9.1.2017 10:47

Η κοσμοθεωρία των παγκόσμιων ανοιχτών συνόρων

Η δημιουργία «φυλακών» - κλειστών κέντρων κράτησης προσφύγων και μεταναστών σε νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, που ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας, αποδεικνύει ότι είναι σταθερή η επιδίωξη και το σχέδιο της κυβέρνησης να μετατρέψει τα νησιά σε χώρο μόνιμου εγκλωβισμού χιλιάδων κατατρεγμένων από τις ιμπεριαλιστικές σφαγές.

Η δημιουργία τους θα αποτελέσει ένα ακόμη βήμα στην υλοποίηση της απάνθρωπης και επικίνδυνης πολιτική της ΕΕ, τόσο για τους προσφυγές – μετανάστες, όσο και για τους κατοίκους των νησιών.

Επίσης, ούτε λύση ούτε ανακούφιση, στα προβλήματα που δημιουργούνται από την υπερσυσσώρευση των εγκλωβισμένων μπορεί να δώσει η διασπορά τους, με διαφορές μορφές λειτουργίας των «hot spots».

Αυτό που χρειάζεται και πρέπει να γίνει επειγόντως είναι ο απεγκλωβισμός των προσφύγων - μεταναστών από τα νησιά και η μεταφορά τους στις χώρες προορισμού τους. Να μην δημιουργηθούν κέντρα κράτησης – «φυλακές» στα νησιά του Αιγαίου και να κλείσουν ταhotspots. Να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες προσωρινής υποδοχής και καταγραφής με την ευθύνη του κράτους.

Αυτά ανακοινώνει το κόμμα αυτό!

Και ποια είναι πατριώτες η χώρα προορισμού τους;

Υπονοείτε παγκόσμια ανοιχτά σύνορα;

Όπως τα δικά σας στη Σοβιετική Ένωση που ήσαν πλέρια ορθάνοιχτα!

 

ΥΓ: Για την Κύπρο … σιωπή! Μεθαύριο τα δάκρυα.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ