24.7.2017 10:28

Η πτώση των ψευδαισθήσεων…

Η περιλάλητη πλέον πτώση της ψευδοροφής του διαδρόμου στην Παθολογική Πτέρυγα του Νοσοκομείου της Χίου συμπαρέσυρε και μοιραία επέφερε την πτώση των ψευδαισθήσεων για το κορυφαίο νοσηλευτικό ίδρυμα στο νησί και την οικτρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το δημόσιο σύστημα υγείας στη χειμαζόμενη ελέω μνημονίων Χώρα μας.

 

Της πτώσης της ψευδοροφής, ως ήτο φυσικό, ακολούθησε ο συνήθης καυγάς και η ανταλλαγή εκατέρωθεν κατηγοριών μεταξύ της νυν και των προηγούμενων διοικήσεων, πολιτικών εκπροσώπων και πολιτευτών της σημερινής και των προγενέστερων κυβερνήσεων, καθώς επίσης επιστρατεύτηκαν και τα βαριά πυροβολικά των μονομάχων, οι δύο βουλευτές Χίου, του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης και της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης.

 

Οι δύο βουλευτές με τη σειρά τους αρκέστηκαν στις καθιερωμένες ,ανούσιες από πολιτική άποψη, φραστικές αντεγκλήσεις και διατυπώσεις εκατέρωθεν απειλών για προσφυγή στη δικαιοσύνη, πλην όμως για την ταμπακιέρα της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του δημόσιου συστήματος υγείας, οι κατά τα άλλα λαλίστατοι πολιτικοί ταγοί, δεν ανέφεραν κουβέντα.

 

Κουβέντα δεν ανέφεραν οι αξιότιμοι βουλευτές μας  για την ψήφιση εκ μέρους τους των ολέθριων για τη δημόσια υγεία μνημονίων και τους κουτσουρεμένους κρατικούς προϋπολογισμούς που κατέστησαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας στο μεγάλο ασθενή της Χώρας, και το δημόσιο αγαθό της δωρεάς περίθαλψης των πολιτών σε πανάκριβο εμπόρευμα, βορά των μεγάλων ιδιωτικών ομίλων που λυμαίνονται το ύψιστο πανανθρώπινο αγαθό της υγείας.   

 

 

Ειπώθηκαν πολλά όλες αυτές τις ημέρες που ακολούθησαν την πτώση της ψευδοροφής στην Παθολογική Πτέρυγα του Νοσοκομείου. Ακούσθηκαν επιχειρήματα και διατυπώθηκαν κριτικές για τον τρόπο εκτέλεσης ή μη εκτέλεσης έργων, έγινε λόγος για ανυπαρξία μελετών και αδυναμία διαχείρισης εφοπλιστικών «δωρεών». Συζήτηση έγινε και για τη μη αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης περιουσίας του Νοσοκομείου. Ειπώθηκαν πολλά, όμως για τα αίτια της παθογένειας του δημόσιου συστήματος υγείας, μέρος του οποίου είναι και το Νοσοκομείο Χίου, δεν ακούσθηκε κουβέντα.

 

Το γεγονός της εντατικοποίησης της δουλειάς του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου και η υπερβάλλουσα σε πάμπολλες περιπτώσεις ευσυνειδησία του συνόλου των εργαζομένων σε αυτό –παρά την αύξηση των αναγκών- αποκρύβει σε μεγάλο βαθμό τα τεράστια ελλείμματα στον τομέα της δημόσιας περίθαλψης και τις εν γένει παθογένειες του Νοσοκομείου της Χίου. Όπως και ότι ουδεμία ελεημοσύνη εφοπλιστή και καμία δωρεά ξένου πρεσβευτή δε μπορεί να υποκαταστήσει τις αναπαλλοτρίωτες υποχρεώσεις του Κράτους για γενναίες χρηματοδοτήσεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την ιερή υποχρέωση της Πολιτείας για δωρεά δημόσια υγεία σε όλους.    

 

Η ψευδοροφή της Παθολογικής έπεσε αναδεικνύοντας αρκετές από τις παθογένειες του Νοσοκομείου. Για το Νοσοκομείο Χίου που ταυτόχρονα με την πτώση της ψευδοροφής σήμανε και την πτώση των ψευδαισθήσεων…

                                                                                         

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ