14.5.2018 9:53

Επιτέλους παραδέχτηκε την πραγματικότητα ο κ. Τόσκας

Με έκπληξη διάβασα στην Καθημερινή της Κυριακής, την παραδοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, ότι υπάρχει έλλειμμα ασφάλειας στα Εξάρχεια και στους πανεπιστημιακούς χώρους και προανήγγειλε την ανάληψη ενεργειών για την αντιμετώπιση του φαινομένου καθώς και αυτού της εγκληματικότητας.

Μετά από τριάμισι χρόνια, ο κ. Τόσκας,  αναγνώρισε ότι η θητεία του στο συγκεκριμένο υπουργείο δεν στάθηκε ικανή να προστατεύσει τον έλληνα πολίτη, και να του εξασφαλίσει ότι τα αναφερόμενα στο άρθρο 5 παρ. 2 του Συντάγματος «όσοι βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους χωρίς διακρίσεις» τυγχάνουν εφαρμογής από την εκτελεστική εξουσία.

Επί τριάμισι χρόνια τα παραπάνω υπήρξαν κενό γράμμα, αφού τα Εξάρχεια καιγόταν σε τακτική βάση από κουκουλοφόρους, έλληνες και ξένους, που με βόμβες μολότωφ, απειλούσαν τη ζωή των κατοίκων και έκαιγαν τις περιουσίες τους, δημιουργώντας ένα ιδιότυπο άβατο μέσα στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας.  Οι κάθε λογής μαφίες αλλοδαπών, που ανεξέλεγκτα συγκεντρώθηκαν στη χώρα μας βαριά οπλισμένοι όπως έδειξε η πρόσφατη σύλληψη στη Θεσπρωτία του αλβανού με τα καλάσνικωφ, έχουν γίνει οι ρυθμιστές της νυκτερινής ζωής της Αθήνας, της λαθρομετανάστευσης, της διακίνησης ναρκωτικών, του trafficking και άλλων έκνομων δραστηριοτήτων. Στο Μενίδι παιδιά χάνουν τη ζωή τους από ανεξέλεγκτες  ρίψεις πυροβολισμών από ομάδες αθίγγανων και ρομά, ενώ οι κάτοικοι αισθάνονται ως ελεύθεροι πολιορκημένοι.

Στο κέντρο και στην επαρχία οι πολίτες δέχονται βίαιες επιθέσεις από έλληνες και αλλοδαπούς κακοποιούς, που για λίγα ευρώ τους βασανίζουν μέχρι θανάτου. Οι έλληνες γέροντες ζουν με την ανασφάλεια ζωγραφισμένη στο πρόσωπο τους, για το αν η ημέρα θα τους βρει εν ζωή η δολοφονημένους. 

Στον αντίποδα οι διωκτικές αρχές με σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στην πλάτη τους, εξαιτίας των δημοσιονομικών περιορισμών, προσπαθούν να επιφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, έχοντας επιπρόσθετα να αντιμετωπίσουν τις κυβερνητικές ιδεοληψίες και την κομματική παρεμβατικότητα. Σε αρκετές περιπτώσεις που με κίνδυνο της ζωής τους συλλαμβάνουν σκληρούς εγκληματίες, οι τελευταίοι όλο  και κάποιας ευεργετικής μεταχείρισης θα τύχουν, για χορήγηση αδείας, σύμφωνα με το νόμο Παρασκευόπουλου.

 Ο κ. υπουργός άργησε να καταλάβει ότι η διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας είναι προϋπόθεση ελευθερίας και αναγκαία συνθήκη για την επιστροφή στην οικονομική και κοινωνική ομαλότητα και ανάπτυξη. Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση με τη δημόσια τάξη έχει επιδεινωθεί σημαντικά. Οι εικόνες αντιεξουσιαστών και «ακτιβιστών» τύπου Ρουβίκωνα να προκαλούν φθορές σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία, σαφέστατα και δεν παραπέμπουν σε σύγχρονο κράτος.     

Επειδή οι εκλογές πλησιάζουν πολύ πιο γρήγορα, από ότι θα επιθυμούσε η κυβέρνηση, ο κ. υπουργός προσπαθεί να εξαπατήσει τους πολίτες με κούφιες εξαγγελίες, γιατί αν ήθελε αυτά που λέει σήμερα θα τα είχε εφαρμόσει τα προηγούμενα χρόνια.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ