνησε την χώρα τα τελευταία 40 χρόνια και μας οδήγησε στην χρεοκοπία,( αναξιοκρατία, ρουσφέτια, εξυπηρέτηση ημετέρων, διαφθορά) δεν δικαιούται να μας κουνάει το δάκτυλο.

Οι πολίτες θα στηρίξουν την πρώτη αριστερή κυβέρνηση η οποία διαπραγματεύθηκε πραγματικά και δεν υπέγραψε απλώς ότι της έφεραν οι δανειστές. Όλοι  γνωρίζουμε ότι η συμφωνία που υπεγράφη περιέχει επώδυνα μέτρα, αλλά είναι προτιμότερη από ένα πιθανό Grexit στις παρούσες συνθήκες. Το πρόβλημα δεν είναι  η συνθηματολογία περί κατάργησης των μνημονίων, αλλά η υπεράσπιση των συμφερόντων των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων μέσα στα όρια μιας σκληρής πραγματικότητας και του σημερινού ευρωπαϊκού συσχετισμού δυνάμεων. Το δημοψήφισμα από την άλλη έγραψε ιστορία και κανείς δεν δικαιούται να το ερμηνεύει ανάλογα με τα συγκυριακά του συμφέροντα ούτε και να καπηλεύεται το 62%.

 Η κυβέρνηση δεν έπεσε από τους αντιπάλους της αλλά από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ άλλη μια διάσπαση για την αριστερά. Ωστόσο τούτη τη φορά, η διάσπαση είχε εθνικές  και ευρωπαϊκές επιπτώσεις. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στους πολίτες και την Ιστορία.

 Τι πρέπει να κάνει μια νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Πέρα από την αντιμετώπιση της δύσκολης καθημερινότητας των πολιτών, η κυβέρνηση, με σύστημα και σοβαρότητα, οφείλει να εκπονήσει έναν στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό στη βάση των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η γεωστρατηγική θέση της χώρας. Το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει  ήταν και παραμένει η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς. Και από την άλλη η αναγκαία προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων και του εκσυγχρονισμού του δημόσιου τομέα. Έγιναν πολλά βήματα (ψηφιστήκαν σημαντικά νομοσχέδια), επιβάλλονται και άλλα.

Στις εκλογές της 20-9-2015 οι πολίτες να δώσουν ισχυρή εντολή αυτοδύναμης  κυβέρνησης στο ΣΥΡΙΖΑ, για να μπορέσει να υλοποίηση τις δεσμεύσεις  του απέναντι στο λαό, με χρονικό ορίζοντα την τετραετία. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ