30.6.2015 14:17

Για την Ευρώπη των λαών και όχι των Τραπεζιτών

Την ερχόμενη Κυριακή ,καλούμαστε  στην κάλπη. Το ερώτημα που μας έχει τεθεί είναι συγκεκριμένο και έχει να κάνει με την  πρόταση των θεσμών αν την αποδεχόμαστε η όχι και δεν έχει να κάνει  με την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την ΕΕ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ  σταθερή στις δεσμεύσεις της  και με δημοκρατική ευαισθησία απευθύνετε στο λαό καλώντας τον  να αποφασίσει τι θέλει.

Μετά από έξι χρόνια βάρβαρης επίθεσης στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, η κυβέρνηση κατέθεσε πρόταση στους θεσμούς.

Η πρόταση αυτή περιείχε μέτρα 8500 δις ευρώ που αφορούσαν περισσότερο τα υψηλά εισοδήματα και ζητούσε ρύθμιση του χρέους και ρήτρα ανάπτυξης. Η διαφορά με τους θεσμούς δεν είναι τα 500 δις διαφορά της μιας από την άλλη  αλλά το χρέος και η αναπτυξιακή πορεία της χώρας .Οι δανειστές με την πρόταση τους στραγγαλίζουν οποιαδήποτε προσπάθεια της χώρας να ανακάμψει.

Ζητούν ΦΠΑ 23% στην εστίαση και τα ξενοδοχεία κάτι που θα δημιουργούσε σοβαρό πλήγμα στον τουρισμό την πιο βαριά βιομηχανία που έχουμε .Επιμένουν  στην αύξηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας κάτι που από μόνο του θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις οικονομίες τους.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι πριν λίγες μέρες έγινε στην Χίο όπως και σε άλλα νησιά του Αιγαίου κινητοποίηση για την μη αύξηση του. Σε αυτές τις κινητοποιήσεις συμμετείχε και  ο βουλευτής Χίου της ΝΔ κ Μηταράκης και έκανε δήλωση ότι  δεν θα ψηφήσει σε καμία περίπτωση την αύξηση του. Αναρωτιέμαι τι άλλαξε και τώρα είναι έτοιμος να στηρίξει την πρόταση των δανειστών; Με τις προτάσεις τους οι δανειστές συνεχίζουν να στραγγαλίζουν τις εναπομείνασες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ζητώντας προκαταβολή 100%του φόρου(και από τις ατομικές).

Τα μέτρα τους συνεχίζουν να στρέφονται κατά των ποιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων χωρίς να ακουμπάνε καν τους έχοντες και κατέχοντες. Αυτή την Κυριακή θα νικήσουμε τον φόβο, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, ψηφίζουν Όχι, δίνοντας στην κυβέρνηση ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί να συνέχιση της διαπραγμάτευσης από μηδενική βάση.

 Νικάμε τον φόβο και προχωράμε ,για μια άλλη Ελλάδα για μια άλλη Ευρώπη δημοκρατική που να χωράει όλους όσους ζουν πάνω σε αυτήν. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ