1.12.2016 9:37

Εδώ που τα λέμε Δέσποτα…

… φοβάμαι πως ούτε το πιο πιστό ποίμνιο δεν επείσθη απ’ τη δικαιολογία γιατί η Μητρόπολη Χίου δεν ανοίγει πρώτη τη ζεστή αγκάλη της για τους ανέστιους της Σούδας.

Θυμάμαι προ ολίγων εβδομάδων το Σεβασμιώτατο άλλα να λέει: «Η Εκκλησία της Χίου, όταν χρειάστηκε, προσέφερε τις ενοριακές αίθουσες για την περίθαλψη των προσφύγων». Η αλήθεια ήταν μισή, άρα δεν ήταν ψέμα. Έπειτα από οξεία κριτική τις ημέρες που το ένα καραβάνι διαδέχονταν το άλλο, η Μητρόπολη είχε εκδώσει ανακοίνωση ότι είναι δυνατόν να ανοίξουν κάποιες ενοριακές αίθουσες. Όσο δεν με απατά η μνήμη μου δεν άνοιξε καμιά, μπορεί επειδή δεν χρειάστηκε. Ο Δεσπότης μας πάντως είχε και έχει ακόμα καύχημα την προδιάθεση.

Κι ήρθε η ώρα των αποδείξεων. Μωρά και οικογένειες αντιμέτωπες με το τσουχτερό κρύο κι ο Σεβασμιώτατος να καλύπτεται πίσω από τις αρνήσεις, υπαρκτές να δεχτώ εγώ, των … επιτρόπων.

Ποιος, ο Μάρκος! Το θηρίο που δεν διστάζει να δώσει τις πιο πληρωμένες απαντήσεις στην προκλητικότητα του Ερντογάν. Η θερμή αγκάλη για όλους τους απόρους Χιώτες, εκείνος που δεν διστάζει πέντε χρόνια τώρα να παριστάνει το ζητιάνο για να καλύπτει από τα γεμάτα πορτοφόλια του νησιού το κόστος σίτισης εκατοντάδων συμπολιτών μας. Ο μπροστάρης όλων των εθνικών δικαίων, με τόλμη να λειτουργεί μέχρι και τη νήσο Παναγιά.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος; Ο ανήμπορος να πείσει τους διορισμένους από τον ίδιο ενοριακούς επιτρόπους να παραχωρήσουν επί ένα τριήμερο τις αίθουσες γιατί μέσα έχουν τραπεζοκαθίσματα;

Να δεχτώ ότι ο Σεβασμιώτατος σέβεται την αυτοτέλεια των ενοριών. Δεν έχει άλλες εναλλακτικές λύσεις; Να ανοίξει τώρα τα γραφεία της Μητρόπολης, να παρέχει στο διοικητήριο – σύμβολο για την Χιακή Εκκλησία στέγη και τροφή στους 100 ταλαίπωρους. Να γίνει, όπως πρέπει να είναι, το υπόδειγμα για κάθε Χιώτη και να αναδείξει παγκόσμια την τραγική υστέρηση ανθρωπιάς του Μουζάλα, της κυβέρνησης του, της Ευρώπης μας.

Αυτά περιμένουμε από τον κ.κ. Μάρκο κι όχι υποβιβασμό στα μάτια μας των δυνατοτήτων του. Εννοείται πως περιμένουμε ακόμη τη δημοσιοποίηση των επιτροπών που αρνήθηκαν τη φιλοξενία των προσφύγων. Και φυσικά την εκ μέρους του μη ανανέωση της θητείας τους τώρα που συμπληρώνεται ο χρόνος. Είναι επιεικώς ακατάλληλοι…   

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ