17.10.2014 11:15

Ελπις ημών... η βασκανία

Με μεγάλη χαρά σήμερα στο δελτίο ειδήσεων  άκουσα  ότι δίδεται το όνομα  του καθηγητή της Ουρολογίας  και πρώην  Πρύτανη του Παν/μιου Αθηνών Κων/νου Δημόπουλου στο τμήμα της Λιθοτριψίας  του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου.
Χαρά και ικανοποίηση γιατί  εν ζωή τιμάται ο άνθρωπος, ο επιστήμονας, ο γιατρός που αναβάθμισε όλους τους τομείς της Ουρολογίας προσφέροντας γνώση και συμμετέχοντας στην  προσπάθεια τη επιστήμης για το «ΕΥ ΖΕΙΝ» του πολίτη.
Παράλληλα  έφερα στα μυαλό μου καταστάσεις που έζησα και τις μνημόνευσε  και ο  σεβαστός καθηγητής  με συγκίνηση.
Ήταν η δεκαετία του 80΄ που ο Έλληνας πολίτης σχεδόν παράλληλα  με τον Γερμανό και Γάλλο πολίτη, απολάμβαναν τα αποτελέσματα  της αιχμής της επιστήμης στον τομέα της  Λιθοτριψίας, αποφεύγοντας χειρουργεία, έξοδα, κινδύνους διεγχειρητικούς και ανώδυνα.
Θυμάμαι  επίσης  και διάφορα πολιτικά σχέδια της εποχής από πασόκους και νεοδημοκράτες  όπως: «Ο Γεννηματάς τελικά στήριζε δεξιούς  και άφηνε απ’ έξω τα δικά μας παιδιά» ή «για  δες που ο Δημόπουλος ήταν  κρυφοπασόκος  και ο Γεννηματάς τον στηρίζει και τον προωθεί…».
Τελικά  απεδείχθει ότι και ο  Γεννηματάς  ήθελε να  προσφέρει στον τομέα της υγείας  και ο Δημόπουλος  ήθελε να κάνει το ίδιο  σε μια συμπόρευση  με τελικό αποδεκτή  τον Έλληνα πολίτη,  δίδοντας του την ευκαιρία να έχει πρόσβαση  «ανέξοδα» σε κάθε νέο  επίτευγμα  της ιατρικής επιστήμης προς όφελος του πολίτη.
Αναπόφευκτα μπαίνε  το ερώτημα:  η τότε συνεργασία του «δεξιοπασόκου επιστήμονα»  και του Πασοκοδεξιού υπουργού τι κατάφερε;
Απάντηση δίδουν οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που απόλαυσαν το ποιοτικό αποτέλεσμα και την  δωρεάν  πρόσβασης στην αιχμή της ουρολογίας.
Σήμερα  το 2014 ποια  τα αποτέλεσμα της συνεργασία στην υγειά εν γένει; Τι θα θυμόνται οι συνάδελφοι γιατροί και όλοι οι Έλληνες πολίτες από αυτήν τη συνεργασία;
Καθ’ ομολογίαν θα θυμούνται όλοι τον διαμελισμό κάθε είδους  παροχής υπηρεσιών Υγειάς  της καθημερινής ιατρικής πρόληψης και θεραπείας  πολλώ μάλλον  της προσφοράς και πρόσβασης ΔΩΡΕΑΝ στην αιχμή της ιατρικής επιστήμης.

Εύγε κ. Σαμαρά, εύγε κ. Βενιζέλο, εύγε κ. Άδωνη Γεωργιάδη.
Ελπις ημών η...βασκανία.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ