23.1.2016 11:50

Ένας χρόνος στον τυφώνα με τον ΣΥΡΙΖΑ

 

Κλείνει ένας χρόνος ταξίδι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ένας χρόνος σε "τυφώνα" με ένα βήμα μπροστά και πέντε πίσω. 

Στο πιο κρίσιμο και επικίνδυνο ταξίδι για την χώρα δώσαμε την «πλοιαρχία» σε απόφοιτο της πιο αντιδραστικής και ανεύθυνης πολιτικής σχολήςτης Ελλάδας, αυτής του λαϊκισμού και της δημαγωγίας.

Αναμφισβήτητα, ο κρίσιμος παράγοντας που συνέβαλε στην αλματώδη αναρρίχηση του χρόνια παγιωμένου στο 3-3,5% κυβερνητικού συνασπισμού, σε πρώτη και κυρίαρχη πολιτική δύναμη (πέρυσι) της χώρας ήταν η εξαπάτηση του ενδεούς και απελπισμένου Έλληνα.

Χρησιμοποιώ την λέξη εξαπάτηση με συνείδηση ότι είναι βαριά έκφραση και χωρίς ενδοιασμό θα πρόσθετα και τη λέξη ψέμα. Θα συμφωνήσετε όμως ότι, δεν έχει ποτέ εμφανιστεί στην πολιτική μας ιστορία τέτοιου μεγέθους ανατροπή πολιτικών θέσεων σε τόσο μικρό χρόνο. 

Ο κ. Τσίπρας είχε πλήρη γνώση και επίγνωση του αδιεξόδου που θα περιέλθει ο ίδιος και ακολούθως η χώρα ένεκα της αχαλίνωτης δημαγωγικής πολιτικής του. Δεν υπήρχαν σκοτεινά σημεία για την κατάσταση της χώρας στον τότε επί κεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, παρόλα αυτά δεν δίστασε να αναγάγει το ψέμα και την παροχολογία σε κυρίαρχο πολιτικό εργαλείο προκειμένου να καταλάβει την εξουσία.

Τέτοια εξαθλίωση δεν έχει ξαναζήσει η Ελλάδα. Σε διάστημα λίγων μηνών, παρά τις «νικηφόρες» εκλογικές αναμετρήσεις, η Κυβέρνηση  έχει ηττηθεί κατά κράτος σε όλους τους τομείς με  τη Χώρα σε πρωτοφανή απαξίωση. 

Η Κυβέρνηση είναι εμφανές ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων της, των επιχειρηματιών, των επενδυτών αλλά και των συμμάχων της χώρας. Επιπρόσθετα, αυτή η Βουλή δεν φαίνεται ότι μπορεί να δώσει λύση, δεν βοηθά και το πολιτικό μέγεθος κάποιων Αρχηγών κομμάτων.

Η αποκαθήλωση της σημερινής ομάδας από την εξουσία, που μόνη της έννοια είναι η κατάληψη του κράτους και η νομή του, δεν θα αργήσει ώστε η χώρα και με το χέρι πια στον «τύπο των ήλων» να ξεκινήσει την ανοικοδόμησή της. 

     

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ