13.5.2013 8:57

Το «ιδιώνυμο» του κ.Σαμαρά

Το ΦΕΚ με αρ.Φύλλου 1139 της τρικομματικής κυβέρνησης με την υπογραφή του εκλεγμένου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αποτελεί μνημείο φασισμού, αντισυνταγματικότητας και κατάλυσης κάθε έννοιας δημοκρατίας. Ουσιαστικά η πρόθεση του εργαζόμενου να απεργήσει και να διεκδικήσει τα δικαιώματα του μετατρέπεται σε «νέο ιδιώνυμο». Ο όρος «ιδιώνυμο» χρησιμοποιήθηκε για το νόμο(4229) του Ελ.Βενιζέλου το 1929 που είχε ως στόχο την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων, της αριστεράς και γενικότερα τη δίωξη των «ανατρεπτικών» ιδεών. Με το νόμο αυτό, η απεργία δεν αναγνωριζόταν ως μέσο προβολής πολιτικών αιτημάτων, η διαδήλωση θεωρούνταν διασάλευση της κοινωνικής γαλήνης και ο συνδικαλισμός μετατράπηκε σε "ιδιώνυμο" αδίκημα, με αποτέλεσμα να οδηγήσει στη διάλυση των περισσότερων εργατικών οργανώσεων στο τέλος του 1930.

Η επίταξη 85.000 εργαζομένων μόνο λόγω της πρόθεσης, χωρίς να έχουν καν αποφασίσει οι ίδιοι αν θα προχωρήσουν σε αυτή την απεργία είναι παραβίαση του Συνταγματικού δικαιώματος στην απεργία. 

Ωστόσο, η ενέργεια αυτή δεν αποτελεί απλά μια ακόμη συνταγματική εκτροπή της συγκυβέρνησης αλλά ένα καλά οργανωμένο σχέδιο να διαλυθεί οποιαδήποτε οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων και να περάσει στην κοινωνία η πιο ακραία φασίζουσα συμπεριφορά ως αναγκαία και απαραίτητη.

Οι βουλευτές της συγκυβέρνησης που κόπτονται συνεχώς για τις φασιστικές πρακτικές της Χρυσής Αυγής και του εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας δεν φαίνεται να δείχνουν το ίδιο ενδιαφέρον για  τις φασιστικές εκτροπές της ίδιας της κυβέρνησης που στηρίζουν. Ο φασισμός της εξουσίας τους φαίνεται πολύ πιο επικίνδυνος από αυτόν που καταγγέλλουν ενώ οι ίδιοι τον θρέφουν με τις πολιτικές της φτωχοποίησης που επιβάλλουν στον ελληνικό λαό.

Δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς. Δεν αφορά μόνο τους γονείς και τους μαθητές. Αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, όλο τον κόσμο της εργασίας να μην επιτρέψει την υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης που θα μας οδηγήσει πίσω στα πιο μαύρα χρόνια της σύγχρονης νεοελληνικής ιστορίας.

Οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να μείνουν μόνοι τους. Οφείλουν όσοι θέτουν τον εαυτό τους εντός του συνταγματικού δημοκρατικού τόξου να προστατέψουν την εργασία, την δημοκρατία και την ελευθερία στη χώρα μας. Όσοι πιστεύουν πως είναι πραγματικοί «πατριώτες» πρέπει να σηκώσουν το ανάστημα τους και να αντισταθούν στο φασισμό που επιβάλλεται στην ελληνική κοινωνία.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ