22.2.2016 9:11

Εγκιβωτισμός Παρθένη. Ένα διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα!

Με απόφαση του Πρωτοδικείου Χίου σταμάτησαν προσωρινά οι εργασίες εγκιβωτισμού του ποταμού Παρθένη στο υπό κατασκευή 1ο τμήμα του λεγόμενου περιφερειακού δρόμου της Πόλης. Η είδηση όπως την αντλήσαμε από τα ψιλά των τοπικών μέσων ενημέρωσης αναφέρει ότι η δικαιοσύνη έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα περιοίκων και έστω προσωρινά, με την απόφασή της έβαλε φρένο στο εδώ και καιρό συντελούμενο περιβαλλοντικό έγκλημα στον Παρθένη.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που αποφάσεις της δικαιοσύνης εκθέτουν διαχρονικά τους τοπικούς άρχοντες για ασέλγεια επί του φυσικού περιβάλλοντος στο νησί μας. Δεν πέρασαν αρκετά χρόνια που το αρμόδιο για το περιβάλλον Πέμπτο Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, έκρινε παράνομη την τσιμεντόστρωση της κοίτης του χειμάρρου της Αγίας Ειρήνης και διέτασσε την αποκατάστασή του. Χρειάστηκε και τότε η προσφυγή στη δικαιοσύνη ευαισθητοποιημένων πολιτών για να ξεσκεπαστεί η εγκληματική δραστηριότητα σε βάρος της απαράμιλλης ομορφιάς περιοχής. Λεπτομέρεια ίσως αποτελεί το γεγονός ότι η απόφαση του Σ.τ.Ε για αποκατάσταση της κοίτης του χειμάρρου ακόμα παραμένει ανεκτέλεστη.

 

Κωφεύουν στις αποφάσεις της δικαιοσύνης και δείχνουν να αγνοούν τα ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αποτροπή των πλημυρών από αλόγιστες παρεμβάσεις σε ποταμούς και χείμαρρους οι αιρετοί μας. Δέσμιοι στη λογική της απορροφητικότητας κονδυλίων  ακολουθούν την πεπατημένη των προκατόχων τους. Με την ίδια κυνικότητα συνεχίζουν να βιάζουν το περιβάλλον.

 

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Χίου για τον εγκιβωτισμό του Ποταμού Παρθένη κτυπάει και πάλι το καμπανάκι. Το πρόβλημα δεν συνίσταται σε τεχνικές αστοχίες όπως κάποιοι έσπευσαν κοντόφθαλμα να ερμηνεύσουν. Καμία σκοπιμότητα δε δικαιολογεί το διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται σε βάρος του Ποταμού. Ο εγκιβωτισμός του Ποταμού Παρθένη συνιστά από μόνο του περιβαλλοντικό έγκλημα και μάλιστα διαρκές.

 

Επιτέλους ας το καταλάβουν. Οι ποταμοί και τα όνειρα δεν εγκιβωτίζονται!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ