1.12.2016 10:36

Για να νικήσουμε

Με αφορμή τη σημερινή μαζική κινητοποίηση των κατοίκων για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας,για τα συνδικάτα και για τους αναγκαίους νικηφόρους αγώνες της επόμενης μέρας.

1. Ο συνδικαλισμός της ήττας τρέφεται σήμερα από την μαζική αντίδραση στα σκληρά μέτρα της νεομνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας. Αυτός όμως ο συνδικαλισμός της ντουφεκιάς στον αέρα και του αγώνα της εθιμοτυπίας για την τιμή των όπλων αποτελεί την χρυσή εφεδρεία του συστήματος για να εκτονώσει και να στρέψει την αγανάκτηση των εργαζομένων σε λογικές συναίνεσης και συνδιαλλαγής με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική,ενώ την ίδια στιγμή στήνει μηχανισμό εκτόνωσης όχι μέσα από τη ζωντανή δράση, αλλά μέσα από τους διαδρόμους των κομματικών,βουλευτικών, κυβερνητικών, υπουργικών και πρωθυπουργικών γραφείων.

2. Αυτός ο συνδικαλισμός δεν αποκαθηλώθηκε όσο του αντιστοιχούσε στα χρόνια της μνημονιακής επέλασης.Ο δογματισμός,η άρνηση της ουσιαστικής ενότητας,η κομματική και παραταξιακή περιχαράκωση «τοποθέτησαν» και «τοποθετούν» ακόμα τον κατεστημένο και παρηκμασμένο συνδικαλισμό σε κρίσιμες θέσεις όσο και στην ηγεσία.Οι λογικές συνδιαχείρισης της πολιτικής των αναδιαρθρώσεων,που επιβάλλονται κατά κύματα,απετέλεσαν το καλύτερο πεδίο για τον παρηκμασμένο συνδικαλισμό της ήττας,ώστε να μετατρέψει τα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας και την ανάγκη για συγκρουσιακούς αγώνες ρήξης σε αντικείμενο συναλλαγής για επιμέρους εξαιρέσεις,ειδική μεταχείριση και ατομική «εξυπηρέτηση».

3. Είναι προφανές για μας λοιπόν,ότι έχουμε μπροστά έναν αγώνα επιβίωσης την επόμενη περίοδο. Εκεί θα κριθούν όλα! Πρέπει να συγκροτήσουμε το δικό μας αγωνιστικό σχέδιο και μέτωπο,ώστε άμεσα,εδώ και τώρα,να βγει ο ζωντανός κόσμος,η εργαζόμενη πλειοψηφία στο ξέφωτο των πραγματικής πάλης κι όχι της εικονικής,στον δρόμο του ανυποχώρητου και αταλάντευτου αγώνα διάρκειας.Εκεί που αλλάζουν οι συνειδήσεις,εκεί που ανατρέπονται οι αντιλαϊκές πολιτικές.Εκεί που (και πάλι) θα κριθεί το δίκιο!

ΤΩΡΑ ΛΟΥΚΕΤΟ- ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ!
ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ