2.6.2014 15:35

Η υποβάθμιση των σχολείων Καλλιμασιάς και Νενήτων και το μέλλον της Εκπ/σης στη Χίο

Η απόφαση της κυβέρνησης της Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Την τελευταία περίοδο 3000 σχολεία και νηπιαγωγεία στην Ελλάδα έχουν υποστεί τις συνέπειες της πολιτικής της Ε.Ε. Χιλιάδες δάσκαλοι και νηπιαγωγοί έχουν χάσει τις οργανικές τους θέσεις και χιλιάδες νέα παιδιά δεν θα διοριστούν βιώνοντας βαθιά και παρατεταμένη ανεργία.
Μπορεί να είναι αυτό το μέλλον των παιδιών μας!
Οι εκλογές έγιναν... Ο λαός επέλεξε... Οι συνέπειες χτυπούν την πόρτα μας!
Σήμερα τα σχολεία των Νενήτων και της Καλλιμασιάς. Αύριο κάποιο άλλο νηπιαγωγείο ή σχολείο του νησιού.
Είναι αναπόφευκτο; Όχι! Αν, ο λαός δείξει ωριμότητα και απεμπλοκή από τους δυνάστες του. Πρέπει να σπάσουν οι αυταπάτες... «Έχω επαφή με τους βουλευτές», «να μη ξεσηκωθούμε γιατί όσο τα σκαλίζουμε τόσο χειρότερα θα γίνουν», «δε γίνεται τίποτα» και τόσα άλλα ακούγονται αυτές τις μέρες στις συνελεύσεις και συζητήσεις των απλών καθημερινών ανθρώπων. Τυχαία... Όχι!
Είναι μέρος της πολιτικής της Ε.Ε. και των κρατών που υπηρετούν αυτή την πολιτική και εκφράζεται δια του πολιτικού προσωπικού σε τοπικό επίπεδο (δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, πρόεδροι κλ.π.).
Νωπά είναι τα λόγια νεοεκλεγμένου κυβερνητικού περιφερειακού συμβούλου στην επίσκεψή μου να ενημερώσω τους δασκάλους. «Μη ξεσηκώνεις τον κόσμο έχουν γίνει οι δέουσες ενέργειες. Δεν θα γίνει Φ.Ε.Κ.» Ο λαός τον ψήφισε, όμως η υποβάθμιση έγινε! Τα παιδιά μας θα χάσουν...
Η πολιτική που συμπαρασύρει τη ζωή μας έχει βάλει στο στόχαστρο τους βασικούς κοινωνικούς τομείς Παιδεία- Υγεία. Είναι χώρος που θα αποφέρει κέρδη.
Το χτύπημα στα σχολεία της υπαίθρου και της πόλης είναι ενταγμένο σε μακροπρόθεσμο σχέδιο: της δημιουργίας μεγάλων σχολικών μονάδων που θα ελέγχονται οικονομικά, θα έχει δασκάλους ενσωματωμένους στο σύστημα (βλ. Έκθεση ΟΟΣΑ 2011) και θα αξιοποιούνται οι πελάτες (γονείς –μαθητές) στα καταναλωτικά πρότυπα που θέλουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι.
- Οι νόμοι τους θέλουν τάξεις ή νηπιαγωγεία που θα συνωστίζονται παιδιά.
- Οι νόμοι τους θέλουν τις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών μονάδων να τις πληρώνουν οι γονείς.
- Οι νόμοι τους θέλουν να συνυπάρχουν στο όνομα της κοινωνικοποίησης, χωρίς ειδική παιδαγωγική υποστήριξη, ανάλογα με το προτέρημα, όλα τα παιδιά μέσα στην τάξη.
- Οι νόμοι τους έφτιαξαν για να εξυπηρετήσουν την πολιτική τους, Τους νόμους ο λαός τους ανατρέπει.
Ο νόμος των ακριτών του Αιγαίου που φυλάνε Θερμοπύλες είναι:
- Να έχει σχολείο και νηπιαγωγείο κάθε χωριό.
- Να έχει δασκάλους, ειδικούς παιδαγωγούς, που να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη γέννησή του. (Δεν έχει γίνει πρόσληψη από τη δημιουργία των Σχολών Ειδικής Αγωγής εδώ και 13 χρόνια).
- Να έχει τις απαραίτητες ειδικότητες (γυμναστή, μουσικό, εικαστικό, ξένες γλώσσες)
- Να έχει χρήματα για να λειτουργεί, χωρίς να πληρώνουν οι γονείς.
Καλούμε κάθε σκεπτόμενο συμπατριώτη, κάθε καλοπροαίρετο πολίτη να αναλογισθεί ποιο θα είναι το μέλλον της Χίου χωρίς σχολεία και νηπιαγωγεία.
Το συμπέρασμα που βγαίνει από το φευγιό των κατοίκων στα χωριά της Αμανής και τους Πελιναίου, από την προηγούμενη κρίση του 1960, είναι: ΕΡΗΜΩΣΗ.
Ο Σύλλογος Δασκάλων/Νηπιαγωγών Χίου «Αδαμάντιος Κοραής», θα πρωτοστατήσει στη συνειδητοποίηση του λαού για τις τραγικές μακροπρόθεσμες συνέπειες , για το σπάσιμο του ωχαδερφισμού και των αυταπατών, που καλλιεργούν τα παπαγαλάκια του συστήματος. Το μέλλον ανήκει στην αγωνιστική – διεκδικητική συμπεριφορά των λαών.
Μπορούμε...

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ