17.1.2013 12:44

Χρόνια πολλά για τις πίτες της Ε.Β.ΑΤ

Παρά την οικονομική κρίση όχι μια αλλά δύο πίττες έκοψαν οι Βρονταδούσιοι  της Ε.Β.ΑΤ. ,  και ευτυχώς που προέβλεψαν δύο, γιατί υπήρχε μεγάλη κοσμοσυρροή.  Η πρώτη, η μικρή που δεν είχε νόμισμα, κόπηκε για τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών  και Οινουσσών κ. κ.Μάρκο, τον Βρονταδούσιο Δήμαρχο Αθηναίων κ.  Καμίνη,  τον πρόεδρο της Ο.Χ.Σ.Α. κ. Αργύριο Κοκκινάκη, που μαζί με τον πρόεδρο της Ε.Β.ΑΤ κ. Γεώργιο Χλωρό, μας έδωσαν τις ευχές τους.

Παρόντες ήταν η κ. Καίτη Λω αρωγός της Ε.Β.ΑΤ. η κ. Μαριέλλα Βαρώνη πρόεδρος  του σωματείου ‘’Φίλοι του Χιώτικου Χωριού, ο κ. Ιάκωβος Ζαννίκος πρόεδρος των συνταξιούχων πλοιάρχων Χίου , ο κ. Δ. Χονδρογιωργάκης  πρόεδρος των Χαλκούσων, το ζεύγος  Λιαδή αντιπρόσωποι του Φ.Ο.Β. και ο κ.  Αναστ. Τριπολίτης, τέως πρόεδρος της Ε.Β.ΑΤ και ο ναύαρχος κ. Ιωάννης Βοριάς.

Το νόμισμα κέρδισε η οικογένεια Γιάννη Κοτσάνη που έλαβε και δώρο από την κ. Καίτη Λω η οποία βράβευσε με 600 ευρώ  τον πρώτο επιτυχόντα στις φετινές Πανελλήνιες. Επίσης βραβεία των 600 ευρώ σε μαθητές πρόσφεραν η μητέρα του προέδρου της Ε.Β.ΑΤ κ. Χλωρού εις μνήμην Λεωνίδα Πιτταούλη, ο κ. Λεωνίδας Βαριάς εις μνήμην Σίμου και Νίκης Βαριά και η κ. Μαριέλλα Βαρώνη.

Τα πατροπαράδοτα κάλαντα του Βροντάδου έψαλε μικτή χορωδία από Βρονταδουσίους και Καρδαμυλίτες. Χοροστάτησε ο ιατρός Αναστ, Τριπολίτης και συμμετείχαν η κυρίες  Κατερίνα Λασπάκη,  Αγγέλα Βασιλάκη, Αρτεμις Καστή, Ιωάννα Μπαλή και Ρούλα Τριπολίτου και οι κύριοι Γιάννης Κοτσάνης,  Γιάννης Παγιαζίτης και ο Στέλιος Καράβολος.

Τρείς μαντινάδες έγραψε η κ. Κατερίνα Λασπάκη για τον Μητροπολίτη κ.κ. Μάρκο, ‘’ Εις το μητροπολίτη μας ευχόμαστε υγεία και να μοιράζει απλόχερα υγεία και ευλογία’’,  για τον κ. Δήμαρχο ‘’ευχόμαστε στο Δήμαρχο το δήμο του να φτιάξει, τον όμορφο Βροντάδο μας ποτέ να μη ξεχάσει’’ και για όλο τον κόσμο ‘’όσες χιλιάδες κύματα το Δήμο μας κτυπούνε, τόσες να είναι οι χαρές που φέτος θα σας βρούνε’’.

 

               Με το κανόνι του πλοίου της Ε.Β.ΑΤ  ο κανονιέρης κ. Κυριάκος Κισσάνης και ο βοηθός Χριστόφορος Ματτές έριξαν κανονιοβολισμούς.

 

               Εμείς ευχόμαστε στον όμορφο σύλλογο των  Βρονταδουσίων επιτυ-χίες μέσα στον καινούργιο χρόνο  για το κοινωνικό και πατριωτικό έργο του και ο Θεός να μας αξιώσει να έχουμε και του χρόνου πίττες για να κόψουμε.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ