Πολύ σοφά οι παλιότερες γενιές συνήθιζαν να λένε «χαρτί μιλήσει καρδιά ραγίσει», για να δηλώσουν την ανεκτίμητη αξία των αποδεικτικών στοιχείων σε απάντηση αβάσιμων ισχυρισμών και δικαιολογιών.
Και πολλές φορές έχω αναφέρει, ότι όταν δεν γνωρίζεις είναι καλύτερα να μη μιλάς! Το ελάχιστο δηλαδή που πρέπει να κάνεις για να μην εκτίθεσαι.
Από τις 5/3/2018 με αριθ. πρωτ. 905 στάλθηκε έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου σχετικό με την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στην παραλία της Κώμης, ώστε ν´ αναζητηθεί χρηματοδότηση και να προχωρήσει το έργο. Αντιδήμαρχος ΤΥ του Δήμου τότε ήταν ο κ. Γδύσης, που σήμερα είναι τοποθετημένος από τον κ. Μαλαφή, ως Δ/νων Σύμβουλος της Τριήρης Αναπτυξιακής Εταιρείας των Δήμων Χίου 90%, Οινουσσών 5% και Ψαρών 5%.
Το συγκεκριμένο λοιπόν έγγραφο που αφορούσε και τεχνικές συμβουλές του ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών) για τα προβλήματα κατολισθήσεων στην παραλία της Κώμης, αν και περιήλθε σε γνώση του και το κατείχε για 18 μήνες δεν προέβη σε καμιά ενέργεια, δεν έλαβε υπόψη του καμιά από τις παρατηρήσεις, ώστε να προχωρήσει μελέτη και χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων, αποφάσισε απλά να το αγνοήσει και να το αρχειοθετήσει στο συρτάρι του, θεωρώντας αυτή την κίνηση ως την πλέον ενδεδειγμένη για τη διαχείριση του προβλήματος!
Τέτοια αδιαφορία, τέτοια προσέγγιση και ευαισθησία για την αντιμετώπιση ζωτικών για την περιοχή θεμάτων.
Αυτή η διαχείριση στέρησε την περιοχή της Κώμης από τη δυνατότητα υλοποίησης της μελέτης και της ένταξης του έργου σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με αποτέλεσμα το πρόβλημα κατολισθήσεων που παρατηρείται εκεί να έχει επιδεινωθεί στο διάστημα των χρόνων που πέρασαν.
Και σήμερα το ίδιο άτομο βρίσκεται επικεφαλής μιας Εταιρείας κρίσιμης για την ανάπτυξη της Χίου και εύλογα ένας σκεπτόμενος άνθρωπος αναρωτιέται ποια ακριβώς είναι η παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητά του στον τομέα ευθύνης που έχει αναλάβει στο διάστημα που βρίσκεται εκεί;
Τα συμπεράσματα δικά σας!
Γιώργος Κλιαμενάκης
πρώην Δήμαρχος Δ. Ιωνίας
πρώην Αντιδήμαρχος Δ. Χίου
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.