13.7.2017 11:28

«Χίος 2022 Ευγένιος Ντελακρουά», χρονικό ορόσημο επιδίωξης η Χίος να καταστεί τουριστικός προορισμός.

Ίσως το 2017 αποτυπωθεί για την Χίο ως έτος με την χειρότερη τουριστική επίδοση μέχρι σήμερα. Προϋποθέσεις υπάρχουν, αν δεν συνεγερθούμε, να είναι χειρότερο το 2018 κ.ο.κ.

Αποτελεί «κατόρθωμα» σε ένα περιβάλλον συνεχούς αύξησης του τουριστικού ρεύματος ένας τόπος όπως η Χίος με ισχυρά στοιχεία πρόκλησης του ενδιαφέροντος επισκεπτών να χάνει συνεχώς έδαφος ως προορισμός.

Οι αφίξεις παγκόσμια ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο με προοπτική το 2020 να ξεπεράσουν το 1,6 δις με την Ευρώπη να αποτελεί προτίμηση του 53% περίπου των παγκόσμιων αφίξεων.

Σήμερα ο τουρισμός αναδεικνύεται ως κοινωνική ανάγκη και δικαίωμα αναψυχής. Δεν υπάρχει γωνιά του κόσμου που να μην έχει δυνατότητες προσέλκυσης επισκεπτών, κάτι βρίσκεται παντού ώστε να «κτιστεί» ένας μύθος ή να δημιουργηθεί μια ευκαιρία ξεκούρασης ή περιπέτειας.

Η δημιουργία τουριστικού προορισμού απαιτεί συλλογική και οργανωμένη προσπάθεια και πρωτίστως ισχυρή και αμετακίνητη απόφαση ο τόπος μας να γίνει τουριστικός προορισμός.

Οι εμπειρίες μας δείχνουν ότι επιτελική εργασία για την επίτευξη ενός τέτοιου στόχου ξεφεύγει από τις δυνατότητες του Δήμου, της Περιφέρειας ή άλλων δημόσιου χαρακτήρα υπηρεσιών, ακόμα και από τα Επιμελητήρια τα οποία έχουν εκφυλιστεί σε πολιτικό παρά αναπτυξιακό μοχλό.

Πρέπει να δοκιμαστούν άλλα «εργαλεία». Η δημιουργία π.χ. ανεξάρτητου εθελοντικού ευέλικτου φορέα με αποστολή την ανάδειξη, προώθηση και διαχείριση της Χίου ως τουριστικού προορισμού μέσα από μια συλλογική και συνεργατική προσπάθεια. Μέλη του εθελοντικού φορέα επιτυχημένοι, καταξιωμένοι επαγγελματικά και κοινωνικά εντός και εκτός Χίου συμπατριώτες μας.

Θα ήταν χρήσιμο ένας τέτοιος στόχος να επιδιώξει ξεκίνημα με κάτι εξαιρετικά σημαντικό.

Το έτος 2022 συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από την σφαγή της Χίου. Ο Ευγένιος Ντελακρουά ξεσήκωσε φιλελληνικό και ανθρωπιστικό ρεύμα στην Ευρώπη με το ομώνυμο έργο του. Ας ορίσουμε λοιπόν την συγκεκριμένη χρονιά ως έτος ορόσημο για την ολοκλήρωση των προσπαθειών μας η Χίος να κατακτήσει αυτό που της αξίζει και στον τουρισμό 

Λοιπόν: «Χίος 2022-EugeneDelacroix» με την επιδίωξη απόκτησης Αιγίδας και ουσιαστικής βοήθειας όχι μόνο της Ελληνικής Κυβέρνησης αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εύκολο να προσδιορισθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι στόχοι και τα μηνύματα μιας τέτοιας επετείου.

Η Χίος δεν έχει ακόμα πεντάστερα ξενοδοχεία μπορεί όμως να αποκτήσει ενιαία ως συμπληρωματικό σύνολο, ποιοτικό και υψηλά πολιτιστικό πεντάστερο χαρακτηρισμό: «Χίος AllInclusive».

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ