30.5.2014 13:39

Η ευκαιρία της επόμενης ημέρας

Έχουν περάσει κάτι περισσότερο από 20 χρόνια, από τότε που από τα στόματα των κατοίκων της Βολισσόυ άρχισε να ακούγεται «θα φτιαχτεί το λιμάνι μας». Από τότε τα χρόνια πέρασαν και κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι ήταν αυτοί που πίστευαν ότι το έργο δε θα ξεκινήσει ποτέ. Τα χρόνια πέρασαν, οι ανάγκες ξεχάστηκαν, πολλοί από αυτούς που το περίμεναν δεν είναι πια μαζί μας και να που το καταφύγιο τουριστικών σκαφών επιτέλους παραδίδεται. Το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, έτοιμες θέσεις ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών, ή πιο απλά, παρέχει τη δυνατότητα σε κάποιον επισκέπτη με σκάφος να δέσει με ασφάλεια, να προμηθευτεί νερό και ρεύμα και να απολαύσει την περιοχή χωρίς άγχος για την ασφάλεια της περιουσίας του, όπως γινόταν στο παρελθόν.
Αυτό όμως προϋποθέτει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό διαχείρισης του συγκεκριμένου έργου.
Προϋποθέτει ανθρώπινο δυναμικό για τη συντήρηση και προστασία αυτής της μαρίνας.
Προϋποθέτει οργανωμένη προβολή της, για να γίνει γνωστή στην ελληνική και ξένη αγορά.
Προϋποθέτει προσέγγιση των επαγγελματιών του θαλάσσιου τουρισμού για την επίτευξη συμφωνιών και τη δημιουργία σταθμού υποδοχής τέτοιου είδους τουριστών.
Χωρίς να θέλω να κουράσω, προϋποθέτει απλές κινήσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ώστε από την επόμενη χρονιά να αρχίσει η αξιοποίηση του. Δυστυχώς το φετινό καλοκαίρι χάνεται, όμως υπάρχει κάτι που οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής οφείλουν να κάνουν. Οφείλουν να το προστατέψουν αυτό το καλοκαίρι ( καθώς θα είναι «ακυβέρνητο»), ώστε από το Σεπτέμβρη να είναι «έτοιμο» για το νέο του ταξίδι.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ