19.12.2013 12:24

Αν ήμουν στη θέση … του Νάσου Γιακαλή

… θα είχα την ευθύτητα να παραδεχτώ πως είτε η διοίκηση της H.S.W. κατά το ήμισυ με δούλεψε για να περάσει ανώδυνα για εκείνη η μπόρα, είτε κατάλαβα ότι η αρχική μου αντίδραση ήταν υπερβολική και τώρα που καταστάλαξε ο κουρνιαχτός των λιγότερων δρομολογίων αντιλαμβάνομαι ότι δε χάθηκε δα και ο κόσμος, μάλλον εξυπηρετούμαστε ικανοποιητικά για να μην φωνάζουμε.

Θυμίζω ότι, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας, οι εκπρόσωποι της H.S.W. είχαν δεσμευτεί για αυξημένα δρομολόγια εντός του μηνός Δεκεμβρίου. Τώρα έγιναν εντός των εορτών, καθώς κι εκείνοι κατάλαβαν ότι θα προκαλέσουν δικαιολογημένες διαμαρτυρίες όταν τα δρομολόγια μειωθούν επιπλέον από τις ετήσιες προγραμματισμένες στάσεις τους παραμονές ή ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Με λίγα λόγια μάλλον δεν μας σκέφτηκαν κάπως πιο στοργικά, ήρθαν να καλύψουν την μεγαλύτερη αναμενόμενη ζήτηση εκ μέρους των επιβατών.

Κι ενώ στην Περιφέρεια θα έπρεπε κατ’ ελάχιστο να παρακολουθήσουν την υλοποίηση της δέσμευσης εκ μέρους της Εταιρείας, μύτη δεν άνοιξε ακόμα, μολονότι το θέμα γνωστοποιήθηκε εγκαίρως από αυτό εδώ το φύλλο.

Πόσο μάλλον ο περιφερειάρχης δεν κινείται εγκαίρως για τη συνέχεια. Αρχές Ιανουαρίου το «Αριάδνη» αποσύρεται και στη θέση του, λογικά, επανέρχεται πλοίο της «Blue Star». Κι εκείνη με τη σειρά της είναι προφανές ότι θα ακολουθήσει την ίδια τακτική. Πότε περιμένει ο κ. Γιακαλής να ζητήσει συνάντηση με τα στελέχη της; Μήπως το αφήνει για το Πάσχα, που, ούτως ή άλλως, κι εκείνη θα ανακοινώσει κάποια επιπλέον δρομολόγια για να καλύψει τα κενά όσων δεν θα πραγματοποιηθούν τις εορταστικές μέρες;

Η Περιφέρεια, ως ο συντονιστικός φορέας των νησιών του Βορείου Αιγαίου, οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες επαφών με τις εταιρείες. Αν έχει βάσιμα στοιχεία διεκδίκησης περισσότερων δρομολογίων να τις υποχρεώσει, με διάλογο, να τα διεξάγουν, αν δεν υπάρχουν είναι πιο ντόμπρο να παραδεχτεί ότι τζάμπα, για άλλη μια φορά, κάναμε τόση φασαρία. Κανείς δεν ενοχλείται, πέρα από λίγους δημοσιογράφους που επιμένουν να ελέγχουν υποσχέσεις.

ο θεσιθήρας 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ