9.12.2016 10:23

Ένα μελλοντολογικό σενάριο

Χίος, Δεκέμβρης 2040. Κάνει αρκετό κρύο, αλλά πρέπει να κάνω το καθήκον μου. Ντύνομαι καλά, έχω μπει στα 75, δεν πρέπει να το ξεχνάω και η χώρα περνάει στα τριάντα χρόνια κρίσης.

Χτυπάω την πόρτα του γείτονα μου, του Αχμέτ, γέρος πλέον και αυτός (είναι από την πρώτη γενιά προσφύγων), ετοιμάζεται στα γρήγορα και ξεκινάμε για να πάμε στην πλατεία. Τα παιδιά μας (και εμένα και του Αχμέτ) μετά τις σπουδές έχουν φύγει εδώ και χρόνια κάπου στο εξωτερικό, για να βρουν δουλειά. Έχουμε μείνει πολλοί λίγοι στο νησί (καμιά 10.000 χιλιάδες γερασμένες ψυχές), γνωριζόμαστε όλοι. Φτάνουμε στην πλατεία, έχει φτάσει το κυβερνητικό κλιμάκιο καταγραφής προσφύγων, κανάλια και διάφορα ΜΜΕ. Σε λίγη ώρα η καταγραφή προσφύγων έχει τελειώσει και ο κυβερνητικός αντιπρόσωπος μας ενημερώνει ότι και για το 2041 το ΦΠΑ στη Χίο θα παραμείνει στο 17%.

Η αναλογία ντόπιων με πρόσφυγές, είναι ακόμα αρκετά μεγάλη για να ανεβεί το ΦΠΑ. Οικονομική δραστηριότητα δεν υπάρχει στην περιοχή, εδώ και αρκετό καιρό, και τα νέα παιδιά έχουν φύγει να βρουν αλλού την τύχη τους.

Τέλος οι κοροϊδίες κύριε Πρωθυπουργέ, οι νησιώτες δεν είναι ιθαγενείς που εξαγοράζονται με καθρεπτάκια και ψέματα πλέον. Τα νησιά μας χάνονται με μαθηματική ακρίβεια, όπως χάθηκε και όλη η Ελλάδα των χωριών και της περιφέρειας. Η κοροϊδία με το ΦΠΑ και το προσφυγικό .δεν μπορεί να πιάσει τόπο, χωρίς πραγματικά μέτρα οικονομικής ενίσχυσης. Κλείνοντας, θα σας θυμίσω ότι αυτός ο κύριος 12 του Γενάρη θα βρεθεί με τον Ερντογκαν, για τα πουν για το Κυπριακό και όχι μόνο. 
Θα χάσω και τον ύπνο μου (όσος μου έχει μείνει…)

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ