15.5.2014 16:57

Γιατί οι νέοι δεν πρέπει να μείνουν απαθείς στις εκλογές

Θα ξεκινήσω κάνοντας μια παρένθεση.  Η αλήθεια είναι οτί οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι το αστείο των ημερών μας.  Έχω γελάσει και γω με πολλά τα αστεία που κυκλοφορούν.  Η αλήθεια είναι ότι  το εκλογικό σύστημα είναι τέτοιο που αναγκάζει μια παράταξη να έχει Χ αριθμό υποψηφίων αναλογικά με τις ενότητες (πόλεις και χωριά) που έχει κάθε νομός.  Κλείνει η παρένθεση.

Δεν έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια που ήμουν 20-25 ετών, ή ίσως μου φαίνεται ότι δεν έχουν περάσει.  Το θέμα είναι ότι ακόμη και τώρα, τα ίδια πράγματα μου αρέσουν που μου άρεσαν και τότε.  Εκδρομές με την παρέα, μπάνιο τα καλοκαίρια, βόλτες στα μπαράκια, ουζάκια, διακοπές.   Η  διαφορά τότε με τώρα είναι ότι έχουν προστεθεί υποχρεώσεις όπως οικογένεια και δουλειά.  Έχουν και αυτές οι υποχρεώσεις την ομορφιά τους και δεν πρέπει να τις φοβούνται οι σημερινοί νέοι αλλά ούτε και να τις θεωρούν κάτι πολύ μακρινό. Πολλοί λένε ότι είναι η ολοκλήρωση του ανθρώπου.

Ξέρω ότι η γενιά αυτή είναι απογοητευμένη, θυμωμένη, αηδιασμένη και πεπεισμένη ότι η πολιτική δεν μπορεί να τους προσφέρει διέξοδο από την ανεργία και να λύσει τα προβλήματα που την απασχολούν.   Για αυτόν το λόγο οι νέοι άνθρωποι επιλέγουν να απέχουν τελείως από το δημοκρατικό τους δικαίωμα και δεν ψηφίζουν.   Βέβαια, η απάθεια και η απραγία δεν  λύνουν τα προβλήματα.  Αντιθέτως τα γιγαντώνουν! Πάνω από τους μισούς  νέους είναι άνεργοι και ένα μεγάλο μέρος αποφοίτων από ανώτατες σχολές φεύγει για το εξωτερικό, δημιουργώντας νέο κύμα μεταναστών.  Η Χίος είναι η περιοχή της Ελλάδας με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχόντων σε ανώτατες σχολές και ένας τόπος με πολλές δυνατότητες.  Κι όμως η περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου είναι από τις φτωχότερες της Ευρώπης και οι νέοι της Χίου έχουν τάσεις φυγής γιατί δεν βρίσκουν εργασία ανάλογη των προσόντων τους.

Εμείς, οι λίγο μεγαλύτεροι , έχουμε τα ίδια προβλήματα να αντιμετωπίσουμε.  Είμαστε και εμείς απηυδισμένοι με την κατάσταση που έχει επέλθει στον τόπο μας.  Βλέπουμε αυτούς που μας κυβερνούν, αντί να προσπαθούν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να καλλιεργήσουν προϋποθέσεις για να ανθίσουν νέες επιχειρηματικές ιδέες,  να δημιουργούν πελατειακές σχέσεις με λίγους, να προσφέρουν τα αυτονόητα με μορφή εκδούλευσης και να “δημιουργούν” ανάγκες για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένη  μερίδα ανθρώπων. 

Εμείς που απαρτίζουμε την Πρωτοβουλία, είμαστε στην συντριπτική μας πλειοψηφία νέοι άνθρωποι, με πραγματικά επαγγέλματα και αληθινά προβλήματα.  Δεν έχουμε προηγούμενη σχέση με την πολιτική ούτε υπηρετούμε κάποιο κόμμα και είμαστε περήφανοι για αυτό!  Θέλουμε να διοικήσουμε τον Δήμο με μοναδικό γνώμονα το κοινό καλό όλων των πολιτών και όχι του ενός και των δύο.  Θέλουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής, να αναπτύξουμε τον τουρισμό, να βοηθήσουμε τους νέους βρουν εργασία με το να δημιουργήσουμε ένα συμβουλευτικό οργανισμό μέσα στον Δήμο.  Θέλουμε να κάνουμε έργα με στρατηγικό σχεδιασμό, με σκοπιμότητα, να μην σπαταλούνται ευρώ και χρόνος.  Διαθέτουμε τις ικανότητες και τις γνώσεις και  θέλουμε να κάνουμε την ανατροπή! 

Εμείς κάναμε το καθήκον μας και κάτω από αντίξοες συνθήκες που μας προκάλεσε το κατεστημένο, ορθώσαμε μια γερή ομάδα, δείξαμε την δυναμική μας και διεκδικούμε επί ίσοις όροις την νίκη στις εκλογές στις 18 Μάιου.   Η νέα γενιά πρέπει να αποφασίσει αν αυτή την φορά θα απέχει από τις εκλογές ή θα αξιοποιήσει την επιλογή να αλλάξει το μέλλον.  Ας μην μείνει κανένας απαθής αυτή την φορά.  Αυτή την φορά παίρνουμε Πρωτοβουλία για το μέλλον μας.  Τα λέμε στις κάλπες!

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ